Russell: Nismo još ispali iz borbi za naslove

Izdvojeno

Marko Litvić

Prije 2 godina 3 min 20 komentara

Najveća glavobolja Mercedesa ove sezone vjerojatno je poskakivanje bolida koje je prisutno kao posljedica novih aerodinamičkih pravila, a kojem ekipa iz Brackleya ne mogu izići na kraj. Kao privremeno rješenje su malo podigli bolid, ali zbog toga su izgubili na downforceu.

Unatoč tome, momčad je svejedno oba puta završila u bodovima i čak bila na postolju u Bahreinu, zbog toga jesu na drugom mjestu u poretku konstruktora, iako je za to malo više zaslužno dvostruko odustajanje Red Bulla u ranije spomenutom Bahreinu. Uz to, već su 40 bodova iza vodećega Ferrarija.

George Russell, vozač Mercedesa, je rekao kako još ne paničare i kako ima vremena za napredak, te kako još nisu ispali iz utrke za naslove prvaka.

“Iza nas su samo dvije utrke, tako da sigurno još nismo ispali, ali istina, ako se ne saberemo i ne napredujemo, nećemo imati priliku boriti se za ikakav naslov. Ali, definitivno ne odustajemo.”

“Nakon dvije utrke smo treća najbolja momčad, ne znam kako poredak trenutno izgleda, ali ako nakon sljedećih pet, šest, sedam, osam utrka još uvijek budemo blizu, možemo reći kako imamo šansu sve preokrenuti. Moramo vidjeti kako će situacija izgledati na kraju prve polovice sezone, sve se može do tada promijeniti.”

Nakon prvog dvostrukog vikenda slijedi tjedan pauze prije treće utrke sezone kad se Formula 1 vraća u australski Melbourne nakon dvije godine pauziranja zbog pandemije. Russell ne očekuje preveliku razliku i poboljšanje u odnosu na prijašnje dvije.

“Da budem iskren, mislim kako će biti poprilično slično kao u Bahreinu i Džedi. Ne vidim razloga zašto bismo radili ogromne korake, mi smo trenutno treća najbrža momčad na gridu… Istina, bliže četvrtome mjestu nego drugome. Tako da će vjerojatno biti više manje isto u sljedećih par utrka.”

“Moramo napraviti neki napredak, ali trenutno ne pronalazimo čarobni korak koji bi riješio sve probleme. Vjerujem kako ćemo naći rješenje nakon nekog vremena, ali lakše je reći nego učiniti.”

“Pokušavamo razviti bolid, ali trenutno ne možemo riješiti problem poskakivanja, svi ostali bolidi dobro voze dok su niži, a mi to ne možemo. Najgore kod poskakivanja je što brže idemo, to gore postaje, pa u kvalifikacijama kad pojačamo motore na najjače postavke postane jako teško. Tako da sad moramo prisvojiti taj problem.”

George Russell

Odgovor

20 komentara

  1. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    Pitanje vremena kada ćete ispasti iz računice za titule.
    Trenutno najbolji izgledi za neke ozbiljnije bodove ili postolje je odustajanje jedan ili dva bolida od vodeće četvorke.
    Za sada izgleda da se nalaze na toj, usamljenoj, trećoj poziciji.
    Dali ih može pritisnuti Alpine ili Hass, treba vidjeti.
    Svakako, sve manje je izgleda da će moći preokrenuti toliku razliku za vodećima.



    5
    -6

    11
  2. Robert Kubica
    Yura Prikaži

    Pa nije ni Williams matematicki 😂 Mislim da ipak jeste obzirom da RB i Ferrari izgledaju jako mocno i ne vidim kako bi uspjeli nadoknaditi skoro sekundu kako bi se borili s njima, eventualno krajem ove ili pocetkom iduce sezone



    9
    8

    1
    • Formula1
      Formula Fan Prikaži

      Pa ako riješe poskakivanje bolid ide dole i dobijaju sav downforce koji vjerovatno uopšte nije mali. Drugo moguće je da će i dobiti nešto na top speedu. To sve pod uslovom da riješe poskakivanje sigurno skidaju -0.600.

      E sad za ostatak performansi se moraju dobrano truditi, ali mi se čini da će ih rješavanje poskakivanja vratiti u igru, što navijači priželjkuju zbog neizvjesnosti.



      6
      5

      1
      • Ferrari
        pero iz bukurešta Prikaži

        A ako Red Bull smanji kilažu i Ferrari riješi poskakivanje??



        6
        3

        3
        • Formula1
          Formula Fan Prikaži

          Svejedno će im Mercedes prići više nego što se oni udalje, jer Mercedes ima mnogo veći problem neotključanog potencijala. Kad to riješe, onda mogu napredovati i razvijati auto, ovako stoje u mjestu.

          Nakon što se to desi, možda neko od njih promaši razvoj bolida u toku sezone i eto još jednog raspleta.
          Ja se iskreno nadam da će Mercedes riješiti probleme, volio bih isto i Mclaren i da imamo višeboj za titulu.



          8
          3

          5
        • Alfa Romeo
          Tito Prikaži

          formula fan ….ovi ostali sjede i igraju poker i cekaju da mercedes rijesi probleme …. mislis da sa poskakivanjem nemaju problema red bull i ferrari isto imaju i ako oni nadju rijesenje mogu jos brze voziti … vec sam napisao kasne dvije stepenice kad god poskoce jednu i drugi to naprave ……a jako jako tesko je poskociti dvije stepenice …..svi imaju isti problem .. ako je istina da ferrari ima najaci motor sto mislis da oni rijese poskakivanje koliko ce biti jos brzi …….. zaostatak se tesko dostize pogotovo u zadnjih 5 sezona se to vidjelo .. kad je mercedes imao sec brzi bolid djabe ostalima razvoj uvjek je bio ispred njih ..ista stvar samo sad je kod drugog sad prednost ….



          3
          -4

          7
  3. Ferrari
    Raki2204 Prikaži

    Vi ćete kad-tad napredovati i riješiti dio problema…a šta misliš George, da će drugi spavat. Vi bi morali duplo bolji posao radit od RB i FER budući da ste u velikom zaostatku… I drugi će napredovati i otključavati potencijale tako da… Ako se u sljedeće dvije utrke nešto ne promijeni, teško ćete vi u borbu za titule.



    8
    0

    8
  4. Mclaren
    raca Prikaži

    Ma šta bi ispali. Imate odličan motor i skoro svršen aerodinamički paket. Konkurenciju će vam pravit McLaren i Aston Martin s vašim motorom, a možda se tu, iz prikrajka uključe Ferrari i RB



    9
    0

    9
  5. Fernando Alonso 14
    tapa-tapa Prikaži

    Nekako sada ispada da merc i nije neka extra ekipa kad su svi startali sa iste pozicije a?



    7
    -6

    13
  6. Pirelli Wet
    r2d2 Donator Prikaži

    Prvoaprilska vijest? Ili je ovo Russell zbilja izjavio a prvoapilska šala je ono za Magnussena?



    3
    3

    0
  7. ZX10R Prikaži

    Nada umire posljednja !!!
    Ispali ste 100% ,pa to bi bilo čudo da budu brži i bolji od red bulla i ferrarija !!!
    The End !


    0
    -4

    4
  8. ZX10R Prikaži

    Russel našamaraj ti hama ako možeš ,to ti je jedini zadatak ove godine



    3
    0

    3

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.