Verstappen smatra da Red Bull nema tempo za pobjedu

Izdvojeno

Max Verstappen ne vjeruje kako njegova momčed ima tempo za pobjedu na utrci za sutrašnju VN Turske. Iako je Verstappen zauzeo drugo mjesto na gridu (iza Valtterija Bottasa te daleko ispred Lewisa Hamiltona koji je dobio kaznu od deset mjesta), smatra da će Mercedes po tempu ipak biti bolji od njih te da će pobjeda pasti u ruke njihovim glavnim konkurentima za naslov.

Na pitanje o tome misli li da postoji šansa za pobjedu, Max je rekao:

“Ne, ali naravno da ćemo samo pokušati pratiti i vidjeti što možemo učiniti. I vidjeti što će se općenito događati na utrci.”

Max Verstappen

Na drugom slobodnom treningu Verstappen se mučio sa stabilnošću bolida, a šef momčadi Christian Horner je rekao da je momčad imala dugu noć s obzirom da su nastojali riješiti taj problem. Max je priznao da problem ipak nije riješen do kraja:

“Momčad je napravila neka pristojna poboljšanja u odnosu na jučer, gdje smo se malo više mučili razumjeti kako ovdje biti brz.”

“[Tim je] samo pokušavao poraditi na tome i mislim da je u kvalifikacijama opet bilo malo bolje, ali naravno još uvijek nije savršeno.”

“Još uvijek sam bio zadovoljan rezultatom na kraju i samim krugom. Ne mogu zaista biti previše razočaran zbog toga.”

Max Verstappen

U sutrašnjoj utrci Verstappen će startati ispred svog glavnog konkurenta u borbi za naslov prvaka, no kako kaže nije zadovoljan zbog starta s lijeve strane grida. Svoj stav je objasnio činjenicom da nije dobro startati s unutrašnje strane zbog manjka gripa, ali dodaje da je sutra utrka i da će se tada sve vidjeti.


Odgovor

14 komentara

  1. Carlos Sainz 55
    Tudum Donator Prikaži

    Očigledno je od prvog treninga u petak da nemaju tempa. Ne samo da ne mogu pratiti Mercedes nego mislim da će Max sutra imati problema sa Leclercom.



    11
    11

    0
  2. Renault
    zd1400rt Prikaži

    I Max i Hamilton moraju biti maksimalno oprezni na startu, a i u pretjecanjima. Alonso neće stvarati Hamiltonu probleme na startu jer mu to nema smisla jer bi to bila izgubljena bitka u kojoj bi satrao gume i gorivo te izgubio od svojih konkurenata. To da je kraj utrke kao u Mađarskoj onda bi opet bilo zanimljivo.
    Perez se nije nešto izkazao u blokiranju Hamiltona, baš ni kao Bottas kod Maxa, ali nikad ne znaš što može biti. Zato jedva čekam utrku :D



    6
    3

    3
    • Alpine
      Alpine Prikaži

      Da, i ja ne očekujem da Alonso na početku utrke komplicira Hamiltonu, na kraju utrke bi naravno bila to druga priča.
      A Bottas, dal on može Maxa zadržati……teško, jedino ako se uspije odmah odvojiti od Maxa na startu, onda možda ostane ispred njega.



      5
      3

      2
  3. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Ide Max opet na glavu, pa sta bude.. Iza Bottasa nema sto trazit, ispred vec ima nesto za rec…
    Ne vjerujem u neki drugi pristup od njega.. Kako je jednom reka ~i’m not just gonna sit here like a grandma~



    8
    8

    0
  4. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    Merc ce nažalost izdominirat ovu utrku i očekujem vrlo brzo proboj Lewisa u par krugova i onda ce pred kraj prestić maxa i bottasa. Ne vjerujem u ništa drugo nego Merc 1,2.



    7
    5

    2
  5. Lotus
    zion11 Prikaži

    krucijalna će bit uloga pereza i alonsa, a pogotovo alonsa



    8
    8

    0
  6. Daniel Ricciardo
    _bataziv_0809 Prikaži

    Mind games.



    5
    4

    1
  7. Ayrton Senna
    Brasko Prikaži

    Mislim da je i Maxu i Lewisu najbitnije proći neokrznutii. Max je ipak u puno boljoj situaciji jerbo nema nikog ispred sebe za razliku od Lewisa koji je ono baš u sredini. Ko stvoreno za kakav neželjeni kontakt. Što se tiče Maxa ako bi zadržao drugo mjesto mislim da ne bi puno gubio iza Bottasa obzirom na tempo koji Mercedes pokazuje ovaj vikend i možda tražiti priliku kroz boksove. Mislim da mora više paziti iza na Leclerca jerbo ako bi pao na treće mjesto šanse za eventualnu pobjedu bi mu se značajno smanjile. Naravno pod uvjetom da Bottas zasjedne na vrh nakon prvog kruga. Što se tiče Lewisa on će morati biti ipak puno oprezniji. Obzirom s koje pozicije starta može vrlo lako doći u probleme i vrlo vjerojatno biti neka kolateralna žrtva. Max je u Rusiji bio sigurno pod manjim pritiskom obzirom da je startao na kraju i barem bio donekle siguran da ge neće pokupiti netko iza njega, a niti Lewis nije bio u prvom startnom redu. Ovo su samo pretpostavke. Tek kada se crvena svjetla ugase budemo vidjeli kako će se to rasplesti barem u prvom krugu.



    5
    5

    0
  8. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Max na startu treba prestići Bottasa, po prikazanom tempu RB ne moze uhvatiti Mercedes, ali kad je Mercedes iza, ne mislim da je tolika delta da ga Bottas moze prestići kao od šale.
    Ako ne to, onda ne smije izgubiti poziciju od Leclerca. Lec je imao dobar tempo.

    Startegija će isto varirati. 2 stopa mogu biti brza od 1.
    Mislim da nas čeka dobra utrka, zanimljiva cijelom duzinom grida.



    11
    11

    0
  9. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Bilo kako bilo, midfild nije predaleko po tempu od najboljih, šta bi moglo znacit paprenu paprenu trku a to je najbitnije kao neutralnom gledatelju na vodece 😁😁



    4
    4

    0
  10. Mclaren
    raca Prikaži

    uopće ne sumnjam da će Max biti p1 ili p2 bez obzira na ovu “inferiornost” tempa koju spominje. Ispiljenih drva pilom naopako ima stalno



    6
    3

    3
  11. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    Malo su izgledali izgubljeno. Možda će u utrci biti bolje. Očekujem do kraja sezone izjednačenu borbu.



    1
    1

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.