Ricciardo: Duboko u sebi nikada nisam prestao vjerovati

Izdvojeno

Rea Banić

Prije 3 godina 3 min 10 komentara

Nakon 13 teških utrka i raznih komentara, ovaj vikend Daniel Ricciardo pokazao je ono što smo dugo čekali.

Cijeli vikend McLaren je bio vrlo dobar, što je i bilo očekivano s obzirom na to da je Monza kao stvorena za njihov bolid. Vidjeli smo i u prijašnjim utrkama da imaju “raketu” na pravcima, što su i dokazali s današnjim duplim podijem.

Prvi puta nakon Velike nagrade Monaka 2018. godine, Daniel je opet stao na prvo mjesto na podiju. Teške tri godine iza njega u kojima se nije pronalazio i mijenjao momčadi, napokon su se isplatile i to na najljepši mogući način.

“To znači sve. Definitivno se trudim ne stvoriti ili diktirati svoju životnu sreću oko sporta jer je prošlo tri i pol godine otkako sam pobijedio pa bih većinu vremena bio prilično nesretan da sam samo svoju sreću temeljio na pobjedama u utrkama.”

“To je jednostavno ludo… ali duboko u sebi nikada nisam izgubio vjeru ili uvjerenje i mislim da sam morao napraviti jedan korak nazad. Tu mislim da mi je pomogao odmor u kolovozu i zaista mislim da je to pomoglo ovog vikenda, da dođem do ove pozicije.”

Kako je tekao početak sezone, tako se činilo da je dolazak u McLaren bila pogreška. Pao je u sjenu Norrisa, ostvarivao loše rezultate i nikako nije bio zadovoljan sa sobom i bolidom. Ipak, i sam Sainz rekao je da je McLaren specifičan bolid na koji se treba priviknuti što je Daniel danas i pokazao.

“Čini mi se, ne znam koja je riječ za to… to me ohrabruje. Očigledno je da vjerujem u sebe i mislim da to svi čine kako bi došli do ove točke u sportu. Ova godina mi je zasigurno bila izazovna, a i sami znate da je sport škakljiv. Mislim da nije sve tako crno/bijelo i ponekad se i mučite pronaći neke odgovore, ali mislim da morate ostati vjerni svome kursu jer se također možete i lako izgubiti. Mislim da bih, duboko u sebi, imao frustrirajuće ili obeshrabrujuće trenutke, ali nekako sam rekao sam sebi da to nikada ne dopuštam.”

“Na trenutak sam izgubio tu ljubav prema sportu, ali zapravo, jasnoća koju dobijete nakon toga shvatite koliko ga volite i želite. Mislim da je to najveća pouka ovog vikenda. Znao sam da imam šanse boriti se za podij i da, želja je zasjala i kad dođe do te točke i te razine, idem do kraja.”

Njegov momčadski kolega završio je na drugom mjestu te im je ovaj dupli podij vratio treće mjesto u konstruktorskom poretku.


Odgovor

10 komentara

  1. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Ti si jedna od rijetkih pozitivnih stvari, koje sam vidio danas 😜.
    Iskrene čestitke Ricci 💪



    11
    10

    1
  2. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    Idemo sad do kraja sezone ujednačena borba s Landom.



    7
    7

    0
  3. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    Drago mi je zbog njega, što se konačno digao. Nadam se da nije one hit wonder.
    I baš mi je lijepo bilo čuti koliko se i Lando veselio ovome. Unatoč tome što je smatrao da je brži, odigrao je timski i bio je sretan zbog tima i Riccia.
    Bottas nije dobio shoey. :D



    12
    12

    0
  4. Felipe Massa
    Braziliscanec Masa Prikaži

    Ja sam znao da kad dođe prava prilika za McLaren da će Ricci biti onaj koji će obaviti posao do kraja. Jednostavno sam znao, iznenadilo bi me bilo da je Lando pobijedio prije.



    11
    11

    0
  5. Formula1
    Formula Fan Prikaži

    Šteta što Hamilton nije završio treći. To bi bio istorijski podijum za McLaren.



    9
    3

    6
  6. etnes Prikaži

    Naravno da je lijepo vidjeti da konacno slavi, al iskreno, ja sam i dalje malo skeptican. Cini mi se da je Landon danas imao bolji pace. Ricci je imao samo track position kojeg je na srecu uspio iskoristiti. Nebih na temelju jedne trke rekao da su stvari odmah proradile.



    6
    1

    5
    • Kimi Raikkonen
      bhnapoleon1 Prikaži

      Nažalost moram se složiti sa tvojim mišljenjem. I pored pobjede ne čini mi se da je Rici još uvijek dostigao nivo Norisa u ovom bolidu, vidjeti ćemo na stazi sa više krivina koliko će udaljeni biti.



      2
      2

      0
    • Felipe Massa
      Braziliscanec Masa Prikaži

      Pa nitko niti ne tvrdi da se sve preokrenulo. Bila je prilika i iskoristio ju je kombinacijom solidnih (ne izvanrednih) kvalifikacija i dva starta.
      Voziti u čistom zraku je puno lakše nego slijediti, to svi znamo, ali trebalo je izbiti u vodstvo na stratu.



      4
      4

      0
    • Michael Schumacher
      Slavenowsky Donator Prikaži

      Ricci je imao samo track position kojeg je na srecu uspio iskoristiti.

      Dečko vozi 3 sezonu bez pobjede u McL-u, i onda dodje polupospani Ricci i mazne mu istu, zasluženo. E tu je razlika.

      Ricci koliko god djeluje inferiorno, danas kada je imao konkurentan bolid, iskoristio ga je. Maxa je konstantno držao na 1 sekundi i pored prljavog zraka koji ne pruža dovoljno šansi za napad, Ricci je poznat po tome da kasno koči, bez da proklizava, tako da s tim još ga je teže preći.

      Norris jeste bolji od njega, ali juce je Ricci pokazao klasu.

      Odličan start, kontrola utrke i završnica, jednom riječju perfektno.



      6
      6

      0
  7. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    “To znači sve. Definitivno se trudim ne stvoriti ili diktirati svoju životnu sreću oko sporta jer je prošlo tri i pol godine otkako sam pobijedio pa bih većinu vremena bio prilično nesretan da sam samo svoju sreću temeljio na pobjedama u utrkama.”

    Sviđa mi se mnogo ovo što je rekao, bez takvog stava i razmišljanja čovjek teško može da se iščupa iz teških situacija. I nekad je onaj “korak nazad” ključan za vraćanje na stazu vlastitog napretka.

    Drago mi je da je pobjedio, jučer je bio onaj stari Ricci, na pravom mjestu u pravo vrijeme da pokupi što mu superiorniji konkurenti ponude :thumbs:
    Nadam se da će s ovom pobjedom i njegova sveukupna forma krenuti uzlaznom putanjom :D



    6
    6

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.