Seidl: Ricciardova vožnja ovaj vikend može se mjeriti s pobjedom u Monzi

Izdvojeno

Katarina Predovan

Prije 2 godina 2 min 3 komentara

Andreas Seidl smatra da je vožnja Daniela Ricciarada na VN SAD-a bila bolja od one na VN Italije u Monzi kada je osvojio prvo mjesto. U prvom krugu prestigao je Carlosa Sainza te se uspješno branio do kraja utrke zadržavši peto mjesto.

“Definitivno je to bio vrlo snažan Danielov vikend.”

“Mislim da je pošteno reći da je to, zajedno s Monzom, vjerojatno bio njegov najjači vikend s nama – možda je čak pošteno reći da je to bio njegov najbolji vikend s nama do sada na stazi koja ima puno različitih vrsta zavoja također.”

“Vrlo sam zadovoljan s onim što je mogao izvesti ovog vikenda, a s njegove strane je također bila sjajna izvedba danas – zadržati Carlosa iza cijelu utrke i biti pod ogromnim pritiskom.”

Andreas Seidl

Iako Ricciardova prilagodba na bolid McLarena još uvijek traje, Seidl je uvjeren da se iz vikenda u vikend sve više poboljšava:

“To je samo još jedna potvrda da se od ljetne stanke stalno poboljšavao i osjećao se ugodnije u bolidu, što je dobro.”

“Mislim, a i on sam kaže, da se još ne osjeća u potpunosti ugodno s našim bolidom u bilo kojim uvjetima.”

“S obzirom da se sada sve više navikava na to, provodi sve više vremena u našem bolidu, provodi sve više i više vremena radeći krugove, mislim da je sasvim prirodno da još puno toga mora nadoći s njegove strane, što je očigledno ohrabrujuće.”

“No, bio je to sjajan vikend s njegove strane ovdje u Austinu i vrlo uvjerljiva vožnja do kraja u utrci gdje je pokazao zašto smo ga htjeli dovesti u McLaren.”

Seidl smatra kako je utrka dobro odrađena od strane McLarena, s obzirom da su u kvalifikacijama završili iza Ferrarijevog dvojca. Rekao je kako je Ferrari bio puno brži od njih, a kao jedan od uspjeha istaknuo je i zadržavanje Valtterija Bottasa u Mercedesu iza Ricciarda. Borba u poretku konstruktora za treće mjesto između McLarena i Ferrarija se svela na samo 3,5 boda, a podjednaka forma dviju momčadi upućuje na neizvjesnost do kraja sezone.


Odgovor

3 komentara

  1. Ferrari
    GRID.N01 Prikaži

    Biti će to sigurno sjajan završetak sezone. Moje mišljenje je da Ferrari trenutno ima malo više performansi u svojem paketu, no jučerašnja utrka još je jednom pokazala da je jedno stići suparnika, a drugo prestići, tako da će po meni taktika i dobre kvalifikacije biti ključ uspjeha.



    4
    4

    0
  2. Mika Hakkinen
    stoka Prikaži

    Ricciardo sve bolji, McLaren sve gori. Tesko ce zadrzat 3.mj u poretku…



    4
    1

    3
  3. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    Već mi ga je bilo muka gledati 1s iza Landa. Nakon Monze je dobio samopouzdanje. Rusija i Turska su bile čudne utrke. USA je prva “normalna” nakon Monze i opet je dobar Ricci.



    3
    -2

    5

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.