F1 uvodi „Brundle klauzulu“ za tjelesne čuvare nakon incidenta na VN SAD-a

Izdvojeno

Luka Jurić

Prije 2 godina 3 min 15 komentara

F1 će zabraniti ulaz na grid tjelesnim čuvarima nakon incidenta između pratnje američke reperice Megan Thee Stallion i Martina Brundlea u Austinu.

Bivši vozač i komentator Brundle uspio je oživjeti svoj poznati hod po gridu prije utrke za VN SAD-a nakon izmjene u FIA-inim COVID-19 restrikcijama.

Megan Thee Stallion prisustvovala je utrci kao gost Red Bulla, i Brundle joj pristupio za intervju na gridu. Iako je ova reperica inicijalno odgovarala na njegova pitanja i bila pristojna, njeni zaštitari počeli su agresivno tjerati Brundlea i govoriti mu „da ne može to raditi“.

Na to je Brundle odgovorio i rekao „ja mogu to napraviti jer i jesam“, prije nego što je pozvao na pristojno ponašanje i poštovanje pratnji poznatih osoba tijekom hoda po gridu.

Britanski portal Motorsport.com saznao je kako će F1 zabraniti tjelesnim čuvarima pristup na grid nakon ovog incidenta. Dužnosnici smatraju kako je grid dovoljno sigurno okruženje i da stoga oni nisu potrebni.

Iako poznate osobe nisu dužne davati intervjue na gridu, tražit će se od njih da budu ljubazni ako odbiju razgovarati.

Brundle je progovorio o tim promjenama pravila tijekom VN Meksika, tijekom čega se našalio kako će se to novo pravilo zasigurno zvati „Brundle klauzula“ nakon onog što se dogodilo u Austinu, i kako je to „napokon način na koji će se proslaviti“.

„Megan Thee Stallion me izignorira, onda me čovjek-planina makne s puta, a zatim mi kopija [Draca] Malfoyja [lika iz serijala knjiga o Harryju Potteru], kome je ovo bez sumnje bio prvi put na F1 gridu, odbrusi.

Objavio sam jednostavan tweet o tome i dobio sam pet milijuna reakcija. Da budem iskren, ne razumijem ništa od toga“.

– Martin Brundle

Pristup F1 gridu ostaje ograničen u odnosu na 2019. kad su se utrke zadnji put događale bez COVID-19 protokola, ali se s vremenom otvorio kako bi omogućio pristup više ljudi.

Nakon što se proširila ova vijest o “Brundle klauzuli” po internetu, putem Twittera ju je prokomentirao i sam Brundle:

„Kako bi se uklonila bilo kakva sumnja, ne zanima me tko posjećuje F1 grid, što nas je više to bolje. Pričajte sa mnom, ignorirajte me, odgurujte, mašite mi, grlite me, vrijeđajte me, štogod vas usrećuje. Sve što vas tražim je da upijete tu atmosferu, da uživate u toj povlastici. Ja nisam tražio nikakve promjene u protokolu na gridu“.

– Martin Brundle

Megan Thee Stallion je triput osvojila nagradu Grammy, a proslavila se s pjesmama poput WAP i Savage. Na Twitteru i Instagramu zajedno ima više od 33 milijuna pratitelja – oko 11 milijuna više od službenih računa Formule 1.


Odgovor

15 komentara

  1. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Ne znam cemu cudenje u ovoj situaciji. Formula 1 ciljano vec godinama racuna na glamur i kvantitet navijaca, a ne kvalitet. Nista cudno s obzirom da im ovo prvo nosi novce. Takvim ljudima nije mjesto na F1 gridu. Sve je to posao i samopromocija. Ovdje je nas na stotine pravih navijaca i istinskih pratitelja koji si ne mogu priustiti stajacu kartu za Veliku nagradu jednom u 10 godina, a netko stoji rame uz rame s vozacima kojima ne znaju niti ime i u procesu bez trunke postivanja odbruse Martinu Brundleu. Nazalost danas je svuda tako. Bolje da su pustili neko dijete kome ce to ostat uspomena za cijeli zivot, nego kojekakve “celebritye” koji dolaze s osiguranjem kao da je ratna zona, a ne F1 utrka. Nekome je Martin Brundle omiljena licnost, heroj, a nekome samo nepoznato ime. Incident nisam ni vidio do maloprije, ali nije nista drugo nego da je Formula 1 dobila malo “svoje medicine”. Neki sportovi jednostavno nisu stvoreni da postanu ono sto im moderno vrijeme namece.



    33
    33

    0
  2. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Čuj Megan Thee Stallion 🤣



    22
    22

    0
  3. Rolex
    petar8 Prikaži

    Iz dana u dan sve je vidljivije da ovaj svijet ide u “hitachi”…



    12
    12

    0
  4. Fernando Alonso
    Brane FA14 Prikaži

    Iako imam loše mišljenje o Britancima, Brundle mi je simpatičan lik, i jedini kojeg kao komentatora mogu slušati, i puno naučiti…zato mi je ova scena u Austinu bila odvratna…neka jadnica i njene gorile bez mozga si dozvoljavaju tako bezobrazno ponašanje prema jednom gospodinu…fuj Amerika



    22
    22

    0
  5. Pedalino Prikaži

    Ma nemoj… a tko je ta “persona”… ?
    Megan Thee Stallion 33 mil pratitelja…što više pratitelja kvocijent inteligencije pratitelja niži., pogotovo u današnje vrijeme.
    Jadna F1 ako se broji broj virtualniih pratitelja… a koliko je broj pratitelja ubojica u zatvorima. Zar ćete po tome pratiti
    popularnost.
    Komentar o broju pratitelja je više nego deplasiran, jadan.

    LP



    9
    8

    1
  6. Felipe Massa 19
    mrgud88 Prikaži
    x1

    Bezveze dizu rejting nebitnoj trebi koja se nazvala ni manje ni vise nego Megan Thee Stallion . Bas joj trebaju tri pastuha da dozivi sto pjeva u WAPu ili ti u Wet Ass Pussy 🤣 Nadam se da komentar neće biti izbrisan zbog prostackog jezika hehe



    14
    14

    0
  7. Mclaren
    CrveniBatman Prikaži

    Zanimljivo mi je kako ona ima “čuvare”, a Martin barem 10 puta “teži” od nje. Nema ništa protiv poznatih ljudi, ali barem dovedite nekog dostojnog ovog sporta. F1 je ekskluzivan sport i ne treba ga uspoređiat sa NFL-om (a upravo tamo ova i ovi njene gorile pripadaju). Dovedite ljude koji vole motorsport, F1 koji imaju dostojanstvo i određenu dozu “elegancije” jer to je F1, a ne “one-hit wonde”r reperica koja ne zna da postoji auto s ručnim mjenjačem.
    Lp



    10
    10

    0
  8. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    treba zabraniti i ovakvim wannabe celebrityima isto ulaz na grid… :D

    po meni, mogu doći u garaže ako ih pozove netko od momčadi, ali sad šetnja po gridu osoba koje nisu uključene u F1 nije ok.
    ako ne mogu grid girls biti na gridu onda ne mogu ni tzv. celebrity ličnosti budu na gridu :)

    dotična je bila gošća RedBulla, što da je zakačila krilce od nekog Mercedesa ili nekog drugog bolida u ovoj šetnji gridom ili oštetila neki dio? znam da pretjerujem ali svašta se može dogoditi. tko bi u tom slučaju odgovarao?



    5
    5

    0
  9. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Brundle je kralj. Kakav odgovor haha. Daleko najzanimljiviji i najkvalitetniji čovjek iz Sky ekipe, definitivno ne zaslužuje da ga se tako tretira na “njegovom” terenu i poslu u kojem je jako dobar već dugi niz godina.

    Pojma nemam koja je ovo ženska, ali što manje takvih.
    Ima dosta poznatih ljudi koji jako vole ovaj sport i treba ih uključiti u F1 vikend ako im je do zdrave promocije sporta. Ove hodajuće reklame koje prošeću ciljnom ravninom treba izbjegavati. Da ju sad pitate na kojem je sportskom događaju sudjelovala vjerojatno ne bi znala. A tome svemu je ona najmanje kriva. Razumijem taj amerikanizam i njihov smisao za biznis, ali negdje treba povući granicu.



    7
    7

    0
  10. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    Brundle i njegov britak jezik <3 on bi trebao hodat okolo sa zaštitarima, a ne neka tuka s pjesmuljkom koji će bit zaboravljen za 10 dana. amerikanizacija f1 je u punom mahu dok god ovakve ''zvjezdice'' šetaju po gridu bez da znaju o čemuje uopće riječ.



    7
    7

    0
  11. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    Meni je svejedno tko je na gridu, tko sve prati F1, gdje se prodaju i sve ostalo. Vjerojatno je nemoguće radi novca i gledanosti okrenuti smjer u kojem F1 ide. Tako da uzrujavati se radi tog smjera je uzaludno. Tako je kako je.

    Veći problem od šetnje gridom vidim u jadnim utrkama,

    Meni je samo bitno da imamo uzbudljivo natjecanje. Ova sezona je odlična. Nadam se, nadam se, da će 2022. biti sezona gdje se više timova bori za pobjede


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.