Mattia Binotto propušta Velike nagrade Meksika i Brazila

Izdvojeno

Ante Maras

Prije 3 godina 1 min 16 komentara

Prema talijanskom Corriereu, Binotto je otkrio da neće prisustvovati na Velikoj nagradi Meksika ni Velikoj nagradi Brazila, obje na rasporedu tijekom 2 vikenda u nizu u studenom.

Binotto je otkrio da je razvoj Ferrarija oko bolida za 2022. dosegao ‘ključnu fazu.’ Stoga, s obzirom na to da je njegova prisutnost u Maranellu obavezna, Binotto nema drugu mogućnost osim propustiti utrke u Meksiku i Brazilu.

“Morat ću propustiti i Meksiko i Brazil budući da je razvoj bolida za 2022. godinu dosegnuo ključnu fazu te je moja prisutnost u Maranellu obavezna.” izjavio je šef Ferrarija.

Ferrari se trenutno nalazi na 4. mjestu ukupnog poretka sa samo 7,5 bodova zaostatka za McLarenom, ali novi motor koji navodno daje 10 do 12 konjskih snaga te sjajna forma Carlosa Sainza i Charlesa Leclerca daju velike šanse Ferrariju da sezonu završi na 3. mjestu, ispred McLarena.


Odgovor

16 komentara

  1. Daniel Ricciardo
    _bataziv_0809 Prikaži

    Dobre vijesti za Ferrariste!



    17
    17

    0
    • Sebastian Vettel 5
      battery992 Prikaži

      Kaže ako ne budem otišao u Brazil i Mexiko propustit ću te dvije utrke… Ferrarijev Pittwall često smiješno izgleda još kad vidim ovog wannabe Harry Pottera još mi gore bude… Novi motor dobro izgleda, tako da nemam ništa protiv da Binotto ostane u tvornici



      11
      10

      1
  2. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži

    Predan je tvornici nema kaj.Osim toga ionako mu je ta pozicija bolji forte naspram pit walla



    18
    18

    0
  3. Fernando Alonso 14
    Lukica Prikaži

    “Ako propusti ove utrke, neće bit na njima.” – ferrarijev inženjer



    45
    45

    0
  4. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Treba pogledati filmski maraton Harrija Pottera.



    8
    8

    0
  5. Ferrari
    nelinjo Prikaži

    Mislim da mu Agneli-John Elkan neće oprostiti, ako sad zabrlja! 😀



    5
    5

    0
  6. Ayrton Senna
    maurich Donator Prikaži

    Neka propusti i sve ostale utrke i cijelu 2022! 😂



    7
    7

    0
  7. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    Treba odabrat boju, miris…..
    Al sve u svemi moglo bi to biti dobro.slijedeće godine. Charles i Sainz su dobar par. Zaslužuju borbu za vrh.



    12
    12

    0
  8. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    bice bolji motor ali s njim na čelu ferari je nož bez oštrice, brod bez kapetana, ekipa bez karaktera.



    2
    1

    1
  9. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    Idu Svi sveti pa netko mora ostat u ”cvjećarnici” radit aranžmane.



    8
    8

    0
  10. avalon Prikaži

    jadni binotto , kad si tu ne valja , kad te nema opet ne valja ali se “puca” po tebi ka da si tu . hipotetski … da ferrari 2022. osvoji duplu krunu opet bi se “pucalo” po binottu . više bi zasluga za tako nešto od kritičara dobila “čistatica” nego šef tima zar ne ? jer eto on ima smišnu frizuru , “čudne” naočale . prognoze mnogih prije početka prvenstva su bile da će se ferrari borit u sredini poredka konstruktora , a sad 6 trka prije kraja ferrari za 3. McL kojeg mnogi veličaju jer za razliku od binotta seidl radi odličan posao zaostaje 7.5 bodova no to nema veze sa mattiom nego sa odličnom formom CL i CS !?!? a da je bolid manje konkurentan ( onoliko koliko su “babe vange” predviđale na početku sezone ) bi li leclerc i sainz mogli kapitalizirat svoju odličnu formu ? ako ferrari završi sezonu ka 3. tim opet će se piz*it kako je MB ukenja jer će “debelo” zaostat za MB i RB no ako 3. završi McL koji sad za 2. RB zaostaje 157,5 , a za MB 193,5 bodova veličat će se seidla koji radi odlično :) :) :) jbte pa MB nisu priznavali ni kad je radija na PU koju je doveja skoro u egal sa PU MB !?!? njabolje bi mu bilo prominit ime u pedro perdo pa neka visi zar ne ?



    7
    7

    0
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      On je inženjer i to jako dobar, reklo bi se. Ali mislim da nema potrebne vještine za šefa ekipe, to je jedan posve drugi set vještina od racionalnog inženjera. Pogotovo handlanje vozača je vrlo soft skill za razliku od proračuna hlađenja glave motora.

      Definitivno s njim na pitwallu, pitwall je sporiji u odlučivanju, zato strategija crvenih ima bolje šanse bez njega na utrci nego s njim.



      5
      5

      0
      • avalon Prikaži

        vrlo često se složim sa onim šta napišeš ali kad post započmeš sa “On je inženjer i to jako dobar, REKLO BI SE.” onda samo potvrdiš ovo moje “jbte pa MB nisu priznavali ni kad je radija na PU koju je doveja skoro u egal sa PU MB !?!? ” reklo bi se možemo “koristiti” samo ako MB ne priznajemo njegovo znanje koje je pretočija u praksu … dokazano ! suprotno tebi ( tvom mišljenju ) mislim da šef tima mora bit hladno racionalan , nema tu mista za emocije . “handlanje vozača je vrlo soft skill ….” da , kako ne . soft handlanje vozačima je glavna vještina/osobina tota i helmuta zar ne ? 2018. je arrivabene vrlo “soft handla” vozačima i zato se kimi ka da mu je život u pitanju borija sa sebom koji je btw prije italije ima 68 bodova više od kimija , a za LH zaostaja 17 bodova i zaje*a trku ferrariu . bi li se tako nešto moglo desit u MB ili RB da bodovno ložiji vozač koji starta sa P 1 ne propusti kolegu koji je u borbi za titulu i koji starta sa P 2 ? da je maurizio handla autoritativno ka šta bi uradili helmut ili toto , a ne soft skill “metodom” ferrari bi puno bolje proša . ovako su timski LH i VB “skršili” kimija/ferrari , seb je umisto potencijalne pobjede završija tek 4. , a LH je prednost sa 17 “podiga” na 30 bodova pred sebom . toliko o soft skill handlanju .
        mislim da svi znamo da svaki tim ima glavnog stratega zar ne ? to je u ferrariu bija rueda ( možda j ejoš ..to ne znam ) i mada se strategija okvirno može “postaviti” prije trke u trci se mora često ( stalno ? ) korigirat s obzirom na događanja na stazi . sumnjam da je zadnja ona šefa tima jer mislim da bi to trebala bit sinergija počevši od vozača , trkačih inžinjera , GLAVNOG stratega i šefa . najlakše je nama pisat o pogreškama u strtegiji kad sve završi …. generali posli bitke . sebe izuzimam jer ne komentiram strategije pošto mislim da su složena stvar pošto nemamo uvid u neke bitne elemente . npr možemo misliti da bi nekad trebalo uradit undercut ( koji “naš” tim ne uradi baš kad mi mislimo da treba )ali nemamo pojma di je ko na stazi , di bi se vozač vratija s obzirom na promet itd . tu je rueda bija GLAVNI , a ne mattia . jer u eri MS todt je bija šef ali o strategiji je brinija brawn zar ne . po meni i za mene nije čak ni bitno hoće li MB biti prisutan ili ne na trkama jer zapravo mislim da ako postoji harmonija među vozačima tima na stazi onda on ( šef) gotovo ni ne treba . potreban je tek onda ako svojim autoritetom treba javit ( naredit) nekom od svojih vozača da propusti kolegu bez borbe jer autoritet treba poslušat zar ne ? sitimo se naredbe browna koji je NR zabranija preticanje LH , tota koji je naredija VB da propusti LH koji će mu vratit poziciju koa nije vraćena da bi kasnije objasnija VB da su imali težak vikend i o svemu će raspravit poli trke . pa onog između masse i alonsa , kimija i grosjeana … tu odlučuje šef , a o brzini odlučivanja vezanim uz strategiju virujem da glavnu rič
        tokom trke ipak vodi glavni strateg . virujem da i helmut ( nije šef ali je siva eminencija koju se sluša ) i toto razmišljaju “kompjuterski” , racionalno bez emocija isto ka i racionalni inžinjer koji je po mom išljenju opet uradija dobar “domaći rad” jer posli lanjske katastrofe ferrari se bori za 3. misto konstruktora , a to je popriličan “skok” u performansama zar ne ? to šta nekima rezultatski nije dovoljno pa jbga ima je ferrai ovakvih “crnih rupa” i dok ga je vodija stari enzo ferrari ….



        4
        4

        0
        • Niki Lauda
          wapi Pretplatnik Prikaži

          “Reklo bi se,” jer ne znam. Nisam dovoljno upućen u to što je radio dok nije postao šef momčadi, ali sam čitao tvoj neki post o tome…. pa onda reklo bi se :)

          Upravljanje ljudima je soft skill što god ti mislio o tome. Inženjeri to uglavnom ne rade dobro, ali to ne znači da su Arrivabene i ekipa to radili bolje iako nisu inženjeri.

          A glede SF performansi. Bili su 2019 3., pa su 2020. odrađivali neku kaznu za koju su se nagodili krajem 2019, pa su sad opet tamo gdje su bili 2019. Naravno, morali su razvijati u međutku jer konkurencija ne stoji, ali ne vidim ja tu neki naročiti pomak osim u zadnje dvije trke (ali eto 2/3 sezone su iza nas), a i tu je veselje trajalo dok “velikim dečkima” nije dodijalo, pa su rekli dosta je bilo….



          3
          3

          0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.