Alonso: Ocon je bio vrlo brza referenca i pomogao je da se vratim u formu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 5 komentara

Dvostruki svjetski prvak Fernando Alonso se ove sezone vratio u Formulu 1 nakon dvije godine odsustva. Na početku se nije mogao nositi s tempom Estebana Ocona, ali je u posljednjih deset utrka osvajao bodove u čak devet njih. Time je prestigao svog kolegu u ukupnom poretku, te se nalazi na desetom mjestu s 58 bodova, što je za 13 više od Ocona koji je na jedanaestom mjestu.

“Ove godine je bilo jako neizvjesno među nama. Na početku godine nije bilo baš blizu, nisam bio na vrhuncu forme, to je sigurno. Pomoglo je imati Estebana na vrhuncu svoje forme.”

“Za mene je bila dobra stvar imati vrlo brzu referencu kako bih se pokušao vratiti u formu. Moja prilagodba je trajala kraće zahvaljujući Estebanu.”

Ocon ove godine ipak ima najbolji rezultat za Alpine, a radi se o pobjedi na Velikoj nagradi Mađarske. Ipak, čak i na toj utrci Alonso je igrao jako važnu ulogu za ekipu kad je uspješno zadržavao Lewisa Hamiltona iza sebe u puno bržem Mercedesu.

“Esteban je doprinio da atmosfera u ekipi bude zaista dobra. Ne mogu tražiti ništa više. Idemo pritisnuti zajedno i pomoći Alpineu u konstruktorskom prvenstvu. Bit će vrlo neizvjesno s Astonom, a i s AlphaTaurijem.”

“Trebamo obojica dati sve od sebe svakog vikenda.”


Odgovor

5 komentara

  1. Alpine
    Laguna Prikaži

    Šteta što Alonso nema brži bolid. Da su ga bar Red Bull ili Mercedes uzeli za iduću sezonu pa da može pokazati što zna.



    11
    11

    0
  2. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    grande alonso



    9
    9

    0
  3. Alpine
    Alpine Prikaži

    Ove sezone je Alpine napokon postala ozbiljna momčad. Vrlo su konstantni, iz utrke u utrku izvlače maksimum iz onoga što imaju i gotovo se možeš kladiti na njih da će oba vozača na kraju utrke osvojiti bodove. I na stazama koje im manje odgovaraju, izvlače maksimum. A uz malo Alonsove čarolije na startu nekih utrka, dođe i koji bod više nego realno mogu. Da im nije motor isti već treću godinu zaredom, zbog krive i nerazumne odluke na svu sreću sada već bivšeg šefa razvoja pogonske jedinice Remija Taffina, borili bi se za vrh midfielda sa McLarenom i Ferrarijem ove godine. Ovako se bore sa Astonom i AT. Remi si je zamislio, i to posve krivo, da je najbolje da sve upakiraju u novu pogonsku jedinicu za 2022 i da odjednom preskoče 3 stepenice, dok su Mercedes i Honda to radili iz godine u godinu. Čak i Ferrari već od prošle utrke ima motor dobrim dijelom gotov za 2022, samo što ga vjerojatno neće odvrtiti do kraja da vidimo što može. I sad se samo nadam da druge sezone neće biti previše problema sa tim motorom. Ne sa snagom, nego sa pouzdanošću.



    10
    10

    0
  4. Juan Manuel Fangio
    veki66 Donator Prikaži

    Nisam nikad bio njegov navijac,ali covijek je definitivno jedan od najsposobnijh vozaca ikad…..nevjerojatno mi je da nakon 3 godine pauze on vozi kao da pauze nije ni bilo…..fantastican vozac,stvarno dolje kapa na tome…… A ostalo jebiga,u dosta toga se sam zakopo svojim ponasanjem i izjavama….. recimo hipoteticki samo…. sta da je ove sezone u Red Bullu umijesto Pereza…..


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.