Sainz: Moramo biti bolji kao ekipa

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 40 komentara

Carlos Sainz se ovog vikenda morao boriti za pobjedu s obzirom na to da je sjedio u Ferrariju koji je izgledao nedodirljivo. Međutim, jučer najprije nije imao sreće s crvenom zastavom, a onda je izgubio nešto vremena u garaži, da bi zatim u zadnjem krugu napravio pogrešku i uspio doći samo do 9. startne pozicije.

Danas je opet imao lošu sreću, a uz pogrešku s preambicioznim pretjecanjem – to je bilo dovoljno za saldo od 0 bodova.

“Imali smo problem s volanom, slično kao što je bio slučaj i jučer. Nekoliko gumbića nije radilo i morali smo promijeniti volan. Morali smo zbog toga uzeti novi i promijeniti ga prije utrke pa nije bio dobro pozicioniran.”

“Zbog toga sam upao u anti-stall na početku utrke, zbog kvačila. Tad je sve krenulo nizbrdo i onda sam pokušao nadoknaditi što sam izgubio. Napravio sam pogrešku, gume nisu bile spremne za pretjecanje. Napravio sam pogrešku koja me skupo koštala.”

“Očigledno, nije savršeno. Nismo bili savršeni ovog vikenda kao ekipa. Moramo proanalizirati što se dogodilo i vidjeti možemo li se vratiti u bolju formu.”

Sainz je svjestan kakav je bolid imao, pa je zbog toga ovaj rezultat još bolniji:

“Bolid je u najgorem mogućem scenariju bio sposoban za 4. poziciju. Jučer smo imali probleme, danas smo imali probleme, a s obzirom na to da smo se trebali boriti za pobjedu – razočaravajuće je otići bez bodova. Moramo biti bolji kao ekipa, a to ovog vikenda nismo uspjeli.”


Odgovor

40 komentara

  1. Fia
    Realista Prikaži

    Malo bolji Bottas i nista vise.



    10
    -18

    28
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      Opet ga se podcjenjuje. On kad se posloži u glavi biti će uz bok Leclercu.



      15
      0

      15
      • Formula1
        f1zd Prikaži

        Iskreno ne vjerujem nažalost. Ako se pogledaju rezultati u mlađim kategorijama i početak F1 karijere, vidi se da je Leclerc ipak viši nivo. Mogu zamisliti da bude prvak, ali Sainz je po meni nešto tipa Rosberg dok su Max /Charles nivo Hamilton/Vettel



        18
        17

        1
        • Lewis Hamilton
          Mercedes team Prikaži

          Bas tako,samo makni SV iz jednađbe i stavis FA



          9
          -5

          14
        • Formula1
          f1zd Prikaži

          Onda sam ih mogao usporediti sa npr. Sennom i Prostom.
          Pošto su ovako mladi, uspoređivao sam ih sa vozačima koji su u zadnjem desetljeću zabilježili zapažene rezultate, tj. koji su dominirali desetljećem ;)



          13
          12

          1
      • Blue Flag
        dFixxx3r Prikaži

        Je. Kad se poslozi.. ako se poslozi. still waiting.
        Nadam se da bude zbog ekipe



        2
        1

        1
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Svakako je Sainz podcijenjen u to nema sumnje ni malo. Možda nije brz u nekoj utrci i kvalama kao Max, Lewis ili Leclerc no njegova snaga je baš bila ono što je danas ukenjao. Pogriješio je što inače ne radi često. Ne riskira gdje ne treba i ide po filozofiji bolje vrabac u ruci nego golub na grani. Takav je bio Rosberg, Button i još neki vozači. No kao sto nas povijest uči i takvi vozači mogu do naslova. Možda nisu atraktivni publici no nisu ni loši kako ih neki prikazuju. Danas jedan DNF puno košta i teško je nadoknaditi jedan kiks . Opet s druge strane postoje vozači koji daju maximum i kada nemaju najbolji auto a Sainz je jedan od njih. Sainz možda nema agresivnost kao neki no isto tako nije sklon incidentima. Brzine ima dovoljno da može npr biti 5- 10 utrka u stopu sa Leclercom kao lani. Ako ti se poklope neke stvari to može biti dovoljno. Da je u situaciji da mora ganjazi pobjede da nadoknadi bodovni zaostatak e tu ne znam kako bi se snašao, možda vidimo tu stranu Sainza ove sezone. Vjerujem da će mu pobjeda doći kad tad.



        11
        11

        0
      • Charles Leclerc 16
        ferarista Prikaži

        Dovoljno je dugo u F1, tak da se vec moral posloziti ali ocito nije spreman za taj nivo.
        S ovakvom voznjom gledamo Micka u ferariju iduce godine.



        2
        -9

        11
        • Bernie Ecclestone
          Dani Donator Prikaži

          Po čemu je to iskreno Mick zaslužio ferrarijev bolid u odnosu na Sainza?



          8
          7

          1
        • Bmw
          Kuki Prikaži

          Mick ako ovako nastavi vozit ce gledati skupa sa tobom na tv F1



          4
          2

          2
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Stvatno se nekad pitam dali pojedinci i ja gledamo isti sport? Sain je pobijedio dvije najveće nade današnje F1 u istom bolidu. Sa Maxom nije baš imao sreće ali nije ni bio loš. Dečko je zaslužio mjesto u Ferrariju i to potvrdio lani. Nema nikoga novog u Ferrariju neko dogledno vrijeme ako se nastave ovakvi rezultati. Tek je početak sezone. Jedan unfal Leclerca i eto njih par nazad u igri. Nije do kraja 5 utrka pa da ih otpisujemo redom. I lani je Leclerc većinu vremena bio ispred po bodovima pa znamo kako je završilo. Osobno smatram Leclerca top klasom no nesumnjam i ne poričem do je sklon greškama daleko vise nego drugi vozači. Često ide na nož. Upravo to je možda glavni kamen spoticanja za njega i prilika za druge.



          7
          7

          0
        • Charles Leclerc 16
          ferarista Prikaži

          Alonso 1983,
          jel i ovaj vikend gledamo isti sport?


          0
          0

          0
    • Carlos Sainz 55
      2CV6 Prikaži

      Taj Bottas je “dobio” skoro sve Hamiltone sa kojima je bio u ekipi.
      Polako, pred zoru mrzne.



      13
      10

      3
    • Marlboro
      McKruno Donator Prikaži

      Sainz je do sada odvezao 7 punih sezona i od toga 2 puta bio sporiji od svojeg momčadskog kolege. Kakav omjer ima Bottas?



      12
      10

      2
      • Renault
        zd1400rt Prikaži

        Na Bottasov omjer je uvelike godinama utjecalo to da se morao micati ili nije smio napadati Hamiltona. OK, nije tako bilo svaku utrku, ali takve situacije utječu na vozača u smislu samopouzdanja, motivacije i sl. I jako dugo je vozio protiv Hamiltona koji je vozački vrh u F1 dok se Saintz vozio protiv većeg broja timskih kolega, uglavnom drugačijeg midseta u odnosu na Bottasovog Hamiltona.
        To vrijedno skupljanje bodova tj. imati više bodova na kraju sezone ne znači da si bolji od momčadskog. Situacija ove godine u Ferrariju se točno razvija onako kako sam očekivao i ako bi išao raditi usporedbe s drugim vozačima, Saintza bi usporedio s Buttonom, a Leclerca s Hamiltonom.



        8
        3

        5
        • Ayrton Senna
          Scuderia Prikaži

          Dosta dobra usporedba s buttonom i hamom. Mislim da smo mnogi i lani nakon sezone rekli da je sainz odličan vozač, ali da lec ipak, unatoč porazu, ostavlja dojam bržeg vozača i boljeg kandidata za naslov.



          8
          7

          1
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Pa realno , Sainz nije imao ni malo lagan posao do sada. Vozio je protiv Maxa Norisa i Leclerca koje mnogi danas smatraju budućnošću F1 i ekipu koja će obilježiti narednih 10 god.



          7
          7

          0
      • Kimi Raikkonen
        Mentor_Kimi Prikaži

        7 godina bez pobejde



        1
        -1

        2
  2. Kimi Raikkonen
    drstrain Prikaži

    mmda…

    da se ne ponavljam, necu nista vise komentirati



    4
    3

    1
  3. Lewis Hamilton
    Mercedes team Prikaži

    Mozda kazem mozda je ekipa vidjela proslu sezonu da je prijetnja CL kojem je menađer Todt pa ga pokusavaju usporit, jer bolid je nedodirljiv na stazi,kazem možda.



    4
    -16

    20
    • Ayrton Senna
      Scuderia Prikaži

      Da, opet je Todt kriv. Sjećam se da je pojedincima todt bio kriv i 2019. kad je lec pobijedio vettela. Neznam što ga svi vozači ne angažiraju kad je tako močan da se zbog njega timskim kolegama bacaju klipovi pod noge.



      3
      1

      2
      • Lewis Hamilton
        Mercedes team Prikaži

        Svaka momcad gura jednog vozaca,dok u Mecki između LH i VB je bio prvi LH,u RedBullu MV,u Ferariju CL bez obzira sto sefovi lupali o jednakosti



        4
        3

        1
        • Ayrton Senna
          Scuderia Prikaži

          Neznam jel svaka momčad gura jednog vozača, pogotovo ako se ne bore za naslov. Npr. mclaren je godinama puštao dvoboje kolega. U vrijeme buttona i hama nije bilo prvog vozača, čak su 2010. oba u zadnjoj utrci teoretski mogla osvojiti naslov. Kad smo kod 2010. imamo i slučaj vettel i webber i međusobna borba za naslov (uz mcl i alonsa). Onda mercedes 2014.-2016. isto ih je pustio da se bore. To su sve borbe za naslov iz nedavne prošlosti, neću ni nabrajati ekipe iz sredine poretka. Mislim da ekipe većinom tek kasnije u sezoni kad jedan vozač puno zaostane krenu ga žrtvovati (npr. strategija u utrci kako bi zasmetao protivniku) kako bi pogodovali prvom vozaču.
          Uostalom, ti čak nisi implicirao da ferrari možda favorizira leclerca kao prvog vozača, nego da sabotiraju sainza, što je puno ozbiljnije. Znači, sumnjaš da mu je danas namjerno stavljen novi volan, zbog kojeg se na startu uključio anti-stall, kako bi ga usporili. To mi nema logike iskreno jer već starta 9. zbog peha jučer i nije bio nikakva prijetnja lecu za utrku. Znači, bila je dovoljna jedna zamjena volana u tri utrke i već kreću teorije zavjere.
          Sainz je ionako rekao nakon prve 2 utrke da mora prilagoditi način vožnje novom bolidu, tj. da se nije sasvim navikao.



          2
          1

          1
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Zadnjih par gofina je u Ferrariju bila dozvoljena borba vozača.


          0
          0

          0
    • Ferrari
      07drogo Donator Prikaži

      U jednom komentaru vec navodis kako je Ferrari nedodirljiv i to u sezoni gdje se krvavo mucio prve dvije utrke trecu je malo zeznuo red bull, malo mu mozda staza odgovara, eto malo je i Charles u formi pa su opet bikovi bili tu negdje a Merc, Mcl i Alpine se priblizavaju iako ti je nick “Mercedes team”…, plus impliciras da Leclerc prestrasen brzinom momcadskog kolege te jr povukao poteze zbog kojih je njegov menadzer spreman na sve iako je prvi vozac tvog tima opce poznat po prljavim igrama i jos tome si spreman povjerovat da neki tim (u ovom slucaju toliko omiljeni ili ne Ferrari) namjerno sabotira svog vozaca iako nema niti jedne logike za to pogotovo u sezoni di je ogranicenje budzeta i gdje je svaki bod bitan za borbu u momcadskom prvenstvu koje je njima puno vaznije od vozackog! E svasta cu jos vidjet….



      3
      2

      1
  4. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Šteta bodova, prvi veći zaj…, bez obzira na probleme da je vozio pametno kao do sada izvukao bi se, ovako vjerojatno mu ode CL predaleko.

    Bravo CL, bravo Ferrari.



    11
    11

    0
  5. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Posložit će se on. Dokazao se kakav je vozač u McLarenu i prošle sezone u Ferrariju, posebno je fascinantna ultra brza prilagodba kada je zamijenio te dvije momčadi.



    27
    26

    1
  6. Ferrari
    GRID.N01 Prikaži

    Na žalost, sve mu se okrenulo nakon crvene zastave u kvalifikacijama. Ali to je bio dobar trenutak da pokaže mentalnu snagu i izvuče najviše, a ima iz čega, iz bolida i utrke.
    No, nije to napravio, izgorio je u želji i puknuo pod pritiskom rezultata, u trećoj utrci sezone i u prvim krugovima. Sjedni, jedan!
    Ako želi konkurirati Leclercu, mora se prestati fokusirati na njega i mora se fokusirati na vožnju, iskoristiti što više prilika. Pored Leclerca i Verstaprna ih neće biti puno, ali takvi vozači će se prije ili kasnije malo “pokefati”, vidjeli smo to i lani u Silverstoneu i Monzi, a to je prilika za “berbu”.
    Neka pita Nicu Roseberga kako se dolazi do naslova uz naporan rad i malo sreće.



    10
    8

    2
  7. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Ferrari treba da stane iza ovog momka, jer je ovo idealno za njih. Kao prvo Leclerc se već izdvojio kao pretendent za titulu, s tim treba i filozofija tima da ide, ono što treba Sainzu jeste samo jaka podrška da ne odluta od konsteuktorskih planova za titulu. Sainz vozi odlično, baš onoliko koliko nam treba. Danas odustajanje nije toliko gorko za tim, jeste da je umanjena šansa da se odvojimo u konstruktorima, ali eto, Leclerc to sve fino nadogradjuje…



    8
    7

    1
  8. avalon Prikaži

    ““Imali smo problem s volanom, slično kao što je bio slučaj i jučer. Nekoliko gumbića nije radilo i morali smo promijeniti volan. Morali smo zbog toga uzeti novi i promijeniti ga prije utrke pa nije bio dobro pozicioniran.” naravno , oni koji negiraju CS ovo nisu ni pročitali no da je bilo obrnuto ( sa CL ) to bi im bija argument . i to arguent na mistu . ako su problemi postojali i jučer nisu došli do izražaja ( bar ne toliko ) jer se izlazi iz boxa , a ne starta se ka na trci . usprkos tome oni koji su pažljivo gledali Q mogli su primjetit da se vrimena u prvom pokušaju CL i CS bila u razlici od stotinki . carlosa češće prati loša srića , a kažu da nevolja nikad ne dolazi sama . naime , svi smo vidili da ga je zaje*ala crvena zastava i vrime se nije računalo , a vjerovatno je bilo za P 2 uz zanemarivu razliku u komparaciji sa vrimenom CL . drugi peh se desija jer kako je objasnija carlos je tahj šta su ga iz boxa pustili 3 min kasnije nego je bilo “idealno” i nije moga odradit krug više da zagrije gume . i treći peh je taj sa volanom .
    CS mi zaista izgleda jako iskren , pošen momak šta mu i nije osobina ako/kad je u “bazenu sa morskim pasima” moga je izmislit razloge , muljat o svom lošem potezu no on je prizna grešku “Napravio sam pogrešku, gume nisu bile spremne za pretjecanje. Napravio sam pogrešku koja me skupo koštala.” i kad se razbija ( a bilo je toga ) CL je bija cijenjen ka brz , novi prvak , a kad se razbija carlos ( šta je rijetkost ) onda j eon “out i sporać” OK , neka je puno sporiji od leclerca ali neka mi onda neki kritičari kažu kolika je bila razlika među kolegama posli prvog izlaska na stazu u Q 3 ? tim više šta je CL navodno neprikosnoven u jednom brzom krugu . na kraju šta ima veze rezultati u mlađim kategorijama ( šta spominje f1zd ) ali ako i to pogledamo CS ima 2 titule ( eurocup renault 2.0 i formula renault 3,5 ) , a leclerc takođe 2 titule ( GP 3 i FIA formula 2 ) . zar kimi u F 1 nije doša tek sa titulom u formula renault UK ? alonso ? titula u euro open by nissan i onda F 1 . f1zd piše kako je CS za njega nivo rosberga , a sjećam se da je sir jackie stewart izjavija da je NR jako brz ( a to je za CS izjavija ricciardo koji ga je poznava iz nižih kategorija) te da ima bolji uglađeniji stil vožnje od lewisa . da je neki drugi vozač u 7 sezona tek 2 izgubija od kolege(a) to bi valjda bija adut da je brz , odličan ali to ne vridi kad se “dogodilo” carlosu jer eto kako piše zd1400rt kolege CS su bile drugačijeg midseta u odnosu na bottasovog hamiltona . ali CS je pobjeđiva i ricciarda koji je bij ajako cijenjen prije dolaska u McL i mladu nadu LN . skupljanje bodova , imat više bodova od kolege na znači da si bolji ? ako su kolege imale jednak broj trka onda je valjda bolji onaj koji na kraju ima više bodova … ili to nije točno ? da je lani bilo obrnuto mnogi bi pisali kako su oni znali da će CL pobjedit CA no desilo se obrnuto , carlos se odlično adaptira , pobjedija ali to sad najedno ne znači ništa ?!?!? …”Saintza bi usporedio s Buttonom, a Leclerca s Hamiltonom.” ovaj zaključak na kraju komentara zd1400rt mi i ne izgleda baš najsritnije pogođen jer …. kad je ima super bolid JB je osvojia titulu , a sa LH je ima odnos sezona 2 Vs 1 . prvu je solidno izgubija no tek je doša u McL , a drugu sezonu je “obilato” ( bodovno ) nadmašija lewisa . u trećoj je ima zaostatak za LH od 2 boda . ka i CS danas tako je i JB bija podcjenjen jer samo jedu sezonu je ima najbolji bolid , a u dobrom McL statistički najbolji vozač u povjesti F1 ga nije nadvozija . ako se već spominje midset kakav je ima ericsson ex kolega CL u sauberu pa i seb koji je 2018. čak ima šansu za titulu , a onda je ukenja njemačku i to je bija možda bija “okidač” za greške koj eje radija posli toga te 2018. moguče , a s obzirom na tifoze da je seb psiho pritisak prenio u 2019. kad je izgubija od leclerca od kojeg se vjerovatno nisu očekivala čuda ( za razliku od očekivanja od seba ) pošto je tek doša u tim , a i to mu je bila tek 2. sezona u karijeri . zato je CL moga bit opušteniji , bez imperativa koji je “visija” nad sebom . ne čudi me ovakvo podcjenjivanje od dosta ljudi jer eto i VB je ima u odnosu na druge ( osim LH ) odlčne plasmane na kraju sezona , a ipak su ga “špotali” … ka da on nije vozija bolid nego bolid njega . i NR su sprdali da je barbika pa je iskusno kok stewarta vidilo ono šta mnogi nisu . brzinu , fluidnost vožnje NR koji je i osvojia titulu uz GOAT – a . btw , ni “barbiku” bodovno LH nije baš “nadvozija” … 2014. prije abu dabija bodovna razika među kolegama je bila 17 bodova za lewisa . u abu dabiu NR je ima masu problema i završija tek 14. sa krugom zaostatka . 2015. razlika LH Vs NR je bila 59 poena jer je rosberg ima odstajanje više . npr u rusiji je starta sa P 1 i odusta u 7. krugu zbog problema sa gasom . pobjedija LH . da je pobjedija nico ( a moga je s obzirom na Q ) razlika bi na kraju bita nekih 27 bodova u korist lewisa . razlika u brzini između CL i CS nije nešt radi čega treba podcjenjivat carlosa jer je razlika u nekoj desetinki ili manje ( mislim da brze krugove u Q jer teka donosi svoje zamke ) ali treba shvatiti da svojim dobrim vožnjama CL treba djelom zahvalit i carlosu pretežno jer na osnovu njegovih informacija se “štima” bolid ;)



    7
    6

    1
    • Kimi Raikkonen
      drstrain Prikaži

      CL i CS imaju totalno drugaciji stil voznje i CS ne stima bolid CL, to sam 99% siguran…

      jos ima ljudi koji misle da se CS moze usporedivati sa CL

      rekao sam da necu to vise komentirati ali eto.. od sad stvarno vise. necu



      4
      2

      2
      • Ferrari
        07drogo Donator Prikaži

        Dal se moze usporedjivat ili ne vidjet ce se na kraju njihovih karijera ali za sad nije ni zasluzio da ga se podcijenjuje jer rezulatati govore suprotno. Problem je sta se njemu greske kojih ima jako malo uzimaju kao mac nad glavom dok se miljenicima prastaju i puno teze stvari a svi ovi primjeri od Avalona to pokazuju kao i mnogi drugi. Npr Hamilton je po statistici vrh vrhova a to ce mu priznat samo njegovi fanovi zbog xy razloga dok je Alonso na “mizernih” dva naspram njega pa ce 90% portala rec da je bolji vozac duplo dakle kako to objasniti? Je Charles je killer i nevjerojatno brz dok Carlos je vise za skupljanje bodova pa eto nekako ih je skupio vise od njega prosle godine ali jbg Charlesu se valjda nije dalo kako mnogi tvrde pa mu takvu sezonu oprastamo dok Carlosu jedan losi vikend koji i nije sam potpuno zeznuo vecina ne moze oprostiti? Ja sam fan Leclerca ali uopce ne mislim da je Carlos predodredjen i da mora bit druga violina i ne bi imao nista protiv da i on bude prvak u ovoj kombinaciji. Pokazao je brzinu i to dobru bolju nego Seb u tandemu sa Leclercom, pokazao je rad i volju i nije zasluzio podcjenjivanje ali jbg to je samo moj stav



        8
        6

        2
  9. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    najjače je što se ovdje u 90% komentara ispod ovog članka opet spominje CL. nadam se da nisu kompleksi. Sainzu je jednostavno vikend pošao nizbrdo od one crvene zastave i to je to, a izletio je zbog vlastite pogreške (rezultat svega ovog prije navedenog) kao što je i sam rekao. Nadam se da će se u Imoli vratiti na staze na kojima je bio prve dvije trke. S Ferrarijevom odličnom formom, ovu utrku je mogao lako ubrat 4. poziciju. Dobro pa je i RBR izgubio jedan bolid danas.



    2
    1

    1
  10. renato2107 Donator Prikaži

    Glupa izjava….realna je izjava: Loša sreća u kvalifikacijama, problemi s volanom i na kraju moja greška rezultirala s 0 bodova. Tim ti tu baš ništa nije zeznuo, sve osim crvene zastave 2-3 sekunde prerano je njegova greška ili krivnja. Prihvatiš to i idemo dalje



    3
    2

    1
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Nije timska greška ta crvena zastava. Ali itekako jeste problemi kod drugog izlaza u Q3 i ovi problemi sa volanom. Koji su ga na kraju i stavili u takvu situaciju da napravi grešku. Njegova greška je na kraju posljedica timskih pogreški.

      Ta crvena zastava što mu je oduzela jedan brzi krug nebi bila nikakav problem, da je u drugi krug ušao bez problema i da je mogao zagrijati gume kako je planirano. Da je taj drugi izlazak bio kako treba startao bi otprilike tamo gdje i treba. I onda da nije bilo tih problema sa volanom, nebi ni loše startao, pa nebi imao potrebu da forsira…



      4
      3

      1
      • Dan Gurney
        Crash Donator Prikaži

        Ovo zadnje je samo na Carlosu…Ako smo Leclercu nabijali ono forsiranje i guranje u Monacu, možemo i ovo Sainzu… Utrka je tek pocela, auto je bio brz, SC je bio ocekivan,mogao je daleko… Mnogo dalje od sljunka gdje je parkira…



        5
        4

        1
        • avalon Prikaži

          Crash… drago mi je šta si kritičan prema vozaču čiji bedž “imaš” ( šta je rijetkost) ali Pastor dobro piše … 3/4 pehova je tek uzrok greške CS koju ni ne negira .
          1. peh sa crvenom zastavom , a ima je jako bez krug na nivou CL
          2. kasno je “pušten” iz boxa usljed čega nije stiga zagrijat gume , a za kasno “puštanje” nije on kriv
          3. za problem sa volanom koji zamjenjen novim koji nije dobro pozicioniran usljed kojeg je loše starta nije njegova greška
          4. njegova greška je šta je posli gubitka 4 pozicije krenija u pritiskanje sa hladnim gumama , a to carlos ne negira
          svi smo vidili da je ferrari moćan , to najbolje znaju vozači zar ne ? i sad kad ti volan “onemogući” dobar start i umisto da sa takvim bolidom na startu “skineš” nekog ispred sebe ti gledaš kako te prolaze “inferiorniji” bolidi pa ionako visok adrenalin dobije buster . usprkos mirnoći , raciju koji krasi carlosa i on je od krvi i mesa pa je možda instiktivno pokuša “ispravit grešku” volana pritisnuvši gas kad nije trebalo . to ne opravdava onu 1/4 njegove greške ali ona je posljedica one 3/4 za koje su “krivci” loša srića i tim i toje to . bar ja tako vidim . mislim da je carlos dovoljno miran , sabran , mentalno čvrst i da ovo neće uticati na njegove buduće vožnje . meni je npr smišno kad ljudi vide kako je CL “životinja” u brzom krugu Q , a misle kako je carlos spor iako u Q prve 2 trke njegov zaostatak za brzim kolegom je bija ispod 0,2 s , a u australiji su bili skoro izjednačenih vrimena samop šta je crvena zastava anulirala vrime carlosa , odluka pita da krene u drugi pokušaj 3 min prekasno ga je “gurnula” na P 9 . isto tako mislim da CS ima izvrsnu kontrolu nad sobom jer ne treba zaboravit da je on španjolac čijim venama teče temperamentna krv uz prisutnost gena tate starog vozačkog mačka ;) a ono sa početka o MC/CL … mislim da je to isključivo bila greška leclerca , a ovde je tek 1/4 greška carlosa samo šta je krajnja rezultanta ista …



          1
          1

          0
        • Dan Gurney
          Crash Donator Prikaži

          Nisam ja negira Pastora u pisanju onoga ispred, nego samo dio di je napisa da je potreba za forsiranjem rezultat prijasnja 3 problema sto za mene nije tocno..
          Bez obzira na sve, Carlos je profesionalac, koji slovi kao hladan i miran lik, je treba to bolje odradit jer je znao koju makinu ima u tom trenutku…
          Jos jedna stvar koju nitko ne spocitava Ferrariju je start na H gumi obzirom da SC nije nepoznat Albert Parku i obzirom kakvu su prednost imali nad svima u toj utrci…


          0
          -1

          1
        • Sebastian Vettel 5
          Vettel-Ferrari Donator Prikaži

          Za Sainzovo izlijetanje jučer u trećem krugu je Sainz kriv, ne ekipa zbog prethodnih grešaka i nepovoljne situacije za Sainza. Kao što je Vettel bio kriv za izlijetanje u Njemačkoj 2018., a ne ekipa i Kimi.

          Sainzu preostaje naučiti iz ovog i nedozvoljavat si više off vikende, koliko god je u njegovoj moći. Brzine ima, mislim da to niko ne može osporiti, ali u prethodna tri vikenda Leclerc je pokazao više u najbitnijim trenutcima, zbog čega ima neusporedivi bolje otvaranje sezone i zasluženo je vodeći u prvenstvu.



          2
          0

          2

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.