Norris: Nisu mi rekli da će biti više kiše; Hamilton: Ne mogu preuzeti zasluge za pobjedničku odluku

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 3 godina 3 min 30 komentara

Shrvani Lando Norris izjavio je kako odluka o ostanku na stazi nije bila kocka s informacijama koje je on imao na raspolaganju, dok je Lewis Hamilton sve zasluge za pobjednički potez pripisao svojoj momčadi.

Norris je vodio većim dijelom utrke, no kada je kiša počela padati na samom kraju utrke odbio je McLarenov poziv u boks po kišne gume – odluka se ispostavila pogrešnom, no mladi Britanac izjavio je kako mu se to činilo ispravnim jer mu nije rečeno da će kiša pojačati.

“U onom krugu kada je Lewis otišao u boks, slick gume su još uvijek bile one prave”, rekao je Norris.

“U tom krugu su me pitali želim li ići na intermedije. S obzirom na krug koji sam upravo odvozio, nisam želio to jer su slick gume očito bile prave gume. Naravno, to je sada pogrešna odluka.”

“Nisam znao da će biti još puno kiše i ne postoji način da ja to znam ako mi ne kažu da će biti još puno kiše, a to nisu napravili.”

Dodao je kako je po njegovom osjećaju i svim raspoloživim informacijama trebalo ostati na stazi:

“Nije bilo kockanje. Bilo je suho, a kišilo je samo u par zavoja, stoga su slick gume bile ispravne. Tu nije bilo kocke, bili smo na najboljim gumama.”

“Kišilo je puno jače nego što su mi rekli ili nisu znali da će padati toliko, a ako su znali, nisu mi rekli da odem u boks. No, to je nešto o čemu ćemo popričati.”

“Učinili smo ono za što smo mislili da je u tom trenutku najbolje i ne mogu ih kriviti za to. Moram stajati iza njihove i svoje odluke te ćemo to analizirati.”

Lewis Hamilton, koji je ovom jubilarnom i rekordnom 100. pobjedom ponovo preuzeo ukupno vodstvo s dva boda prednosti ispred danas drugoplasiranog Maxa Verstappena, dao je zasluge za pobjedu Mercedesovoj ekipi.

“Ne mogu preuzeti zasluge za ovu fantastičnu odluku, to je bila odluka momčadi”, rekao je prvak nakon utrke.

Ni on nije htio prijeći na intermedije, no njega je momčad uvjerila da je to pravi potez:

“Bilo je sklisko u petom [zavoju] i malo u sedmom, svugdje drugdje je grip bio prilično dobar.”

“Lando je u jednom krugu izletio, mislim da u petom zavoju, i mislio sam si’ ostani vani’, to će se gotovo sigurno ponoviti, pokušat ću ga sustići. Onda su me pozvali u boks, a ja sam mislio kako je on odmah tu, ne želim… Imam samo tri kruga da nadoknadim 24 sekunde, mislio sam da nema šanse.”

“Tako da u prvom krugu nisam bio uvjeren. U idućem krugu je jače kišilo i tada sam definitivno bio uvjereniji, stoga sam ušao u boks.”


Odgovor

30 komentara

  1. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži

    Skromnost je vrlina,a sad se usredotočit na nastavak borbe



    14
    6

    8
  2. Carlos Sainz 55
    Tudum Donator Prikaži

    Nema se ovdje koga kriviti. Imaš još 3-4 kruga do kraja, na prvom si mjestu, a kiša lagano pada. Mislim da bi većina na njegovu mjestu postupila slično. Želja za pobjedom je nadvladala razum. Da je pljusak okasnio par minuta sada bi Lando slavio prvu pobjedu.



    40
    39

    1
  3. Mattia Binotto
    Limpskinz Prikaži

    Trebao bi meklaren da uposli vakulu



    14
    14

    0
  4. Mika Hakkinen
    Djuvedj Pretplatnik Prikaži

    Pitwall ga je pitao “sto mislis o intermedijum gumama” umjesto da su mu rekli sto vide na radaru kao sto je mercedes Lewisu. Naucit ce iz pogreske i idemo dalje



    41
    41

    0
    • Chequered Flag
      AnteF1 Prikaži

      Doslovno se zaderao na radio NO! i nije htio otići u box.

      Neiskustvo je ovdje prevagnulo.

      Zvijezda je McLarena cijelu sezonu i onda mu Ricci niotkud uzme pobjedu. Sve to utječe.

      Doći će i njegova pobjeda. Fighter je Lando.



      11
      11

      0
      • Max Verstappen 1
        vlado Pretplatnik Prikaži

        Pa da.
        A u izjavama nakon utrke novinari su sve omekšali i ispalo je kako Lando nema nikakve odgovornosti za ovo danas. Imao sam osjećaj kao da nisam gledao utrku.

        Kad je izletio mislim da je rekao kako je mokro, kao ono, nitko mu nije ukazao na drugu opciju.



        7
        7

        0
      • Mika Hakkinen
        Djuvedj Pretplatnik Prikaži

        Viknuo je “NO” na ovo sto sam i napisao. Nije dobio instrukciju za ulazak u box. I kasnije je rekao da mu je tim ranije rekao da kisa nece pojacat, a poslije mu nisu u niti jednom trenutku rekli da ce ulit.



        1
        -1

        2
        • Chequered Flag
          AnteF1 Prikaži

          Je. Box box, rain.

          I onda ljutito:
          Shut up man!!
          Zatim:
          NO!

          Pogledaj snimku iz njegovog bolifda.

          U izjavi nakon utrke Ricciardo je izjavio da su njemu rekli u box i da mu nisu rekli da bi ušao u box jer je bilo očito da treba. Nekoliko puta je istaknuo “pričam za sebe ne za Landa”. Jasno ds nije htio kontrirati Landu jer bi ispalo da ovaj preuveličava.



          2
          1

          1
        • Max Verstappen 1
          vlado Pretplatnik Prikaži

          Iako je tim odgovoran za svoje vozače.
          Njegov pristup nakon utrke i novinarske tetke i deke koje su ga tješili a on sve to prihvatio su me prilično udaljile od simpatija koje sam imao ka njemu.
          Dobro, mlad je. Ono sto bih me privuklo je da je prihvatio odgovornost i uzvinio se timu, bez obzira koliko je njegova krivica.
          Očigledno mi je da želi biti vodja ali to ne ide na ovaj način. A sve se ovo nadovezuje na njegove uporne pokušaje da u Italiji izbije pobjedu kolegi koji se strašno muci cjelu sezonu. Dakle, timski igrač, za sada nije.



          4
          -1

          5
        • Mika Hakkinen
          Djuvedj Pretplatnik Prikaži

          @AnteF1 gledao sam njegov onboard i nigdje nije bilo toga sto pises. “Shut up” je rekao kad mu je govorio koliko je Hamilton iza njega, a “No” je rekao kad su ga pitali sto misli o inter gumama. Pogledaj jos jednom onboard pa mi reci da sam u krivu.
          @vlado Nije tim samo kriv naravno, npr. Lewis je vidjeo da se malo pogorsalo pa ih je poslusao + rekli su mu da ce doc jos kise. Seb je vidio da se poboljsalo na krugu kad su ga pitali oce na intermedije pa je ostao vanka, a na kraju ulilo. Isto to se dogodilo Landu nazalost.



          3
          0

          3
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Ima Lando itekako odgovornost u ovom raspletu jučerašnje utrke. Prvo su ga pitali što misli o prelasku na polukišne gume i on je viknuo , ne. Kasnije kad su ga zvali u boks je odgvorio ušuti čovječe . Stoga nije kriv sami McLaren. McLarenova krivica je što su njemu dali na izbor da bira hoće li u boks ili ne. Pa valjda oni bolje na pitwallu znaju kakvo vrijeme dolazi. A on je u oba odgovora mi djelovao malo je reći bahato. On na to odgovara gore u textu nisu mi rekli da ce biti jace kise. Pa kako nisu kad je na team radio rečeno box box rain. Što to znači nego da će kiša pojačati? Kockao se i popušio kao i Leclerc.



          3
          -1

          4
        • Mika Hakkinen
          Djuvedj Pretplatnik Prikaži

          @Alonso1983 mislio sam da sam lud, pa svi pisu drugacije od ovog sto sam rekao. Al evo, po drugi put, pogledao sam zadnjih 10 krugova onboard s Landom i ipak sam ja u pravu. Sad jednom za sva vremena idemo prijenos:
          Pitwall: kisa ce ostat ovako lagana do kraja
          Pitwall: neki su vec usli po inter
          Pitwall: puno bolida izlijece na 7 bogenu
          Lando: YEA, SHUT UP
          Pitwall: Lando, sto mislis o inter gumama?
          Lando: NO
          Pitwall:Hamilton je ušao u box po intermedije
          Lando: onda cemo se trebat posvetiti ostajanju van
          Pitwall: moramo ostati vani na ovim gumama
          U obzir moramo uzeti da vodi utrku, teski uvjeti iziskuju maksimalnu koncentraciju i meni nije sporno sto je glasno govorio na timskom radiju. Kao sto mozete primjetiti nigdje nije receno da ce pojacat kisa, niti je direktno receno box box.
          Zapravo ni Lewis nije htio uci, kad su mu rekli da ude u box odgovorio je “Its getting better man” i onda su mu rekli da ce poceti jos jaca kisa.
          Hvala, doviđenja.



          3
          2

          1
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Naravno da si u pravu, dva puta je odbrusio bes bezobrazno svom inzinjeru i sam je nakon utrke rekao da on nije dozivljavao svoj pitwall. O cemu pričamo.


          0
          0

          0
        • Mika Hakkinen
          Djuvedj Pretplatnik Prikaži

          @Alonso1983 u obe stvari koje si naveo fali kontekst bez kojeg donosis zakljucke



          1
          -1

          2
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Pogledaj intrewiew nakon utrke gdje je Lewis pohvali svoj odlican tim i da ne može preuzeti zasluge za rez. Na to je nadovezuje Noris sa izjavom da je on svoj tim ignorirao cijelo vrijeme. Orestanite momka branit. Nije ni razmislio o prijedlogu ekipe, izderao se Shut up man, drugi put kad su ga pitali se izderao No! Dovoljno da ima zasluge za ovakav debakl na kraju.


          0
          -1

          1
  5. Alfa Romeo
    laky614 Prikaži

    Bas me zanima da je LN krenuo u boxs dal bi se LH predomislio i ostao vani na slick gumama…



    21
    21

    0
    • Chequered Flag
      AnteF1 Prikaži

      Ne vjerujem. Kod prvog poziva u box Lewis je ostao samo jer je i Lando. Nije htio obrnuto od njega. Nažalost, Lando nije imao privilegiju kopirati Lewisa jer je vodeći.



      5
      5

      0
  6. Fernando Alonso 14
    tapa-tapa Prikaži

    Pa ja ovo vidim na način da si je lunjo mogo dopustit rizik jer ga ovak i onak nije bio sposoban preći na suhom a imao je džabe ulazak u boks tak da nije neki rizik ni postojao jer 2 mjesto je bilo garantirano ovak i onak tako da….



    12
    11

    1
  7. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Junetina: Norris i Leclerc. Njih dva pametnjakovića, a lijepo su ih zvali u boks. Landa su zvali nekoliko puta….No, ovako je nešto naučio.



    15
    11

    4
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      Pa po izjavama baš i nije naučio. Gledao sam onboard sa tr-om. I tim mu je davao dobre informacije. Kasnije su mu javili da im ulazak više nije opcija ako žele pobjedu. Ali eto, ipak su morali jer je još pojačala kiša.



      3
      2

      1
      • Ayrton Senna
        MCLfan Prikaži

        Znači da nisu imali dobru prognozu i zato nisu rekli landu da če pojačati kiša.
        Da su rekli box,kiša če pojačati,pobijedio bi 100 %



        2
        2

        0
        • Niki Lauda
          wapi Pretplatnik Prikaži

          Rekli su box više puta, ali junac zna bolje.



          1
          -1

          2
        • Mika Hakkinen
          Djuvedj Pretplatnik Prikaži

          @wapi ne, nisu mu niti u jednom trenutku rekli “box, box”
          Pitwall: kisa ce ostat ovako lagana do kraja
          Pitwall: neki su vec usli po inter
          Pitwall: puno bolida izlijece na 7 bogenu
          Lando: YEA, SHUT UP
          Pitwall: Lando, sto mislis o inter gumama?
          Lando: NO
          Pitwall:Hamilton je ušao u box po intermedije
          Lando: onda cemo se trebat posvetiti ostajanju van
          Pitwall: moramo ostati vani na ovim gumama



          1
          0

          1
  8. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Norris: “Yeah…which was tough, but [everywhere else] was dry. So our decision and what I got told was that the rain was just going to stay like that. Apparently what you got told was different…”

    Hamilton: “Yeah, yeah, yeah. My team were…pretty great. I ignored the first call because I knew you were right there.”

    Norris [smiling]: “Well I ignored them the whole time.”



    7
    7

    0
  9. Ayrton Senna
    MCLfan Prikaži

    Sve u svemu kad pogledaš šta se desilo,na koji način izgubio utrku svejedno je došao čestitati Lewis na pobjedi.
    To može samo lando



    6
    5

    1
  10. Toro Rosso
    25_321 Prikaži

    Kreten za ono deranje. Zasluzio je sto ga ide, a zasluzio je i kaznu za ulazak u pit stop.



    1
    0

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.