Leclerc o dvoboju Verstappen-Hamilton: Prilagodit ću svoju vožnju odluci sudaca

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 2 godina 2 min 17 komentara

Charles Leclerc izjavio je kako ga ne zanima kakvu će odluku suci donijeti po pitanju dvoboja Verstappen-Hamilton iz Brazila i da će jednostavno prilagoditi svoju vožnju toj odluci.

Incident iz 48. kruga Velike nagrade Sao Paula u kojem je Max Verstappen prilikom obrane izgurao Lewisa Hamiltona sa staze prošao je bez istrage, no naknadno se saznalo da suci nisu imali snimku s Verstappenovog bolida i Mercedes je zatražio ponovni pregled situacije – saslušanje je održano danas, no informacija o odluci zasad nema.

Leclerc ima iskustva s kontroverznim duelima s Verstappenom, stoga sada primjenjuje istu logiku kao i nakon VN Austrije 2019. godine.

“Uvijek se morate prilagoditi svakoj situaciji, svakoj odluci koji suci donesu”, rekao je Leclerc.

“Čim sam saznao da Max nije dobio kaznu u Austriji, u Silverstoneu sam promijenio svoju vožnju. Mislim da je to isto kod svakog vozača, uvijek ćemo se pokušati utrkivati na granici dozvoljenog.”

“To je ono što ću napraviti ako su ovakve stvari dozvoljene.”

Ferrarijev vozač nije htio ulaziti u to što je ispravna odluka, već je samo zatražio jasne smjernice od sudaca.

“Austrija je bila pomalo drukčija situacija, a nakon toga smo se mogli žešće utrkivati, što mislim da je dobro za F1, za zabavu. Ova situacija je nešto drugo. Ostavit ću to sucima da vidim što oni misle.”

“Iskreno, nije me briga”, rekao je Monegašanin na izravno pitanje o konačnoj odluci.

“Štogod je dozvoljeno, želim da mi to bude jasno kao vozaču. To je jedino što mi je važno.”

“Ako je ovo dozvoljeno, onda će pretjecanja s vanjske strane biti vrlo teška. Ali, štogod bude odlučeno, ja ću jednostavno prilagoditi svoju vožnju tome, stoga su mi obje opcije dobre.”

Slične situacije viđene su na ovogodišnjoj VN Austrije – upravo je Leclerca dvaput sa staze izgurao Sergio Perez, a Meksikanac je za to dobio dvije vremenske kazne od pet sekundi.

“Ako se primjerice prisjetimo Austrije [ove godine], onda postoji par stvari koje treba pregledati”, rekao je Leclercov timski kolega Carlos Sainz.

“Neki slučajevi iz Austrije su vrlo slični, stoga sam siguran da će na sastanku vozača biti razgovora kako bismo to malo pojasnili.”


Odgovor

17 komentara

  1. lukarak Donator Prikaži

    Nista o Leclercovoj izjavi kako u brazilu nije sve bilo zbog W12?

    “I don’t agree,” he said when asked for his opinion.

    “Obviously Lewis has a very strong car at the moment, but I think he managed to go beyond what that car could give.”



    10
    7

    3
  2. Michael Schumacher
    ZJ11 Prikaži

    Ove rijeci Leclerc bi mogle dovest do neceg sto nitko nebi htio vidjeti.
    Nekozinstentnost sudaca u zadnjih 10tak godina je i dovela do ovih problema, previse se slucajevi gledaju u odnosu na uvjete i mnogim se vozacima progledavalo kroz prste, ali kao sto je Leclerc rekao nakon te austrije je bio promijenio pristup u borbama pa su svi s njim imali puno vise problema a pogotovo max, sto nikako ne znaci da je njegovo branjenje nakon toga bilo uvijek ispravno, ali ako FIA nece tocno zapisati sta se smije a sta ne i samim time propisat kaznu za sve te situacije, uvijek ce biti problema jer se doslovno sudi kao sto je Beusan znao rec po slobodnom sudackom uvjerenju a to ce kad tad za nekog kobno zavrsit.



    14
    12

    2
  3. Fernando Alonso 14
    tapa-tapa Prikaži

    Jedva čekam da moj Ferkan složi kantu za postolja i pobjede jer me jako zanima za što je sposoban ovaj lik. Puno očekujem od njega.



    23
    19

    4
  4. Ferrari
    nelinjo Prikaži

    Moram reći da se nisam iznenadio ovom reakcijom. Lec je poznat kao vozač koji voli voziti na granici! Pokazao je to 2019. kad ga je Max zalijepio u Austriji, a onda, već u Britaniji je malo podsjetio Verstappena na juniorska vremena… :) Takođe i ono u Monzzi protiv Hamiltona. Bilo je spektakularnih vožnji od Leca i siguran sam da ćemo ih još gledati, kad dobije bolid koji zaslužuje. Volio bih da je on u vrhu sa ovom dvojicom, mislim da bi gledali pravi show. Ali Ferrari…



    17
    14

    3
  5. Lewis Hamilton
    Mercedes team Prikaži

    Pozdrav urednicima portala i svim navijacima te komentatorima svih ekipa,nov sam ovdje,pratim formulu od 98 god,🤝👍



    45
    45

    0
  6. Mika Hakkinen
    stoka Prikaži

    Cak je i ferrari na strani lewisa…



    8
    -1

    9
  7. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Sviđa mi se komentar LeClerca. Nije da on (ili neko drugi) ne zna voziti kao Max, nego je pogrešno shvatao da to nije ispravno.



    9
    6

    3
  8. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži
    x1
    x1

    Dok je bog hodao zemljom (a ne ležao u krevetu u Švicarskoj) gospoda su se utrkivala koja su imal respekt, stil i kulturu. I kaj je najbolje morao si biti Kimi da te puste u F1 s tako malo utrka. Danas, još se ne briju, ali voze F1, a sve zato jer su dobar marketinški materijal…. To što mogu voziti formulu sa 17 godina, ne znači da bi i trebali. Kao što gotovo svi mogu voziti auto sa 17, ali ipak treba pričekati 18….. tako bi i za F1 trebalo staviti neku granicu godina, recimo 21.

    I zato što smo pustili djecu u sport, zato nam sport izgleda kao dječje igralište. Stalno netko bijesan skuplja igračke i prijeti da će otići, pa se stalno tužakaju roditeljima (pitwalu i sucima)….

    Uglavnom od sporta za ozbiljnu gospodu postalo je sprdačina.



    20
    19

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.