Bottas: Osjećaj u novim bolidima nije toliko drukčiji

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 2 godina 2 min 2 komentara

Valtteri Bottas izjavio je kako u simulatoru nije primijetio značajnu razliku nove generacije bolida u odnosu na prošlu.

Brojni vozači rekli su kako novi bolidi traže drukčiji stil vožnje – Lando Norris usporedio ih je s F2 jer smatra da neće biti toliko ugodni za vožnju i da ćemo vidjeti puno više borbe s bolidom.

Bottas je u simulatoru imao priliku isprobati i Mercedesov i Alfin novi bolid te kaže kako ne vidi veliku promjenu.

“U tom trenutku se činilo da bolidi imaju manje downforcea”, rekao je Bottas za Motorsport.com referirajući se na vožnju u Mercedesovom simulatoru ranije tijekom godine, kao i vožnju u simulatoru Alfa Romea prije nekoliko mjeseci.

“Ali generalni osjećaj, barem u simulatoru, nije bio toliko drukčiji ni u jednom simulatoru. Ne možemo simulirati praćenje drugih bolida i takve stvari, ali nije suludo drukčije. Možda malo manje downforce, ali to će se promijeniti.”

Finac je dodao kako mu je žao što se F1 pozdravlja od starih bolida koji su rušili rekorde po svim stazama, ali i da očekuje da će novi bolidi ubrzo stići tu razinu.

“Bilo je zabavno, pogotovo prošle godine – tada su bolidi bili još brži nego ove godine, s više downforcea.”

“Bili su dobri, ali reći ću vam iduće godine kakvi su novi. Ako utrkivanje bude bolje i ako ćemo se moći bliže pratiti, onda bi trebalo biti još zabavnije, a mislim da će bolidi u budućnosti vrlo brzo postati jednako brzi kao sada. Nadam se da će biti tako.”


Odgovor

2 komentara

  1. Stefan Bellof
    Znalac krivina Prikaži

    Bottas bi trebao bit sretan zbog novih pravila, jer budimo realni, u cesto najbrzem bolidu nije mogao nikoga pretec kad se nasao u prometu. Međutim, to “blize pracenje” je i dvosjekli mac, jer si laksa meta ovima iza, a znamo da od sada sjedi u Alfi a ne Mercu. Zanimljivo…



    12
    9

    3
  2. Fernando Alonso
    Brane FA14 Prikaži

    Sine Valtere, pa tebi je jadnom svejedno kakav je osjećaj u novim bolidima, ti nisi ni u najboljem bolidu ikad napravljenom, napravio ništa



    9
    3

    6

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.