Hamilton o periodu između sezona: Osjećam se svježije nego ikad

Izdvojeno

Marko Litvić

Prije 2 godina 3 min 7 komentara

Sedmerostruki svjetski prvak Lewis Hamilton dugo se nije pojavljivao u medijima niti na društvenim mrežama nakon kontroverznog poraza u sezoni 2021., kad je u zadnjem krugu zadnje utrke izgubio borbu za naslov prvaka protiv Red Bullova Maxa Verstappena.

Kad je prekinuo šutnju prije par tjedana, rekao je kako je izgubio povjerenje u Formulu 1 i sada bivšeg direktora utrke, Michaela Masija. Osim toga, rekao je da zapravo nije uopće razmišljao o povlačenju iz Formule 1.

Iako Hamilton ima već 37 godina i polako se bliži kraju karijere, Britanac stalno govori kako još ima snage u motoru i kako misli dati sve od sebe kako bi osvojio rekordni osmi naslov prvaka, ali je rekao kako je normalno što već razmišlja i o daljoj budućnosti.

“Mislim da je normalno za nakon sezone, pogotovo za ljude u mojoj dobi, početi razmišljati o budućnosti.”

“Razmišljate o sljedećim koracima, koji su za vas ispravni koraci i što je ispravno što se tiče vaše sreće. Tako da ja uvijek razmatram sve svoje opcije.”

“Ali, obvezao sam se momčadi još na početku sezone i u konačnici – volim to što radim. Volim biti dio momčadi. Volim raditi s njima, što sam rekao već preko nekoliko puta, i doći do zajedničkoga cilja.”

“Osjećam se kao da sam na najboljoj razini. Stoga, zašto bih trebao otići? Ima toliko načina na koji se možete ponovno usredotočiti i mogu reći kako je ova zima bila jedna od najboljih koje sam doživio.”

“Sad se osjećam svježije nego ikad.”

Hamilton je priznao kako je Formula 1 bila zadnja stvar o kojoj je htio pričati tijekom zime, koju je cijelu proveo s obitelji.

“Naravno kako o takvim stvarima obično pričam s ocem, jer je to nešto što smo započeli skupa, ali nismo se dotakli te teme.”

“Više sam bio za sadašnjost, za življenje u trenutku i stvaranje novih sjećanja. Znam kako smo u životu nekad previše fokusirani na nešto i toliko zaglavimo u nekoj situaciji, pa u potpunosti zaboravimo na takve stvari.”

“Bilo je to lijepo vrijeme za opustiti se i najbolji vremenski period koji sam ikad proveo s obitelji.”

Lewis Hamilton

Sljedeći tjedan na rasporedu su testiranja u Bahreinu, a tjedan nakon toga je otvaranje nove sezone na istoj lokaciji.


Odgovor

7 komentara

  1. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Članak o Hamiltonu… Postan da izazove klikove. Ja sam svoje napravio. Nema na čemu.



    2
    -19

    21
    • Michael Schumacher
      Slavenowsky Donator Prikaži

      Borise, razlog zaključavanja tema i brisanje komentara, jeste upravo zbog ovakvog načina komentarsanja, koja ništa korisno ne donosi. Provokacije ne trebaju.

      Svi rade na klikove, ako ne želimo iste, onda neka svako donira novac za ovaj portal, pa da imamo još kvalitetniji i objektivniji sadrzaj – bez cenzure, ali realnost je drugačija. Tako da hajde da spustimo loptu.



      12
      10

      2
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      Boris_CRO imaš upozorenje pred ban.



      11
      5

      6
  2. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    Benjamin Button ;)



    1
    -3

    4
  3. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Drago mi je to čuti, trebao mu je odmor nakon prošle sezone, bez obzira na to kakao gledali na kraj sezone i težak poraz za Hamiltona.

    Njegovo umirovljenje nakon prvih pola mjeseca od kraja sezone nisam držao kao nešto vjerojatno, jer mislim da bi se na takav korak odlučio prije ili u tom periodu, kad bi ga i obznanio. Odmor od medija mu je vjerujem godio, ali uvjeren sam i misterioznost i špekulacije o njegovom iskustvu. Koliko god mi na trenutke sve to patetično izgledalo, odmor od svega za neku osobu njegovog kalibra (prije svega u pogledu javne izloženosti) sigurno ima dosta pozitivne učinke.

    Za grid F1 je od velikog značaja da još uvijek ima takvog vozača i bit će zanimljivo vidjeti šta ima još za ponuditi. Pogotovo u slučaju ako bio u konkurentnom bolidu za pobjede i imao još barem jednu momčad na tom nivou.
    Mišljenja sam da bi u sličnom omjeru snaga njegovog i Maxovog bolida kao prošle godine vozački doživio još veći poraz, ali ne odbacujem mogućnost da me Hamilton razuvjeri.
    No, nadam se da će Ferrari imati mnogo veću ulogu ove sezone i da će spriječiti da gledamo borbu na vrhu samo te dvije momčadi.



    5
    1

    4
  4. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Realno, mislim da je jako puno ljudi znalo da neće u mirovinu i da je sve jedna velika predstava jer nema hrabrosti kao gubitnik stati pred kamere.

    Pratim ga na Twitteru, nešto je tih po pitanju ljudskih prava u zadnje vrijeme. Veliki borac i humanitarac.



    9
    -3

    12

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.