Horner: Kad smo se borili s Ferrarijem i McLarenom – nakon utrke bi se uvijek rukovali, to je bilo drukčije

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 33 komentara

x1

Red Bullov šef Christian Horner priznaje kako između njega i Tota Wolffa postoje određene tenzije, te da borba Red Bulla i Mercedesa ima određene razlike u usporedbi s onima protiv McLarena ili Ferrarija.

“Ovo je intenzivnije nego ono što smo prije imali. Naši protivnici su kvalitetniji. Sjetite se, 60% Mercedesovog bolida je preneseno iz prošle sezone, a to je bila najdominantnija sezona koju su ikad imali. Kako je moja ekipa reagirala – to je fenomenalno.”

“Kad smo se borili s Ferrarijem ili s McLarenom – Stefano [Domenicali] je tad bio na čelu Ferrarija i nakon utrke smo se uvijek rukovali. To je bilo drukčije. Sad je osjećaj da postoji puno politikantstva izvan staze. Pozicioniranje, držanje, politikantstvo upravljačkog tijela, vozača i timova…”

“Možda smo bili malo naivni jer je nama uvijek bilo najbitnije ono što se događa na stazi. A onda saznate da ste napadnuti i da se morate obraniti.”

“Kakav god da ishod bude – sigurno ćemo se rukovati na kraju. A nema sumnje da će me Wolff pokušati udariti nogom u guzicu prije nego sve opet krene.”

Neki izvori vjeruju da je uzrok žestokih tenzija zapravo upravljačko tijelo koje je svojim klasičnim šarlatanlukom sad došlo pod svjetlo pozornice jer je borba na vrhu toliko intenzivna.

“Nemamo ogromne odsjeke koji se bave medijima i manipuliraju u pozadini. Ja se borim protiv onog što dođe u mom smjeru. Neke ekipe posluju na sasvim drukčiji način. Potrošit će svoje vrijeme manipulirajući poruke prema javnosti.”

“Moji komentari (u Kataru) su možda iskorišteni da se usmjere na suca pokraj staze, što nije bila namjera. Ali znate, te stvari se lako izokrenu. Osim toga, gdje je konzistentnost? Prošlog vikenda je Mercedes praktički poručio trkaćem direktoru da se jebe (“Fuck them all” – Toto Wolff). Moji komentari su beznačajni u usporedbi s time.”

Horner je spomenuo i Hamiltona:

“Lewis kontinuirano lagano spušta i provocira. No, smatram da je sjajno što je Max takav tip kojeg zaboli neka stvar za to. On je takav kakav jest.”


Odgovor

33 komentara

  1. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Na moje iznenadenje, Wolffova izjava fuck them all je nekako prosla ispod radara. Upuceno je FIA, nema kome drugo, nije ih RB tu zaje*ao.



    43
    43

    0
    • Ayrton Senna
      OffLiberyMedia Prikaži

      Rekao bih prije da je upućeno nemercedesovim fanovima. Zašto bi FIAi bilo upućeno kad im dozvoljavaju mnoga sra**a u cijeloj hibridnoj eri? Sjetimo se koliko su se dimili i Ferrari i Mercedes 2018., gdje je sada Fer a gdje Mer?



      1
      -16

      17
  2. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Slažem se sa svakim zarezom Hornerove izjave.



    39
    32

    7
  3. Ferrari
    blejky Donator Prikaži

    Kao da je htjeo reći bilo je bolje prije nego se Vučko pojavio odnosno od tada samo politika i podbadanje off track.



    19
    18

    1
  4. Ayrton Senna
    OffLiberyMedia Prikaži

    Vuk djeluje kao lik koji svojoj majci ne bi čestitao da ga pobjedi u šahu, kamo li šta drugo. Ništa neočekivano. Pirgav lik, nekulturan, German. Nema se tu šta očekivati.



    29
    24

    5
    • Nigel Mansell
      drv Prikaži

      Gle, ne bi to tako generalizirao.
      Toto je prgav i podmukao kad gubi, ali to ne znači da su svi Nijemci (ni Austrijanci, što je on zapravo) takvi. Ovaj čas mi na pamet padaju njegovi sunarodnjaci (ili polu-sunarodnjaci) koji su u F1 svijetu, tipa Vettel, Schumi, Rosberg, Niki Lauda, Hulk, koji su sve OK likovi. Jedini koji pomalo vuče na tu stranu je Marko…



      22
      20

      2
  5. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Svašta, da dijelim mišljenje s Hornerom od slova do slova.. čudna su vremena došla



    25
    22

    3
  6. lukarak Donator Prikaži

    Meni je Horner antipatican. Vise od Tota, koji mi je takodjer antipatican, ali ne puno. Al to je mozda zbog 2010-2013 i mojih trauma kao tadasnjeg McLarenovca.

    Marko je skroz druga kategorija, jos par koraka ispod.



    10
    2

    8
  7. Lewis Hamilton 44
    Berislav Donator Prikaži

    Osvrnuo bih se na ovaj zadnji pasus/navod. Izgleda mi da je g.Horner ovdje rekao poradi ćega je odnos između ove dvije ekipe takav kakav je. Zahvaljujući g.Horneru i njegovom vozaču, ova sezona F1, izgleda, neće “završiti” ove godine nego se sve više čini da će se njezin rep protegnuti i do početka slijedeće sezone. Pitamo se zašto. Odgovor je, žao mi je, isuviše lagan i očigledan a to je sudar g. Massia i vozača u ostatku grida. Hmmm, ali uzrok za to stanje traje već šestu godinu. Već šestu godinu zaredom, gotovo svaku trku, imamo poradi tog jednog jedinog, vozača, natezanja na gridu dali su njegovi načini vožnje u pojedinim situacijama ispravni ili ne. Ako se g. Horneru sviđa ovakav stil vožnje njegovog vozača onda zaista nije ćudo što Maxa boli k…c za mišljenje njegovih kolega sa grida, sudaca i ostalih djelatnika F1, pa i nas fanova te iste F1. Žao mi je što taj vozač polako ali sigurno promovira “gaženje preko leševa” da bi ostvario svoj zadatak. Dali i cilj? Trebao sam ipak biti pristojniji pa reč da dečko vozi po onoj, staroj, od Mchijavellija, “Cilj opravdava sredstvo”. I gle sad, radi to sve bolje i bolje pogotovo ako se iskljičivo usredotočimo samo na kontrolu samog bolida u kojem sjedi.



    5
    -16

    21
    • F1puls
      ivanh Prikaži

      …pa si sad mislim(nakon čitanja tvojeg posta) šta bi tek bilo da je u Engleskoj bila obrnuta situacija, tj. da je Max u ogradu zakucao Lewisa ??…….



      10
      10

      0
      • Lewis Hamilton 44
        Berislav Donator Prikaži

        “Zar i ti Brute”? Što je to u Silverstonu učinio Lewis Maxu. Da je Maxova ideja da blokira Lewisa u onom trenutku, bila suluda, najbolje je oslikao Alonsov komentar: “Zar je Hamilton u tom trenutku trebao nestati (disappear)”? Max je poradi jednog od mnogih svojih poteza (tipa “boli me k…c” kao što reče gore u tekstu) katapultirao sam sebe, zapervši za Lewisov kotač, u onaj zid. A moj savijet…Na Netu imaš na desetke, iz svih uglova, snimljenih spotova tog, spornog(?), trenutka. I….u svezi Lewisa, nemoj pretpostavljati nemoguće događaje, pogotovo tipa “kotač uz kotač”. On je jedan od rijetkih koji vozi i sa glavom.



        1
        -3

        4
    • Nigel Mansell
      drv Prikaži

      Žao mi je što taj vozač polako ali sigurno promovira “gaženje preko leševa” da bi ostvario svoj zadatak.

      Bojim se da je to mišljenje jedino kod Hamiltonovih navijača.

      Istina, Max je na početku karijere bio dosta neoprezan, nagao i čak bi rekao nekorektan vozač. Na osnovu toga je stekao i svoju reputaciju. S vremenom je dosta sazrio i sad vozi dosta korektno, ali i dalje agresivno. Rekao bi da je u zadnje vrijeme prije Hamilton taj koji “gazi po leševima”. Može se vidjeti i na primjeru (u zadnje vrijeme) Maxa, Albona, ili (ranije) Masse koliko voli izbacivati one koji mu smetaju.

      Ne znam, možda je to samo stvar osobnih stavova, ali Hamiltonovi navijači bi stvarno trebali dvaput razmisliti prije nego krenu s optužbama za tako nešto.



      12
      9

      3
      • Lewis Hamilton 44
        Berislav Donator Prikaži

        Zaista mi je smiješno da moram pitati dali ti je jedino ovdje izvor informacija vezanih za F1. Da se razumijemo, niti ga malo ne omalovažavam ali mi je samo jedan od mnogih koje pratim. Stoga znam da je primjerice Sao Paulo sa Maxom na čelu izazvao burnu reakciju vozača (konačno) na gridu u svezi Maxovog stila (boli me k…c) vožnje i odnosa sudaca prema tome. Najavljuju sastanak za iduću godinu. Vjerojatno čekaju da se skupi još materijala u još ove dvije utrke što imamo do kraja sezone. Sretno i uživaj u svom neznanju.



        1
        -1

        2
  8. Marlboro
    AMG Donator Prikaži

    Ima li u zadnjih mjesec dana izjave u kojoj Horner ne spominje “guzicu” ili “naguzite se”? Svašta bi se moglo pomisliti o tome 😉

    Znaci Lewis “kontinuirano spušta i provocira”, al srecom Max je sjajan i njega “zaboli” – Max je dobar, Lewis loš

    Dok smo se borili s (lošijim) McLarenom i Ferrarijem rukovali smo se, s Mercedesom se ne rukujem (60% “najdominantnijeg bolida”, bolji su) – Druge ekipe valjaju, Mercedes ne valja oni su jedini koji provode politikanstv, a mi (i drugi) to ne radimo.
    “Nemamo ogromne odsjeke koji se bave medijima i manipuliraju u pozadini”, a čuli smo svi što je rekao nizozemac Jack Plooij o Mercedesovoj “crnoj ladici” – mi smo bolji od Mercedesa

    Moji komentar ponekad izgledaju neprimjereni ali to je zato sto se izokrenu, a Toto je rekao “fuck them all” – Ja sam bolji od Wolfa.

    Uz ovo sve ste i maximalno objektivni. 👍



    4
    -19

    23
    • Ayrton Senna
      OffLiberyMedia Prikaži

      Naravno da ne rade sada, ili barem ne rade učinkovito.


      0
      0

      0
    • Mercedes
      Har Kl Donator Prikaži

      Horner je taj koji cijelo vrijeme ževka na Mercedes. Nikako obrnuto.
      Ali sve dok im to odvlači pažnju i utiče na setup bolida, mene njegove izjave samo zasmijavaju. Vjerujem da slično i u Mercedesu gledaju na to ;)



      2
      -15

      17
      • Nigel Mansell
        drv Prikaži

        Hmmm, teško da se Horner bavi setupom bolida pa da ga to onda ometa…
        Mislim da tehničko osoblje u Red Bullu radi svoj posao, dok se Horner i Toto bave ovakvim izjavama – svatko odrađuje svoj dio posla… I u Mercedesu je slično vjerujem.
        Jedini na koga to može (možda) utjecati su vozači, tj. njihova psiha.



        3
        3

        0
    • avalon Prikaži

      AMG.. izgleda ka da si i ti završija totovu “školu” pa vrtiš . bolje rečeno tumačiš onako kako ti paše :) ovo tvoje ;) posli “Ima li u zadnjih mjesec dana izjave u kojoj Horner ne spominje “guzicu” ili “naguzite se”? Svašta bi se moglo pomisliti o tome.” bi neki mogli protumačit ka da na nešto aludiraš ? ali naravno , bili bi u krivu hehehehe…. “Znaci Lewis “kontinuirano spušta i provocira”, al srecom Max je sjajan i njega “zaboli” – Max je dobar, Lewis loš” rekoh , totova škola , a možda bi ti trebalo prevest značenje ka npr LH kontinuirano spušta i provocira ali do maxa to skoro da ne “dolazi” tj “zaboli” ga za to šta LH konstantno radi pošto mu je to modus operandi od dolaska u F 1 . no vjerovatno si ti čitajući između redova jedini ispravno shvatio da je horner zapravo izjavija da je max dobar , a lewis loš :) :) :) dok su se borili sa lošijim ( zašto ovo u navodnike ? ) rukovali su se … taj loš ferrari im je umalo 2 X “uzeja” titulu , a ipak se horner rukova sa domenicaliem . McL u “eri” RB ( 2010. – 2013. ) ostvarija 18 pobjeda , ferrari 11 = 29 od 77 . znači RB je ostvarija u 4 sezone 48 pobjeda . od 2014. do 2017. odvoženo je 79 trka , a 63 je dobija MB . znači u te 4 sezone MB je ostatku grida “prepustija” tek 16 pobjeda . u 4 sezone RB je 2 X bila “ugrožena” titula od kako pišeš lošijih , a MB u navedene 4 sezone ( pa sve do 2020.) titula nikad nije dolazila u pitanje , bila ugrožena . i 2010./12. horner se rukova sa SD , a toto sad kad je gusto ka i te 2 sezone kad je RB “visija” se ne rukuje sa hornerom jer jbga di ćeš dat ruku konkurentu koji može prekinuti tvoju dominaciju . naravno , svi znamo da se jedino MB ne bavi politikanstvom , ne vara , ne kuka , ne manipulira u pozadini jer oni nemaju ogromne odsjeke za takve stvari ka šta imaju RB i ferrari . a tvoji komentari ? oni su uvik objektivni , primjereni samo jbga neko ih izgleda bez tvoga znanja editira pa nama “zvuče” subjektivni i neprimjereni …



      12
      9

      3
  9. Pirelli Wet
    r2d2 Donator Prikaži

    Horner u biti želi reći: Max i ja smo budale. Toto i Lewis su možda manje budale od nas ali su pokvareni.


    0
    -2

    2
  10. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    Koliko ovaj može kukati to nisu istine.

    Sigurni ti je Binotto stisnuo ruku kad ste ih prijavili 2019., bacili ih na 3. mjesto i uzeli milione.

    Nema intervjua, nema izjave od kad je RB u F1 u kojima RB nije žrtva. Totalno korporativna ekipa. Nula od sportske ekipe.

    Hornera najviše boli što on nije Toto.



    8
    -1

    9
  11. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    “Lewis kontinuirano lagano spušta i provocira.”
    ovo kao da su moje misli i izbor riječi

    anyway.. super super, uživam u fajtu merc vs rb
    da merc nije već skoro desetljeće na tronu, bilo bi mi i potpuno svejedno tko će dobit, uživao bih još i više. ovako jbga, navijam za underdog-a
    ajmoooo



    4
    2

    2
  12. Pirelli Intermedium
    Dia_Vandy Prikaži

    E to su bilil dani .. od kad je adolf na čelu mercedesa ništa me više ne čudi.



    1
    0

    1

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.