Valtteri Bottas pobjednik VN Turske; Verstappen preuzeo vodeće mjesto u prvenstvu

Izdvojeno

Jelena Benger

Prije 3 godina 5 min 76 komentara

Valtteri Bottas iz Mercedesa osvojio je Veliku nagradu Turske voženoj po mokrim uvjetima. Vodio je gotovo čitavu utrku ispred Red Bullovog Maxa Verstappena. Verstappenov momčadski kolega Sergio Perez završio je treći nakon što je u posljednjoj fazi utrke prošao Charlesa Leclerca. Lewis Hamilton završio je na petom mjestu te je time Verstappen ponovno preuzeo prvu poziciju u konačnom poretku vozača.

Tijek utrke

Već je uoči starta lagano padala kiša tako da su svi vozači krenuli na intermedia gumama, a slični uvjeti su bili i do kraja. Bottas je odradio start kako treba i odmah je zadržao poziciju ispred Verstappena. Fernando Alonso jedini se izvrtio nakon kontakta s Gaslyjem u prvom zavoju što ga je bacilo na 15. mjesto. U prvom krugu izvrtio se još i Latifi, a u drugom Schumacher koji je također bio u kontaktu s Alonsom.

Lewis Hamilton ubrzo je prošao Vettela. Najbrži na stazi, Bottas, odmah je napravio prednost od sekundu i pol do dvije ispred Verstappena. Incidenti između Alonsa i Gaslyja te Alonsa i Schumachera stavljeni su pod istragu.

Hamilton u osmom krugu i trećem zavoju prelazi Tsunodu za osmo mjesto. U istom zavoju već sljedeći krug prolazi i Strolla. Najbolje probijanje kroz grid imao je Sainz koji je već u devetom krugu bio na dvanaestoj poziciji.

Gasly je dobio kaznu od 5 sekundi za kontakt s Alonsom, a Alonso jednaku kaznu za kontakt sa Schumacherom.

U desetom krugu Hamilton prelazi i Norrisa te postaje najbrži vozač na stazi u tom trenutku. Bottas je za to vrijeme udvostručio prednost ispred Verstappena.

14 krug: Sainz prelazi Vettela za deseto mjesto, Sainz je pritom malo proklizao i došlo je do laganog kontakta između njih, ali bez većih posljedica. Probijanje kroz grid nije išlo Alonsu i Ricciardu koji su ostali na šesnaestom i sedamnaestom mjestu.

18. krug: Verstappen radi najbrži krug nakon što su mu javili da su njegove gume u puno boljem stanju od Mercedesovih, nadoknadivši time oko sekundu za Bottasom. Hamilton se pak žalio da su mu gume oćelavile. Bottas već za par krugova vraća najbrži krug i zaostatak Verstappena ponovno stagnira na dvije i pol sekunde.

22. krug: Hamilton se vozi na petoj poziciji, nedostaje mu 3 sekunde do Pereza. Leclerc za to vrijeme ima mirnu utrku na 3. mjestu. Ricciardo ulazi prvi u boks po novi set intermedia.

U 23. krugu Tsunoda nakratko izaziva žutu zastavu izvrtjevši se u devetom zavoju što ga je bacilo na 13. mjesto i izvan bodova.

29. krug: Hamilton prolazi Mazepina na puni krug nakon što se Rus jednom nezgodno ubacio u Hamiltonovu trkaću putanju. Za to vrijeme, Bottas bježi Verstappenu na četiri sekunde prednosti.

U 32. krugu Alonso ulazi u boks te uz promjenu guma odrađuje i kaznu. Hamilton napokon dolazi na sekundu do Pereza.

35. krug: fenomenalna borba između Hamiltona i Pereza. Hamilton je došao uz bok Pereza u 12. zavoju, Perez se uspio zadržati i kroz 13. zavoj. Hamiton ga je zatim gurnuo preko pitlane crte pa su rame uz rame prošli preko startno ciljne ravnine, nakon čega je Perez ipak izašao kao pobjednik tog dvoboja.

Dva kruga kasnije Verstappen ulazi u boks. Bottas ga prati i izlazi na stazu ispred njega. U Aston Martinu odlučili su maksimalno riskirati pa su Vettela poslali na stazu na medium gumama. To se odmah pokazalo kao greška jer uvjeti nisu ni približno pogodni za takve gume. Vettel se u izlaznom krugu nekoliko puta izvrtio, izazvao žutu zastavu i prošli su ga svi osim Mazepina.

Leclerc, koji vodi utrku nakon Bottasovog i Verstappenovog boksa, pitao je svojeg inženjera može li odvesti utrku do kraja na istim gumama na što je dobio potvrdan odgovor.

Hamilton je u 42. krugu bio na četvrtom mjestu bez prolaska kroz boks. Verstappen ispred njega počeo je raditi sve brže i brže krugove. Hamiltona su zvali u boks, ali on je to odbio.

Leclerc je sve jače i jače mora boriti s bolidom dok mu se Bottas približava sve više, a u 47. krugu Bottas lako vraća prvu poziciju. Leclerc krug nakon toga napokon ulazi u boks. Iz Hamiltovog dijela garaže za to vrijeme smatraju kako će se staza pred kraj dovoljno osušiti za glatke gume i da će se intermedije ostatka grida pregrijavati.

51. krug: Hamilton ipak ulazi u boks i vraća se na petu poziciju, sedam sekundi iza Pereza. Perez na kraju istog kruga prolazi Leclerca za treće mjesto.

Hamilton je na radio glasno izražavao nezadovoljstvo zbog toga što su ga pozvali u boks. Umjesto da prijeti Perezu, Britanac se našao u poziciji da se brani od Gaslyja. Ocon je jednini vozač koji nije danas obavio pit-stop te je njegov tempo pred kraj utrke drastično pao.

Do kraja utrke poredak se više nije previše mijenjao. Bottas je uzeo pobjedu i najbrži krug ispred Verstappena i Pereza. Leclerc je ostao četvrti. Hamilton je uspio zadržati petu poziciju. Unatoč kazni, Gasly se dovezao do šestog mjesta. McLarenov Lando Norris ostao je sedmi. Carlos Sainz probio od 19. pozicije na startu do osme na kraju, što su gledatelji nagradili proglasivši ga vozačem dana. Vrijedi i napomanuti da je Saizov pit-stop bio izrazito spor. Deveto mjesto zauzeo je Lance Stroll iz Aston Martina tek u kasnijoj fazi utrke, nakon što je prošao Estebana Ocona koji je danas uzeo posljednji bod.

Sljedeća je na rasporedu Velika nagrada Sjedinjenih Američkih Država za dva tjedna.

PozicijaVozačMomčadZaostatak
1.Valtteri BottasMercedes –
2.Max VerstappenRed Bull14.584
3.Sergio PerezRed Bull33.471
4.Charles LeclercFerrari37.814
5.Lewis HamiltonMercedes41.812
6.Pierre GaslyAlphaTauri44.292
7.Lando NorrisMcLaren47.213
8.Carlos Sainz Jr.Ferrari51.526
9.Lance StrollAston Martin1’22.018
10.Esteban OconAlpine 
11.Antonio GiovinazziAlfa Romeo 
12.Kimi RaikkonenAlfa Romeo 
13.Daniel RicciardoMcLaren 
14.Yuki TsunodaAlphaTauri 
15.George RussellWilliams 
16.Fernando AlonsoAlpine 
17.Nicholas LatifiWilliams 
18.Sebastian VettelAston Martin 
19.Mick SchumacherHaas 
20.Nikita MazepinHaas 

Odgovor

76 komentara

  1. Sebastian Vettel 5
    battery992 Prikaži

    Bottas rutinski, uz dobar rezultat za RB…a ovaj naš Ferrari je ponekad smiješan. 8 sek za pit stop, a Sainz je odvezao prefektnu utrku i onda još puste Leclerca da izmišlja strategije… Makar zbog čudnih vremenskih uvjeta malo glupava utka.



    29
    29

    0
  2. Marlboro
    AMG Donator Prikaži

    Trazim polovan intermedium da se riješim razmišljanja o kupovini guma…



    39
    38

    1
  3. Fernando Alonso 14
    Lukica Prikaži

    “Ako zadržiš Bottasa ispred sebe, bit ćeš P1!” 300IQ



    63
    63

    0
  4. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Bottas se oprostio sa Mercedesom u stilu…. odlicna utrka :D



    31
    31

    0
  5. F1puls
    enzo1950 Prikaži

    Smiješna kazna za gaslya



    25
    23

    2
  6. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Trka dobra
    Leclerc i Hamilton su po meni morali s strategijom (napravit tocno sto su napravili) riskirat jer nisu mogli puno izgubit , ali nebi upalila da su ostali do kraja ali lako sad bit general
    Sainz definitivno vozac dana, Ferrari izgleda odlicno danas, Mclaren slabo
    Ali najcudnije mi je bilo nove gume kod Hamiltona iLeclerca par krugova dobre pa upadnu u neku rupu i klize i onda nakon par krugova dobre WTF



    20
    19

    1
    • Charles Leclerc
      Emin1 Prikaži

      Trabaju nove dugo vremena da se zagriju ja mislim



      8
      8

      0
    • Ayrton Senna
      LR7 Prikaži

      Slažem se,da je samo malo kiša popustila eto ti Lec i Ham na sliku a vjerojatno i drugi i profitirali bi.Ovako…Int gume se zagrijavaju cijelu vječnost nakon boxa.Hama umalo Gasly riješio zbog toga.Ovako su oba pogriješili ostankom jel ta kiša je ostala ista i kocka im se obila o glavu.



      5
      5

      0
    • Renault
      zd1400rt Prikaži

      Nešto su ovi jazavci sa Skya spominjali ako sam dobro pohvatao. U jednom trenutku se gume pregriju i onda opet dođu na dobru temperaturu. Vjerojatno kada izgube dio onih šara tj. kada se pretvore u slickove. Tako nešto je bilo i prošle godine u Turskoj radi čega je Hamilton profitirao.



      6
      4

      2
  7. Mclaren
    raca Prikaži

    čestitke Bottasu na pobjedi. Žali bože novaca i bolida koji je došao u ruke Ricciardu. Još uvijek ne mogu vjerovati da je osvojio pobjedu ove godine.



    23
    17

    6
  8. James Hunt
    Luca Badoer Prikaži

    Najbrzi u zavojima, najbrzi na pravcu, najmanja potrosnja guma, najbolja obnova energije…

    Danas su kisa i greske sa pit walla spasila RB…

    Kao i nakon par utrka i dalje ocekujem repliku sezone 17′ ili 18′ do kraja.

    Nesto sam razmisljao o svim popustima za Merc i uhvatim se DAS-a. Pa cek, tek sad se sjetim sta je sa Parc Fermme pravilima? Dopustena je samo izmjena nagiba prednjeg krila a ovdje je bilo dopusteno cijelu sezonu mijenjanje toe-a na prednjim kolima. Tako da uopce ne vidim nacin kako da ih se pobjedi uz sve popuste koje imaju.

    Sainz MVP, steta za pit stop bio bi ispred Norrisa



    20
    16

    4
    • Sebastian Vettel 5
      dzalac Prikaži

      Meni je najbezobraznije to sto su bas ove godine odlucili uvesti nova pravila oko procedure tokom pit stopa, bas kada je rb redovno bio za pola sekunde brzi od mercedesa i tako ih prakticki unazadili u pola sezone :thumbs: isto tako sa savitljivim krilima ove godine (nema veze sto se mercovo prednje krilo savija kao ludo), ispod radara navodno je prosla kritika na ispostavu energije iz baterija u vezi hondinih motora sto je zahtjevalo drugacije mape motora jer je rb bio prebrz na ravnici ako se prisjetite komentara princeze Lulu, a kad se postabvilo pitanje hladenja zraka kod mercedesa nikom nista :D



      38
      36

      2
      • James Hunt
        Luca Badoer Prikaži

        Na hladenje sam indirektno i ciljao s obzirom da je aktualno ove sezone…ali ne osudujem dok nije deklarirano kao ilegalno iako je svakome jasno o cemu se radi



        8
        7

        1
        • Sebastian Vettel 5
          dzalac Prikaži

          Gle ako zaobides senzore, to je siva zona i ti nisi prekrsio nista u pravilniku…. sve 5, samo vode se dupli standardi kada npr jedan drugi proizvodac napravi dobar posao u sivoj zoni i zaobide senzore, ali se na njih nakaci jos masa senzora, nove regulative vise puta u godini pa sve do tajnih dogovora o kojima ne znamo nista ali evidentno je sta se dogodilo posto je navedeni tim sljedece godine pisao krv za 11-12 mjesto u kvalama… politika je prljav posao i umjesana je u sve pa talo i u F1 …



          13
          11

          2
      • Honda
        Nikolar95 Prikaži

        Polako dolazi njihov kraj kad tad a mozda vec i ove sezone. Sve mehanizme su pokrenuli citeri iz
        britanskog Mercedesa nebi li usporili RB, ali kako kazu ko drugom jamu kopa sam u nju upada na kraju, nece biti lako Maxu ali moze ovo da izgura ima sansu.



        11
        9

        2
  9. Formula 1
    tomz Prikaži

    Valtteri odradio posao pošteno, čestitke na pobjedi. Red Bull i Verstappen mislim mogu biti prezadovoljni s pokupljenim bodovima, obzirom na pace ovaj vikend.

    Kad je Bono javio Lewisu da je Gasly na sekundu iza, mislim da je Lewisu tlak skočio na 900…



    22
    20

    2
  10. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    Na kraju kiša napravila dobru utrku.

    Lec i Ham su trebali u box kad i svi. Interi pretovreni u slickove 😁

    Alonso na Micka nije mu trebalo.

    Merc izgleda jako. Ne znam ako je RB samo zeznuo setup za ovu utrku . Nadam se da je kako bi ovaj fight išao do zadnje utrke.

    Vettel je bio hrabar. Da se otvorio prozor za slickove utrka bi bila još zanimljivija.



    11
    10

    1
  11. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Nisam očekivao dosadnu utrku uz ovakve uvjete ali se i to nekada mora desiti.
    Bravo Bottas i Sainz.



    6
    4

    2
  12. Mick Schumacher
    Ante Maras novinar Prikaži

    Bottas rutinski, čestitam. Red Bull bi ovakav rezultat odmah potpisao, bez razmišljanja prije početka utrke. Ferrari očigledno ne može cijeli vikend bit strateški dobar, jer ovo je stvarno smiješno bilo. Hamiltonu se ovo nije smjelo dogoditi te velik dio odgovornosti za ovakav rezultat nosi upravo on, a i pitwall Mercedesa. A što je ono trebalo Vettelu sa mediumom?



    10
    3

    7
    • Max Verstappen 1
      Multi 21 Prikaži

      Što je Hamilton skrivio?



      6
      2

      4
      • Michael Schumacher
        ZJ11 Prikaži

        Govorili su mu 6-7 krugova prije u vise navrata da udje u box a on nije htio u nadi da ce se isplatiti kao prosle godine, al eto sad nije.



        13
        11

        2
        • Max Verstappen 1
          Multi 21 Prikaži

          Nije se isplatilo zato jer su ga zvali u box. Da je ostao vani do kraja mogao je do P3.



          6
          -8

          14
        • Dan Gurney
          Crash Donator Prikaži

          Kako znas da se ne bi isplatilo… I koja je tocno dobit bila ulaska u box 6 krugova prije nego je otisa?



          3
          2

          1
        • Michael Schumacher
          ZJ11 Prikaži

          @Crash dobit ulaska 6 krugova ranije bi bilo vjerovatno vracanje iza Pereza i obilazenje Leclerca tj 1 pozicija iliti 2 boda i mozda FL.

          Bili se isplatilo da nije otisao u box, nikad necemo znat.



          6
          6

          0
    • Carlos Sainz 55
      Tudum Donator Prikaži

      Ali ne sumnjam da će krivicu svaliti na ekipu. Da je ostao na starim gumama još bi više propao na kraju.



      12
      9

      3
      • Daniel Ricciardo
        _bataziv_0809 Prikaži

        To ne mozemo znati bez kristalne kugle. A Lewis kad je kriv to i prizna, kad nije kaze ko jeste. To nije svaljivanje. Bez obzira sto cesto kenja u diskursu i sto je iritantan, to je tako.



        10
        0

        10
        • Carlos Sainz 55
          Tudum Donator Prikaži

          Ocon je ostao na starim gumama i zadnjih 10ak krugova je šepao po stazi. U Mercu su se nadali da će se staza skroz osušiti ali nije. Vjerojatno zato ga i nisu silili na zaustavljanje. Sve u svemu zajeb sa obe strane.



          11
          11

          0
        • Max Verstappen 1
          Multi 21 Prikaži

          @Tudum Lewis je ako se ne varam držao solidan pace u odnosu na Maxa prije boxa. Nije se mučio previše.


          0
          -3

          3
        • Ayrton Senna
          cenki95 Prikaži

          @Multi
          Držao je solidan pace upravo zbog toga jer je Max prolazio kroz fazu koju su Hamilton i Leclerc imali na kraju trke.



          10
          10

          0
        • Max Verstappen 1
          Multi 21 Prikaži

          @cenki95
          Hamilton je 13 krugova nakon Maxovog boxa u prosjeku vozio 3 desetinke sporije krugove. Nije to sve zbog te početne faze Maxovim intermedija, već su Lewisove gume bile u solidnom stanju.


          0
          -1

          1
        • Toro Rosso
          25_321 Prikaži

          Maks je kruzao, 2 mjesto bila je gotova stvar.

          Koji krug prije boksa poceo je rapidno padati razmak u odnosu na Leclerca i Pereza.
          Toto je objasnio, tim je izracunao da nema sanse, ovako je bar mogao probati napasti tu dvojicu na stazi.



          1
          1

          0
  13. Michael Schumacher
    ZJ11 Prikaži

    Cestitke Bottas i Max na odlicnoj utrci, Perez napokon koristan za Red bull, Leclerc malo sam kriv sa izlijetanjem prije boxa a malo i Ferrari sa kasnim ulaskom.

    Mercedes ovoga puta promasio, jest da su zvali Lewisa 6-7 krugova ranije pa ih nije poslusao tako da je i na njemu djelomicna krivica, obrnuto im je bilo od Rusije.

    Steta Gaslyevih 5 sekundi.

    Sainz odlican.

    Vettel katastrofa odluka, neznam dali je trazio slickove.

    Maxa kisa izvukla da vrati vodstvo u prvenstvu, po suhom bi Lewis bio P1.

    Prvenstvo ko na ljuljacki, malo jedan gore malo drugi, odlicno



    11
    10

    1
    • Dan Gurney
      Crash Donator Prikaži

      A kad je obrnuto kao u Rusiji, onda je tim taj koji ima vise informacija, dolazak nove kise, intenzitet… Kada je ovako kao danas, vjerujem da vozac ima bolji input sa staze.. Merc je predao 2 mjesta bez borbe..



      5
      5

      0
      • Michael Schumacher
        ZJ11 Prikaži

        Zato kazem djelomicno kriv merc djelomicno on, on sto nije usao kad su ga ranije zvali, merc sto su ga uveli kad jesu, ne moze se uvijek pogodit.



        3
        2

        1
        • Dan Gurney
          Crash Donator Prikaži

          Kako bi bila drukcija situacija da je usa kad su ga prvi outa zvali u odnosu na to kad je zaista isa u box?


          0
          -5

          5
        • Michael Schumacher
          ZJ11 Prikaži

          Napisao sam ti u postu prije odgovor kako bi bilo drukcije, jer su ga zvali nakon sto je Perez usao ako se ne varam.



          4
          3

          1
  14. Fia
    Cale od Lewisa Prikaži

    Leclerc i Hamilton kad su upali u govna trebali su kusat . Bili bi sigurno na boljem mjestu mozda ne toliko leclerc ali hamilton bi sigurno bolje prosao.Ovako ni vrit ni mimo samo su izgubili vrijeme.



    9
    9

    0
    • Kimi Raikkonen 7
      Pitstop Prikaži

      Da je ostao do kraja, izgubio bi mjesto ne samo od Leclerca i Pereza, nego i Gaslya i Norrisa jer bi ga do kraja utrke svi uhvatili. Ocon, koji je jedini ostao na istom setu guma, je u zadnjim krugovima gubio 4-5 sekundi u odnosu na pratitelje, a tako nekako bi i Lewis. Ulaskom u box štitili su 5. mjesto, a najispravnije bi bilo da je ušao odmah nakon Pereza jer bi ga lako prošao obzirom na razliku u brzini danas



      9
      6

      3
      • Sebastian Vettel 5
        battery992 Prikaži

        Upravo treba gledati što je bilo s Oconom… A to je da se jedva dovukao do cilja. Krivo mi je zbog Leclerca jer je mogao imati podij. Cijelu utrku je držao tempo a Maxom…
        Ali to je Ferrarijeva krivica, jedno je kad Merc sluša Hamiltona, 7-strukog prvaka i iskusnjaru, a drugo je slušati Charlesa ili Landa koji koliko su god dobri vozači su i dalje jako zeleni…



        3
        3

        0
      • Niki Lauda
        Vordas Pretplatnik Prikaži

        Ma trebali su ga pustit do kraja pa kad bi izgubio i P5 tko bi onda bio kriv



        1
        1

        0
  15. Nando
    andrej12 Prikaži

    Sretan vam World porridge day :D



    10
    9

    1
  16. Lotus
    zion11 Prikaži

    dvjema stvarima se ne mogu načudit:
    1) nije bilo odustajanja zbog sudara ili dr.
    2) vettelov odabir guma
    hahahah

    na kraju bi još bilo dobro da su se na podiju krstili porridgom lol



    11
    11

    0
  17. Pierre Gasly
    jenson Donator Prikaži

    U Mercedesu svi pokisli, a Bottas pobijedio. Nije mi jasna kazna za Gaslyja. Bez nje je možda mogao biti peti. Nekako je Red Bull slab od ljetne stanke, mislim da bi Hamilton u sljedećih par utrka mogao riješiti prvenstvo.



    12
    11

    1
    • Renault
      zd1400rt Prikaži

      Jaki su oni od Silverstonea. Lijepo je Toto rekao da će tamo sve ostaviti 30 sec iza sebe (samo što nisu radi incidenta) i to je to. Vjerojatno su do sada sve poštelali kako treba i aj ća.



      7
      6

      1
  18. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Mercedes najdominantniji ove sezone ovdje u Turskoj. Nisam se mogao načuditi koliko kasno Hamilton koči i odnosu na ostale. Na drugom monitoru sam dosta pratio ostale kamere. Nevjerojatno je koliko im se kriilca skupljaju na prednjem krilu pri velikim brzinama. Što je je, stvarno im je svaki detalj za bilo kakvu prednst usavršen.
    Inače je Max bez problema pobjeđivao Bottasa u bržem autu, ali Merc je danas bio u drugoj zoni.
    Što se strategije tiče, trebali su reagirati kada i ostali ili riskirati do kraja na jednom setu, ali bolje i P5 nego da se guma razleti.
    U svakom slučaju, danas su u rukama imali moćno oruže, ali ga nisu iskoristili.

    Tsunoda i Perez su jedini pokazali muda protiv Hamiltona. Pogotovo Tsunodi svaka čast. Svi ostali tetkice.

    Perez odličan, za Maxa nisam siguran, ili on nije bio u formi cijeli vikend ili mu setup nije odgovarao. Nadam se da je ovo drugo.

    Neki ukupni dojam oko naslova, Merc mi izgleda sve bolje i bolje, nadam se da sam u krivu.



    20
    19

    1
    • Toro Rosso
      25_321 Prikaži

      Ta njihova savitljiva prednja krilca bi trebala biti ilegalna, kao sto je RB-u usred sezone zabranjeno savitljivo straznje krilo. No maFIA progledala kroz prste da bi ostala napeta sezona do kraja, inace bi prvenstvo mozda bilo i gotovo jer bi trebali adaptirati i aero komponente koje ‘love’ strujanja s prednjeg krila. Politika.

      Od Spa prakticki nema na bolidima upgrade-ova. Sve je kako kome lezi koja staza, a RB je dosta osjetljiviji i nelinearniji bolid od MB-ovog. Jos vjerujem da slijede staze gdje je RB brzi. Ali ako u iduce tri prevlada Mercedes, gotovo je…



      5
      5

      0
  19. Aston Martin
    JB005 Prikaži

    Bravo za Bottasa i Sainza! Odlicno odvožena utrka. Hamilton isao na ocajni potez da pokusa skinut RB, ali nisto od toga nije uspjelo. Trebala se osusit staza ili neki SC da bi uspio nesto konkretno napraviti. Lijepo je vidjet da nije izgubio žar za pobjedama uz sav taj score koji ima. Veselim se nastavku napete sezone sve do zadnje utrke.



    2
    1

    1
  20. Formula1
    f1zd Prikaži

    Utrka malo razočaravajuća, ali ok.

    Highlight mi je Ferrarijev inženjer koji na Leclercovo pitanje odgovara sa: “Ako te nitko ne prestigne, ostat ćeš tu gdje jesi.”

    Smiješno i tužno zajedno..



    29
    27

    2
  21. Mika Hakkinen
    stoka Prikaži

    Utrka dosadna.
    Driver of the day je Fernando Alonso sa fantasticnom obranom cijelu utrku se covik brania od latifija, fenomenalno. A tek ono preticanje mladeg Schumachera… kao nekad



    11
    -22

    33
  22. Max Verstappen
    MV33rbr Prikaži

    Dosta zanimljiva utrka. Izgleda da je na ove dvije zadnje utrke ponešto “vraćeno” Maxu po pitanju sreće. Mercedes je ovdje izgledao nevjerojatno brz. Max je izjavio da nije previše pritiskao jer je trebalo paziti na gume, a rekao bih i da je dosta teško ocijeniti tempo u utrci kad su ovakvi uvjeti tako da je teško reći kakav je trenutno odnos između ova dva bolida, ali dojam je da je Mercedes podigao svoju razinu dok Red Bull pomalo kašljuca. Čini mi se da moraju podići svoje performanse ako žele ravnopravne utrke do kraja. Vidjet ćemo što Austin donosi.



    11
    11

    0
  23. Mclaren
    Leo4 Prikaži

    Katastrofa sudaca..ako je Gasly dobio +5 za ono ( a nije trebao) onda je alonso trebao barem +10 za ono što je napravio Micku 🤦



    18
    15

    3
  24. Lewis Hamilton 44
    LH1985 Prikaži

    Nepotrebno rasipanje bodova, ovakve stvari bi ga mogle koštati naslova. Mislim da mu je ovo bila zadnja opomena pred “otkaz”.
    Prerezervirano u borbi sa Perezom, šteta imao je dobar pace.



    1
    -2

    3
  25. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Ferrari i nebuloze, Leclerc je barem mogao dobiti odgovor kao najgori moguci scenario da bude P3 ili P4, a ne ako zadrzis Bottasa bices prvi. Stvarno cirkusanti teski.. Da su idioti isli odmah iza Bottasa i Maxa, ostali bi na P3. A, slucaj Sainz isto za plakat.

    Al kao sto rece Binotto, nije sve u pobjedama, bitno je da si Ferrari

    Cestitke Bottasu, lik je lagan totalno.



    14
    14

    0
  26. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Jedna zanimljivost.

    U Mađarskoj je bila jedna od Hamiltonovih najgorih utrka ove sezone. Osramotio se startajući trku sam na gridu, osramotio se jer nije mogao prestići 2 sekunde sporijeg Alonsa.

    I dok Svijet slavi Oconovu prvu pobjedu on tamo glumi ga mu je loše što je Jeremy Clarkson zgodno preveo u: “Gledaje mene, ne Ocona. Ja sam centar pažnje.” Kasnije se izvlačio na “long term” covid posljedice.

    Pa mene sada zanima gdje su bile te posljedice prije i poslije Mađarske, npr. u Silverstonu gdje je isto morao ganjati iz petnih žila plus se vozila i sprint utrka?

    U biti, ne zanima me jer znam da je glumac i pozer.



    16
    8

    8
    • Honda
      dzeno Prikaži

      Ja sam naučio jednu veoma važnu lekciju sa tog podiuma.Kad ti je loše,stavi masku na lice.



      9
      9

      0
    • Sebastian Vettel 5
      battery992 Prikaži

      Da imam priliku gledati F1 igdje drugo nego na Skyu F1 ne bih imao ništa puno protiv Hamiltona…mislim da je tako za mnoge od nas.
      Čovjek je kao vozač zaista jedan od najboljih, barem od kad ja gledam F1, imam neke svoje razloge da mislim da su neki drugi bolji. Ali eto njemu se poklopilo da dugo bude u najboljem bolidu, ono što svaki vozač želi.

      Problem je što je čovjek jako eksponiran i prenosi se svaka njegova riječ, a vozač je, nije ni previše školovan niti pametno govori.

      Za usporedbu, nedavno je Vettel izjavio da podržava ukidanje ne limitiranih djelova na Autobahnu…
      Meni kojem je on najdraži vozač se okrenuo stomak, a tako i za neke druge stvari…
      Ali to bi puno više odjeka imalo da je Vettel vodeći u F1 i trenutni prvak ….
      Poanta ovdje je da svi govore gluposti i ponašaju se kao djeca, Lewisov problem je što ga se puno daje u javnost, a on se uz to još puno u javnost gura…



      7
      6

      1
      • Daniel Ricciardo
        _bataziv_0809 Prikaži

        Definitivno. Ima izrazen manjak formalnog obrazovanja i opce kulture, a voli da se eksponira, da ima misljenje o svemu usprkos krhkom znanju, a pritom okruzen je slugama i klimoglavcima, druzi se sa svjetskim facama i ima bezobrazno puno novca. Sve to utice na covjeka.

        Medjutim sve to pada u vodu kad radi ono u cemu je najbolji-vozi bolid. Tu je zaista jedan od najvecih svih vremena. Zato i jeste problem kada se stvari iz prvog pasusa krenu mijesati sa voznjom kao npr. u komentaru zd14….a to je daleko od istine.

        Da, Hamilton je pozer, ponasanje mu je cesto PR popeglano i fake, nesimpaticna je posvudusa i iritantni celebrity, ali istovremeno i pakleno dobar vozac, jedan od najvecih koji je ovaj sport vidio.

        Mene kao fana Formule 1 samo ovo drugo interesuje, on kao licnost ni najmanje.



        11
        10

        1
  27. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    Od Bota sam ocekivao katastrofu na kisi. Ugodno iznenadio. Rb izvukao sve sto su mogli. Pit wall Ferarrija. Omfg. Bez komentara. Lec je bio 2 sekunde od Maxa kad je pvaj isao u box. Zavrsio 35 sekunda iza jer su oni nesto ko cekali ovo ono… jesus ako znas da si nesposoban sam pa prepisi od boljih.

    Ham isto svojim necu u box si skoro sjebao i 5 mjesto. Realno da su ostali na starim gumama do kraja Ham bi bio valjda 7 ili 8. Lec bi bio 4 ili 5. Mozda i 6. A ham da je isao kad je trebao mozda bi skinuo pereza do kraja. Mozda i leca.

    Steta Alonsa i starta. Mcl poprilicno los dns.



    7
    7

    0
    • Lewis Hamilton 44
      NRteamLH44 Prikaži

      Slažem se sa tvojim rezimeom trke. Od Bottasa sam očekivao katrastrofu, s obzirom da se prošle godine na ovoj stazi u istim uslovima okretao po stazi kao balerina. Bas sam mislio da će biti haos na stazi počevši od njega. 😂



      1
      1

      0
  28. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    -čestitke bottasu na odličoj utrci i zasluženo pobjedi
    -utrka ne previše zanimljiva s obzirom da je bilo mokro (ne previše borbi, svi završili), a opet je imala svojih čari sa taktikama i ‘borbi’ max-ham
    -vrlo zadovoljan rezultatom
    -mislim da je ok kazna za gaslya, imao je dovoljno mjesta s lijeve strane, perez je bio dovoljno daleko, jednostavno je otklizao u alonsa
    -ham opet izgurava bez ikakvih posljedica
    -kad bottas pobijedi ovako čisto u mokroj utrci, zabrinut sam što će bit do kraja sezone
    -komentatori na hr sk nisu niti jednom spomenuli kako nema drs-a



    6
    6

    0
  29. Pirelli Intermedium
    crofessional Donator Prikaži

    Prvi put gledao utrku na aerodromu u snimci, što je super za ispunit vrijeme, ali pokvario si doživljaj jer sam zabunom na trenutak otvorio f1 puls i vidio sličicu mercedesa u naslovu članka. Nadao sam se da je Bottas, i tako je ispalo…
    Inače prezadovoljan rezltatom bijelih RB-a., s obzirom da je MB bio puno puno jači u Turskoj. Čini se da su odvrnuli motore do maksimuma, tesko ce ih biti dobiti samo na inteligenciju do kraja sezone…



    3
    3

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.