Marcin Budkowski napustio Alpine

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 2 godina 2 min 4 komentara

Alpine je objavio kako njihov dosadašnji izvršni direktor F1 odjela Marcin Budkowski više nije član momčadi.

Budkowski je u momčad iz Enstonea, koja je tada nastupala pod imenom Renault, stigao 2018., i to iz FIA-je. Prije toga je radio za Prost, Ferrari i McLaren.

U priopćenju francuske momčadi stoji kako će izvršni direktor Alpinea Laurent Rossi privremeno preuzeti upravljanje F1 ekipom kako bi se svi mogli fokusirati na pripreme za nadolazeću sezonu.

“Želio bih se zahvaliti Marcinu Budkowskom na njegovom trudu i doprinosu rezultatima ekipe tijekom protekle četiri godine. Ekipa je u potpunosti fokusirana na pripremu bolida za prvu utrku u Bahreinu i pravljenje novog koraka unaprijed u performansama”, rekao je Rossi.

“Uistinu je bio užitak biti dio vodstva Renaulta, a zatim Alpine F1 Teama i raditi s tako talentiranom i predanom skupinom ljudi. Rado ću pratiti napredak ekipe u nadolazećim sezonama”, dodao je Budkowski.

Druga je ovo velika vijest što se tiče promjena u vrhu neke momčadi tijekom ove zimske pauze – početkom godine objavljeno je da Otmar Szafnauer napušta Aston Martin, a upravo se Alpine spominjao kao njegov novi poslodavac. Portal Motorsport tvrdi da bi Budkowski mogao otići baš u Aston Martin, što bi donijelo svojevrsnu izravnu zamjenu šefova momčadi.


Odgovor

4 komentara

  1. Fernando Alonso 14
    GP2Engine Prikaži

    Otmar dolazi ostvariti El Plan do kraja.



    3
    3

    0
    • Alpine
      Alpine Prikaži

      Ako dođe, onda se nadam da će sa njim i Andrew Green, šef razvoja Astona, radio je čuda u Force India/Racing Pointu sa nikakvim budgetom, a od kad Stroll gospodari Astonom sve su sporiji…



      1
      -1

      2
  2. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Mislim da bi ovaj lik mogao natrag u FIAu na mjesto Masija…. Mislim da je i bio Charlijev zamjenik prije nego je otišao u Alpine, ukoliko me sjećanje dobro služi.



    3
    3

    0
  3. Alpine
    Alpine Prikaži

    Očekivao sam čuda od tog Budkowskog, kao, sve momčadi su bile u strahu kad je u Renault dolazio, neke tajne će kao donijeti u Renault…..a rezultat je da mu je Rossi morao zahvaliti na suradnji, jer ako ubrzo ne bude rezultata u Alpineu onda će De Meo zahvaliti Rossiju na suradnji.
    I sad još čekamo šta će biti s Briviom, jel ostaje ili i on ide natrag u Suzuki.



    4
    4

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.