Verstappen: Stres je bio tako ogroman da mi je noga bila u grču cijeli zadnji krug

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 3 min 17 komentara

Aktualni svjetski prvak i čovjek koji je s Red Bullom prekinuo vladavinu Mercedesa otkriva da je u posljednjem krugu Abu Dhabija imao grč u nozi, te da ga je to skoro spriječilo da završi utrku.

U intervjuu za britanski The Guardian, Nizozemac je rekao:

“Što se događalo u mojoj glavi? Pa, rekao sam sam sebi da ga moram prestići. Nije postojala opcija da završim na drugom mjestu.”

“Pokušao sam biti jako precizan na restartu utrke. Sve je bilo dobro dok nisam prošao startnom crtom i onda sam osjetio grč u nozi. To je jedan od najbolnijih situacija jer imate pun gas dug period vremena. Osjećate da se mišić stišće i postaje kao teniska loptica.”

“Naravno, pomaže vam adrenalin jer ako se to dogodi dok šećete – ne biste se mogli pomaknuti. Nemoguće je. Ali, nije bilo izbora – morao sam. Držao sam puni gas i osjetio da me noga boli sve više i više. Srećom, došli smo do petog zavoja i krenuo sam u pretjecanje. Imao sam tri sekunde bez pritiskanja papučice gasa.”

“Nakon toga imate dva dugačka pravca i na drugom je Lewis pokušao vratiti poziciju, a ja sam osjetio nogu kako mi vibrira. Nisam to mogao kontrolirati jer se mišić grčio. Moja noga je u posljednjem sektoru bila ovakva… (pokazuje kako se noga trese)”

“Ako pogledate telemetriju vidjet ćete da primjena gasa nije bila pravilna. Vrištao sam nakon utrke na team-radio, ali noga se tresla tijekom cijelog kruga.”

“Bio sam potpuno istrošen. Da je bio još jedan krug – ne bih to izdržao. Stres je bio tako ogroman da je to vjerojatno bila prirodna reakcija tijela. Ali, ne možete odustati. Znao sam da imam više grupa i planirao sam ih iznenaditi u tom zavoju. Čak ni moj otac nije očekivao da ću to pokušati tamo. Takve stvari rade razliku. Ali, uslijedila su dva dugačka pravca.”

Verstappen je tako sjajnim pretjecanjem uzeo ono što je zaslužio kroz cijelu sezonu.

“Nisam mogao vjerovati, pogotovo jer je cijelo vrijeme tijekom utrke izgledalo da se neće ostvariti. Odjednom su emocije otišle 100% u drugom smjeru.”

“Radio sam na tome cijeli svoj život. To je uvijek bio moj san. Jednom kad prođete ciljem onda shvatite da ste napokon uspjeli. Skočio sam iz bolida i vidio kako mehaničari i moj otac trče prema meni.”


Odgovor

17 komentara

  1. Max Verstappen 1
    vlado Pretplatnik Prikaži

    Njegova titula je kao filmska prica. Jos onaj drift pred crtu. Nevjerovatno. Ova jedna vrijedi vise nego 5 ili 10 uz dominaciju. Njegova vrjednost je nemjerljiva.



    28
    11

    17
    • Ferrari
      Boris_CRO Prikaži

      “… And this season is going dutch…” Odličan kraj. 90% navijača su bili sretni kao nikad dok je srce lupalo 100 na sat. Taman sam ručao kada je izašao sigurnosni automobil, nadao sam se nastavku utrke, ali sam mislio da neće dati prolaz drugim autima. Kada je komentator rekao da auti mogu proći skoro sam doživio srčani. Noga mi se tresla više nego Maxova. Pobjediti gada pod svaku cijenu. Znao sam da će Max ići na potez bombe ili sudara… Pobjeda Maksa je bila divna, a plač Tota i Hamiltona čista erotika, bdsm. Ljepota. E sad, nije da ću navijati za Maksa ove sezone ako će Ferrari napokon krenuti na pobjede.



      16
      -2

      18
      • Michael Schumacher
        VRSV546 Prikaži

        da su slušali mene kako navijam u zadnjem lrugu, nebi klecanje otkazali 🤣🤣
        nisan rasista ali me ponjele emocije 🤣



        5
        -2

        7
      • Max Verstappen 1
        vlado Pretplatnik Prikaži
        x2

        Kažu da pamtimo trenutke u kojima smo bili, sta smo radili kada smo svjedočili nećemu istorijskom. Do nedavno kod mene su to mahom bile ljudske/civilizacijske tragedije.

        Ova je bila: mamuran u krevetu, stream koji puca kada je najvažnije… 20-ak krugova pred krajom smo. Već razvijam komentar u glavi da čestitam Lewisu na forumu a to nikako ne zelim. Jer, uzima Sumija.
        Jedva držim mobilni u ruci i planiram zaspati jer nema smisla. I onda drama. Tresao sam se kao vrba. Plako sam “muški”. Jedino čime ovo podrediti mogu je Janica i njen slalom bez štapa. Da nije tragedija, naravno.

        Mirnom dušom prihvaćam Ferrari ove godine. 😄



        13
        7

        6
    • Pirelli Intermedium
      crofessional Donator Prikaži

      Zanimljivo je da je njegova titula filmska priča kad bi taj film režirali Nizozemci i ostatak neopredjeljene Europe, ali isto tako je i Lewisov gubitak titule filmska priča kad bi film režirali Britanci. Nadam se da će prevagnuti filmska priča o epskom duelu kroz godinu koji će režirati neki ipak nepristrani medij – ako takav postoji….



      8
      8

      0
  2. Vw
    F1fan001 Prikaži

    Noga se tresla od adrenalina…ali na kraju adrenalin mu pomogao da izdrzi..bravo Max… 💪



    8
    2

    6
  3. Kimi Raikkonen 7
    Kos Prikaži

    Tak je i meni bilo kad sam polagao vozački ispit 😅



    23
    23

    0
  4. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    Verstappen je tako sjajnim pretjecanjem uzeo ono što je zaslužio kroz cijelu sezonu.

    enough said!



    13
    7

    6
  5. official4matic Prikaži

    Za rubriku vjerovali ili ne….toliko ljubitelja dive bomber style….



    7
    4

    3
  6. Niki Lauda
    Vordas Pretplatnik Prikaži

    Gledao sam start utrke i bacio oko tu i tamo na live timing. Bio sam siguran da je gotovo da Hamilton uzima. Uživanje u prirodi, ručak, cuga kad odjednom poruke počnu dolaziti kao lude. Sin i kćer poruka MAX prvi, kaj nisi gledao. Opet utrka za pamćenje a ja propuštam. Posle pogledao utrka za izgubiti živce. To su trenuci zbog kojih se gleda.



    3
    2

    1
  7. Formula 1
    RazzHR Prikaži

    Ekipa, stvarate novog ”blagoslovljenog” a da toga niste ni svjesni… Toliko ste bili željni da netko pobijedi ”gada” (copyrights Boris_CRO), pa vam eto novi kuca na vrata. Jer da je ”vitez” izjavio da je imao grč i da je stisnuo zube, komentari bi bili sasvim drukčiji… ne morate priznati to, ali ste toga svjesni.
    Prije pola godine sam napisao kako će vam po ponašanju Max biti novi Lewis. Ide fino u tom smjeru…
    Brzo ćete vi naći novog Maxa da skine trenutnog Maxa…
    Cilj opravdava sredstvo, rekli bi…



    13
    10

    3
  8. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    je li zbog grča malo proklizo u zadnjem zavoju? :D



    2
    1

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.