Mazepin: Moja želja da prihvatim uvjete za nastavak je u potpunosti izignorirana

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 2 godina 2 min 10 komentara

Nikita Mazepin oglasio se na društvenim mrežama nakon Haasove objave o raskidu ugovora s njim i njegovim glavnim sponzorom Uralkalijem te izjavio kako je on u tome bio potpuno ignoriran.

“Dragi fanovi i pratitelji, vrlo sam razočaran zbog raskida mog F1 ugovora”, započeo je objavu Mazepin.

“Iako razumijem poteškoće, FIA-jina pravila i moja želja da prihvatim postavljene uvjete koji bi mi omogućili nastavak [natjecanja] bili su u potpunosti izignorirani te nijedna procedura nije ispoštovana u ovom jednostranom potezu.”

“Cijenio sam svoje vrijeme u F1 i iskreno se nadam da ćemo u boljim vremenima ponovo moći biti zajedno. Imat ću više toga za reći u nadolazećim danima.”

Haas je već na posljednjem danu testa u Barceloni skinuo Uralkalijeva obilježja s bolida, stoga je već tada bilo jasno da je Mazepin pod upitnikom. Nakon toga je FIA odlučila dopustiti nastup ruskim i bjeloruskim vozačima, no onda je krovna organizacija motosporta Ujedinjenog Kraljevstva, Motorsport UK, u potpunosti zabranila njihove nastupe, što je značilo da Mazepin nikako ne bi mogao nastupiti na VN Velike Britanije.

Pet dana ostalo je do početka testa u Bahreinu, a Haas zasad nije objavio planove za Mazepinovu niti eventualnu Uralkalijevu zamjenu. Od vozača se trenutno najviše spominju njihov rezervni vozač Pietro Fittipaldi i Antonio Giovinazzi koji kao rezervni vozač Ferrarija stoji na usluzi i kupcima talijanske momčadi.


Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.