Vettel nakon ruske invazije na Ukrajinu: Neću se tamo utrkivati

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 51 komentara

Nakon što je Rusija započela vojnu akciju u Ukrajini – krenule su reakcije diljem svijeta. Tako UEFA planira premjestiti finale Lige prvaka iz Sankt Peterburga koje se treba održati u lipnju, a još nije poznato što će napraviti FIA po pitanju Velike nagrade Rusije u Sočiju koja je na rasporedu krajem rujna.

Međutim, Sebastian Vettel je u svoje osobno ime poručio da se ne želi tamo utrkivati.

“Po mom mišljenju – bio sam šokiran kad sam se jutros probudio uz te novosti. Mislim da je užasno vidjeti što se događa. Naravno, kad pogledate kalendar – vidjet ćete da imamo utrku u Rusiji.”

“Što se mene osobno tiče, mislim da ne bih trebao ići. Neću ići. Mislim da je pogrešno održati utrku tamo. Žao mi je ljudi koji nevini gube svoje živote. Ubijeni su iz glupih razloga pod prilično neobičnim i ludim vodstvom.”

“Siguran sam da ćemo o tome porazgovarati u udruzi vozača (GPDA), ali se još nismo sastali ove godine.”

Sebastian Vettel

Fernando Alonso je poručio da vjeruje kako će Formula 1 donijeti ispravnu odluku, isto kao i Charles Leclerc koji je rekao da F1 ima više informacija od vozača i da će oni donijeti odluku koju će on podržati. Aktualni svjetski prvak Max Verstappen je poručio da nije u redu utrkivati se u državi koja je u ratu.

“Mislim da će o tome odlučiti u Formuli 1. Ne vjerujem da mi vozači imamo pravo odlučivanja. Jednako je za sve. U ovim stvarima svatko može donijeti svoju odluku, ali vjerujem da će F1 to najbolje obaviti.”

Fernando Alonso

“U udruzi vozača ćemo popričati o tome, ali ne bih išao previše u detalje jer ne znam što se događa. Tužno je to gledati u 2022. godini. Donijet ćemo odluku, F1 će donijeti odluku, oni imaju više informacija nego ja. Ne mogu se izraziti bolje od toga, iskreno, nemam dovoljno informacija.”

Charles Leclerc

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.