Hamilton: Bottas je na početku utrke ostavio Verstappenu “otvorena vrata”

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 3 min 39 komentara

Lewis Hamilton je okrivio svog timskog kolegu Valtterija Bottasa što je na početku utrke dozvolio Maxu Verstappenu da ih obojicu prestigne na kočenju za prvi zavoj.

Kaže da je ekipa napravila plan uoči utrke kako odraditi sam start, ali da se plan nije ostvario:

“Ja sam to drukčije predvidio. Očekivao sam da će Valtteri možda imati bolji start i da ću ja pokušati biti u njegovoj zavjetrini.”

“No, očigledno, bio sam pokraj njega, što je dobro. Ja sam pokrivao svoju stranu staze i osigurao sam da nitko ne može doći s moje unutrašnje strane. Zadržavao sam iza sebe onaj Red Bull kojeg sam vidio u retrovizorima.”

“Mislio sam da će Valtteri učiniti isto, ali on je ostavio otvorena vrata za Maxa. Max je bio na trkaćoj liniji i odradio je strašan dobar posao na kočenju za prvi zavoj. Ja sam bio na unutrašnjoj strani gdje je prašnjavo i za mene nije bilo nade.”

Mercedesov šef Toto Wolff je potvrdio da se ovo “nije trebalo dogoditi”, misleći pritom na Verstappenovo dvostruko pretjecanje u prvom zavoju.

Bottasov dan je i nakon toga bio užasan. Najprije ga je na stazi izvrtio Daniel Ricciardo zbog čega je pao na začelje. Uslijedila su šlampava zaustavljanja u boksu, a onda i dodatan ulazak zbog neuspjelog ostvarivanja najbržeg kruga. Sve to je utjecalo i na Hamiltona koji se na vrhu morao sam nositi s oba Red Bulla:

“To je dosta otežalo moju utrku, naravno. Imati tako jedan bolid pri vrhu znači da se oni [Red Bull] mogu igrati sa strategijom.”

Hamilton je do kraja utrke bio pod pritiskom Sergija Pereza koji nije uspio doći do drugog mjesta na svojoj domaćoj utrci, unatoč Hamiltonovom izlasku izvan staze u 12. zavoju u trenutku kad se Perez približavao ulasku u DRS zonu:

“Sergio je bio jako blizu u prvom stintu i nisam mu mogao pobjeći. Došli smo do trenutka kad je postalo jasno da će nam napraviti undercut. Ili oni nama ili mi njima.”

“Otišli smo na promjenu guma i mislim da je ekipa odradila sjajan posao. Problem je bio u tome što nam na kraju nije ostalo života u gumama. No, gdje postoji volja – postoji i način. Uspjeli smo ih zadržati iza sebe. Da je bio još jedan krug u utrci – mislim da bi sve bilo gotovo.”


Odgovor

39 komentara

  1. Lewis Hamilton 44
    Berislav Donator Prikaži

    Isuviše je dobro znao VB što treba, kako treba i zašto treba učiniti na startu to što je učinio. Bilo je isuviše očigledno.



    5
    -20

    25
    • Kimi Raikkonen 7
      Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

      A sada su teorije zavjere ok?
      A u Silverstonu je jedan “GOAT” slucajno izbacio Maxa?!
      Smjesni ste kao i vas miljenik



      26
      23

      3
    • Ferrari
      vekinator Prikaži

      Je, Bottas je poznat po tome kako ide u korist drugima, a ne Hamiltonu.



      16
      15

      1
    • Max Verstappen 1
      vlado Pretplatnik Prikaži

      VB radi ono sto i treba. Nakon godina sa kolegom koji je lisac u najgorem mogucem kontekstu ovo i zasluzuju. Sto sam stariji to vise prepoznajem tko je LH.

      Max ustvari ima iza sebe, Pereza, VB, francuza i jednog japanca. A slag na sve njih je Alonso. I milioni gledaoca koji ga ne podnose i to uzivo pokazuju.

      I sada kao VB treba biti sretan jer su mu nasli mjesto na kraju grida. OK je za lovu i to je to. VB je kljucan za ovo prvestvo.



      6
      5

      1
      • Max Verstappen 1
        vlado Pretplatnik Prikaži

        Da dodam.

        Nije NR otisao sto nije moga protiv LH vozacki. Vec jer je ovaj tako premazan da iole normlana osoba ne moze biti zdrava pored njega.
        Ali ipak ga je pobjedio i ostavio mu ranu koju nikada zaljeciti nece. Ni 15 titula mu nije dovoljno za to. Razbio ga je kako beba zvecku.

        PS. Oprostite sto ribam ovoliko. Ali stvarno ga ne podnosim vise.



        7
        3

        4
        • Fernando Alonso
          Mr.Spaceguy Donator Prikaži

          A Rosberg nije bio premazan. Daj molim te.



          3
          1

          2
        • Marlboro
          AMG Donator Prikaži

          Iako mi je Rosberg draži od Hamiltona, ono je bilo sve samo “razbijanje zvečke” ne…

          No navikli smo da pojedince slabo služi pamćenje 🙂



          5
          1

          4
        • Max Verstappen 1
          vlado Pretplatnik Prikaži

          Ako pratis Nicu poslednjih godina mozes vidjeti da covjek stvarno malo prica a radi mnogo. Meni je zao sto je tako podcjenjen (britanska masinerija) da i kada je na gridu kao da je neki amater. A ne netko tko je takticki unistio “najveceg”.

          Slazem se da je i ovaj premazan. Ali uvjek bih radije poslovao sa tipom NR nego LH.

          I da, di je knjiga Lewise? Kada mu je netko uzvratio istom snagom odmah je knjigu zelio da pise. Sto bi se reklo: fukara od covjeka.



          12
          11

          1
  2. Alfa Romeo
    limitmaker1 Donator Prikaži

    …pokazuje se da kad netko ima brži bolid od tvog, a jučer je max bio komotno 0,5s po krugu brži, možeš imati i garija kasparova kao stratega i isto ti neće pomoći…po meni je max prvak ako ne bude nekih odustajanja…vidi se da merc odrađuje posao nešto bolje nego ferrari 2018-te ali kad nsii dovoljno brz a imaš savršenog egzekutora u obliku max-a, ne pomaže ti ni james,ni toto, ni bono a kamoli valtteri…kao što nije ni inaki, ni maurizio ni kimi…a ove godine jasno je da nema trikova iz rukava u obliku čudesnih felgi, uvođenja motora sa starom specifikacijom potrošnje ulja a niti saznanjem da gume trebaju downforce dok ostalii tako ne misle…kralj je mrtav, živio kralj!…



    30
    28

    2
  3. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    Ništa ne bi dobili niti da su zadržali Maxa iza. RB je bio bolid za pobjedu i nitko im to ne bi oduzeo.



    14
    13

    1
  4. Ayrton Senna
    Igo Prikaži

    mečkama bi trebalo dozvoliti da imaju treći bolid, tako da propisno blokiraju prolaz Maxu.

    toto bi sa mečkama trebao tužiti RBR, jer su sumnjivo pre brzi za njih. LOOL

    bota napokon više nije dužan slušati da mora razbiti nekoga na startu ili ga blokat.



    30
    28

    2
  5. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    lik proziva svog suvozača i timskog kolegu, jer je isfrustriran oko svog neuspjeha.



    35
    31

    4
  6. Fernando Alonso 14
    tapa-tapa Prikaži

    🍼🍼



    29
    26

    3
  7. Fernando Alonso 14
    alonso05espana Prikaži

    Nisam ni mislio da će proć bez kmečanja, svi drugi su uvijek krivi. Ajmo sad Lewis i Toto, recite još da Red Bull ima ilegalan bolid.



    25
    20

    5
  8. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Mogao je reći da bi bilo bolje da je startao prvi, ali jbg u subotu nije bio dovoljno brz, opet Bottas kriv.

    Bravo za jednog i drugog, valjda će biti napeto do zadnje trke, napokon.



    10
    8

    2
  9. Fernando Alonso 14
    tapa-tapa Prikaži

    Strašno koliko lik ovisi o Botasu. Mozda bi zadnjih 6 wdc mogli biti zajednicki🤷‍♂️



    21
    17

    4
  10. Ferrari
    darkmark Prikaži

    Definitivno je Botas kriv i unistio utrku Merc, no ne mislim da je RB brzi, vec jednostavno je MV trenutno bolji vozač od LH, sto pokazuju i driver performanci. Kad se pogledaju linije voznje LH i MV jednostavno se vidi koliko MV vozi agresivnije, vise jasi pasice, vise uzima staze



    14
    6

    8
  11. Ferrari
    blejky Donator Prikaži

    Nije li dotični izjavio prije par dana kako on nikada nebi javno prozivao nekoga.
    Šta je sad pa ovo?
    Malo je frustriran pa mu se eto omaklo inače nebi jadan on nikada ovako prozivao nikoga.
    Bottas ga lagano nedoživljava više ima osiguran ugovor na godinu još samo fali da dade pedalu i Totu kao menadžeru i da Max uzme naslov to bi bio šlag na tortu kako bi se reklo.



    25
    25

    0
    • Lewis Hamilton 44
      Berislav Donator Prikaži

      Zaista “mudro” zboriš. Samo nevidim kojeg vozača je to Lewis prozvao. Od kraja trke pa do ovog trenutka cijeli F1 svijet bruji o Bottasovoj “gluposti” što napravi jučer nakon (lošeg) starta. Ah da, reče VB u svoju obranu da je slabije vidio u retrovizor. Ali ….važno je da možeš vrijeđati Lewisa.


      0
      -33

      33
      • Ferrari
        vekinator Prikaži

        Hamsta je samo ljut što je sam morao voziti svoju utrku, umjesto da se Bottas pobrine za konkurenciju kako to inače bude.



        17
        16

        1
        • Lewis Hamilton 44
          Berislav Donator Prikaži

          Vraga je bio ljut poradi toga. Bio je ljut poradi nekoga koji je odradio traljavo svoj zadatak te mu time izbio iz ruku ono što je mogao zaraditi.


          0
          -21

          21
        • avalon Prikaži

          Berislav … po tebi blejky “mudro” zbori kad napiše da LH koji nikad nikoga ne proziva sad proziva VB , a ti to ne vidiš jer eto “cijeli F1 svijet bruji o Bottasovoj “gluposti” što napravi jučer nakon (lošeg) starta.” za razliku od “cijelog svijeta F1 mislim da VB uopće nije loše stata . dapaće uradija je dobar potez . pošto je prva šikana desna pomaknija se u lijevo prema maxu da lewisu da više prostora za tu desnu šikanu . druga je stvar šta je max donekle i riskira kasnijim kočenjem na hladnim gumama . to je odradija odlično sa puno osječaja za pritiskanje kočnice . to se nisu usudili uraditi ni LH ni VB i po meni u tome je “tajna” uspjeha maxa . u mudima da riskira na kasnijem kočenju . naravno da nije prozivanje kad izjaviš “Očekivao sam da će Valtteri možda imati bolji start i da ću ja pokušati biti u njegovoj zavjetrini.Zadržavao sam iza sebe onaj Red Bull kojeg sam vidio u retrovizorima. Mislio sam da će Valtteri učiniti isto, ali on je ostavio otvorena vrata za Maxa.” nije da on proziva bottasa samo nam skreće pažnju da mu je valtteri sje*a pobjedu zar ne ? mada nam i sam objašnjava sve izjavivši” Max je bio na trkaćoj liniji i odradio je STRAŠNO DOBAR POSAO NA KOČENJU za prvi zavoj. ” a da je max prokliza , blokira kočnice i zbog toga izletija van staze ( hladne gume i kočnice ) onda bi potez VB bija pravi pokazatelj timskog rada MB i odličan potez bottasa ? niko tada ne bi oda priznanje VB nego bi fanovi veličali ewisa zar ne ? a kad pomoć VB nije na nivou ove izjave LH ““Ja sam to drukčije predvidio.” onda se zna “krivac” . najbolji pomoćnik F1 je zakaza mada sir LH može i bez njega …. ili katkad i ne može ?



          23
          21

          2
        • Niki Lauda
          wapi Pretplatnik Prikaži

          2019. im je Ferrari pokazao kako se to radi. Nisu imali muda za to, pa su spušili prvi zavoj od experta za prvi zavoj u Mexicu. Utrku bi spušili svakako jer se Max igrao mačke i miša s Hamiltonom u zadnjem stintu.



          2
          2

          0
        • Ferrari
          vekinator Prikaži

          Možda je Bottas trebao pokupiti Maxa kad je vidio da ga pretiče pa tad ne bi traljavo odradio svoj zadatak, Hamsta bi ga tad sigurno i pohvalio. I na kraju utrke izjavio kako je nadljudski obranio napad Pereza unatoč istrošenim gumama i sporijem bolidu.



          5
          5

          0
  12. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Uz slobodnu trkacu liniju i vec poznato rano kocenje Bottasa, bilo je neizbjezno..
    Od samog starta do samog kraja je lik u kiksevima…



    5
    5

    0
  13. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Staza je malo preširoka da bi je dvojica mogli zatvoriti, a i onda bi pukli jedan u drugoga. Bottas je puštao Lewis aispred sebe i naravno da se to izjalovilo jer samo idioti to rade u prvom zavoju. Trebao je proći kroz zavoj kao boss, možda bi razbio Maxa, možda ne bi, ali bilo bi prilike u utrci da prepusti mjesto Hamu, ako bi zaista bili dovoljno brzi, ali dovoljno brzi nisu bili.

    Da im je Lauda sjedio na briefingu prije utrke ne bi došli na briljantnu ideju izvođenja pizdarija na startu.



    17
    17

    0
  14. Ferrari
    GRID.N01 Prikaži

    LH je bio i uvijek će biti sitna duša. Čovjek jednostavo nezna prihvatiti poraz.
    Onih 15sec na kraju utrke, kada sjedi u parkiranom bolidu i ne odgovara svom timu sve govori.
    No, iz toga se vidi i da mu je stalo, što je dobro za utrkivanje.
    Ja mislim da je on vozač poput Vettela, nepogrešiv kada ima malu prednost, jer se tada osjeća sigurnije. On je često znao kukati o gumama, kočnicama, balansu i to se uvijek pripisivalo maestralnom zbunjivanju protivnika, no ja mislim da to nije tako i da se upravo sada otkrivaju te karte.
    On nije 100% siguran i radi toga gubi utrke. Na kraju krajeva, slično se pokazalo i kada mu je Nico uzeo naslov.



    17
    15

    2
  15. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Ne znam ne vidim to tako moj Hamile.

    Bottas je ima prosječan start, Hamilton vrlo dobar start, Max vrlo dobar start.
    Hamilton je morao prerano izaci iz zavjetrine, dok je Max jos imao Hamiltonovu.
    Hamilton nije imao povjerenja u gume i kočnice u kočionoj zoni, kao i Bottas, dok je Max uletio Bossovski, malo muda, malo bolid koji moze podnijeti brzi ulazak u zavoj.



    12
    12

    0
  16. Mclaren
    GoranS Prikaži

    Dragi Lewise, VB je do sada dovoljno uradio za tebe, sad mu zameraš, kao i Toto, što je Maxu ostavio otvorena vrata. Bravo, baš viteški. Ja sam nekako skloniji mišljenju da se ovo tiče samo Maxa i tebe – dokaži na stazi da si zaslužio pobedu.



    6
    5

    1
  17. Mick Schumacher
    Ante Maras novinar Prikaži

    Realno, Bottas nije mogao baš puno tu na startu, Hamilton i Verstappen su startali vrhunski i vjerojatno je taktika Mercedesa bila da Bottas propusti Hamiltona u prvom zavoju što nije baš najpametnija opcija jer 2 Red Bulla, pogotovo Verstappen, zbog towa mogu vrlo lako izbiti na čelo poretka, što se dogodilo. Jedino kako je potencijalno Bottas mogao pomoći Hamiltonu je da je “prekasno” išao zatvarati Verstappena i skucati ga u zid, ali time riskira i ponavljanje Singapura 2017.(od čega mi i dalje bude loše samo na spomen te situacije) nakon čega on, Verstappen, a i Hamilton odustaju iz utrke te gotovo sigurno Perez pobjeđuje i onda bi Red Bull bio ispred Mercedesa u poretku konstruktora. Naravno takvo što ne bi palo na pamet Mercedesu Hamiltonu i Wolffu, jer iako su oni premazani mnogim mastima, nisu toliko premazani kao Briatore kojem je nešto slično palo na pamet prije 13 godina. Jednostavno Mercedes taktički nije odradio dobar posao, ali uz ovakav Red Bull i ovakvog Maxa Verstappena ne vidim kako su mogli bolje, čak i da Ricciardo nije okrenuo Bottasa za 180.



    6
    6

    0
  18. Blue Flag
    nino0o Prikaži

    A kako je LH nakon trke izjavio nešto u stilu da je RB bio toliko brži da je čak i Perez vršio pritisak na njega…koja arogancija



    6
    6

    0
  19. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    What a suprise statement from Black GoaT Senna The Ultimate Hammertime Lewis Hamster Hamilton.

    Oh Wai…



    5
    5

    0
  20. Juan Manuel Fangio
    veki66 Donator Prikaži

    ma VB77 je kriv sto nisi postao umjetna “koza” ili “GOAT” kako mnogi kazi…… tipican Britanski licemjer….jer te nije stid…..meni nije jasno kako ga nije stid……



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.