Potvrđeno: Bottas u Alfi Romeo!

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 57 komentara

Napokon je potvrđeno da će Valtteri Bottas od iduće sezone biti novi vozač Alfe Romeo, umjesto Kimija Raikkonena koji odlazi u mirovinu. Tijekom dana se očekuje i potvrda da će George Russell zauzeti njegovo mjesto u Mercedesu.

Prema prvim izjavama iz Alfe može se vidjeti da je Finac dobio ono što već dugo čeka – višegodišnji ugovor.

“Ovo je novo poglavlje u mojoj trkaćoj karijeri. Uzbuđen sam zbog prelaska u Alfu Romeo, ovo će biti novi izazov s ovim legendarnim proizvođačem. Alfa Romeo je brend kojeg ne treba predstavljati. Ispisali su sjajne stranice u povijesti Formule 1 i čast mi je biti s njima.”

“Potencijal u Hinwilu je jasan i radujem se voditi ekipu prema vrhu poretka, posebno s novim pravilnikom koji na snagu stupa iduće godine. To će ekipi pružiti priliku da napravi iskorak u performansama. Zahvalan sam ekipi koja vjeruje u mene i ne mogu dočekati da im to vratim na stazi. Gladan sam dobrih rezultata kao i uvijek; a kad vrijeme dođe – i pobjeda. Dobro poznajem Freda [Vasseura] i radujem se upoznavanju ostatka ekipe s kojima ću surađivati i graditi odnose kao što ih imam u Mercedesu. Ponosan sam na ono što sam postigao u Brackleyu i potpuno sam usredotočen da dovršim posao dok traje borba za svjetsko prvenstvo. Također, radujem se izazovima koji su ispred mene iduće godine.”

Valtteri Bottas

Frederic Vasseur je dodao:

“Zadovoljstvo mi je zaželjeti dobrodošlicu Valtteriju i radujem se našem zajedničkom putu. S njim u Hinwilu dobivamo jakog timskog igrača koji ima iskustva na samom vrhu poretka. Valtteri je bio integralni dio ekipe koja je krojila povijest. On ima četiri konstruktorska naslova pokraj svog imena i pravi je vozač koji može pomoći Alfi Romeo da napravi korak naprijed prema vrhu poretka.”

“Mi smo surađivali još u Formuli 3 i GP3. Njegov talent i vještine su već tada bili evidentni, a s vremenom su samo rasli. Zaista se radujem njegovoj suradnji s ekipom. Višegodišnji ugovor nam pruža stabilnost potrebnu da izgradimo naš projekt u ključnom trenutku za Formulu 1. Uzbuđeni smo zbog onog što nas čeka.”

Frederic Vasseur

Odgovor

57 komentara

  1. Mercedes
    LewisHamilton44 Prikaži

    Ajde George, pokaži šta znaš!!



    21
    20

    1
  2. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    Koliko god te kritizirao, želim ti puno sreće i da pokažeš da možeš bolje od čuvanja leđa. Nametni se i budi lider!



    31
    29

    2
  3. Ferrari
    tsunami07 Prikaži

    Nagodinu, Lewis it’s James 😂😂



    33
    32

    1
    • Alfa Romeo
      laky614 Prikaži

      Nadam se da nisi prerano počeo slaviti. Bit će zanimljivo ako Stroll potpiše za Mercedes, jer malo mi je čudna vijest da je Lawrence Stroll nudio mjesto Alonsu.


      0
      0

      0
  4. Sebastian Vettel 5
    battery992 Prikaži

    Mogao si onda jučer uzeti FL! Nadam se da ćeš u Alfi vratiti formu iz Williamsa i prestati biti papučar!



    12
    6

    6
  5. Formula1
    f1zd Prikaži

    Super, sljedeća sezona će sad svakako biti jako zanimljiva.

    Osim ako Ferrari i Leclerc ne izdominiraju :mrgreen:

    Mada je realnije da će to biti RB i Max. Nadam se borbi 4 ekipe, to bi bilo top.



    9
    9

    0
  6. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Sretno Bottas. Bilo je lijepih trenutaka, a i onih manje lijepih.
    Jednostavno nije išlo …



    8
    4

    4
  7. Bmw
    Matej Prikaži

    Zaista sad pokusvam realno… kad je vozio u williamsa govorio sam buduci prvak… jedno od najvecih razocarenja po meni… ja gledan realno razumijem da mercedes masno placa, da si osvojio koju pobjedu i pole position, ali brate digo si “koju kunu” pa pokazi malo zube u klinac a ne ko jucer obicni papak… ponavljam u neki ruku ga razumijem dobre su pare, mercedes se opet pobrinuo za njega za dalje sve stoji ali kako nekako ne spali sta bi mi rekli… etooo neko moje gledanje na ovu temu



    11
    7

    4
    • avalon Prikaži

      izgleda da je sve ostalo tek na pokušaju realnosti . LH je projekt MB isto ka šta je MV projekt RB . razočarani bottasom mogu bit samo oni koji to nisu shvatili jer uz lewisa svaki vozač MB bi bija samo pomoćnik ili bi u suprotnom osta bez ugovora . je li ricciardo moga kontra maxa ? prvu sezonu da ali drugu je bilo malo previše peha kod daniela . možda bi se to događalo i VB da je pokaziva zube . “obićni papak” je zapravo u MB sve sezone odradija skoro pa odlično . ka rookie u timu sezonu je završija 3. , sljedeću sezonu tek 5. ali da mu u bakuu 3 kruga prij ekraja nije otišla guma i 2018. bi završija 3. zatim 2 sezone uzasopno završava drugi iza lewisa i sada je trenutno 3. sa tek 9 bodova više od norrisa no da mu tim nije zaje*a trku u MC prednost bi bila i veća iako je LN 2 X ostaja bez bodova , a VB 5 X . bottas je diga “koju kunu” jer je bija timski igrač i šta bi sad dobija da je jučer pokaza zube ? osvetija se timu za sve time šta bi LH “izbija” bod sad kad je svaki bod važan ?!?! to bi baš bilo macho zar ne ? d aje tako razmišlja npr massa 2007. da je timu iša dokazivat da je bolji od kimija kur bi kimi/ferrari osvojili titulu tu sezonu . kad si u “službi” onda je po meni pošteno odradit sve dogovoreno do kraja , a VB upravo to radi … sviđalo se to nama ili ne sad je njegova pomoć timu /LH potrebnija više nego ikad jer tek su ove sezone baš ozbiljno “pritisnuti – zahvaljujući njemu MB im aprednost u prvenstvu konstruktora , a to su novčići ;) u MB je bija dobro plaćen , našli su mu novi tim , ima 2 “titule” viceprvaka , s obzirom na broj odvoženih GP – a u postotcima ima pobjeda ( sve u MB ) skoro ka kimi ( 6,14% Vs 5,33% ) , više PP ( opet sve u MB ) i zašto bi se sad baš kad MB n etreba počeja jogunit , pokazivat zube ? zbog nekakve osvete bi treba grist ruku koja ga je “hranila” , našla mu tim di će nastavit karijeru ? a šta ako GR iduće sezone nastavi di je VB stao ? oče li i on bit razočarenje ili će se to prihvatit ka normalno ? jer ovde su kriteriji čudni prema onima neomiljenima vozačima …. npr gasly “ubija” tsunodu , posli 13 trka ima 48 (3,6 X ) bodova više od japanca i niko ne pljuje yukia . a 2017. posli 13 trka massa je ima tek 7 bodova više od početnika strolla po kojemu se stalno pljuvalo … DR ima 58 bodova manje od norrisa i gotovo svi čekaju da daniel “proradi” ?!?!? čudnim se aršinima ovde mjeri ….



      18
      18

      0
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Ja isto ne znam zašto većina misli da ce Russel samo tako dobiti Lewisa. Pogledajmo samo Maxa Leclerca isl koji su godinama radili cirkuse jer nisu bili iskusni a imali su brzinu. Taman da bude brži od Lewisa, iskustvo donosi konstantu . Dabe Russelu tri pobijede ako nakon nje ima DNF a Lewis pobijedi. Mladići su željni dokazivanja no većina nemaju promišljenost, proračunatost kao ni konstantu upravo jer su neiskusni. Eto , pa se čak i Lewisu se to dogodilo u prvoj sezoni. Ja sam mišljenja da Russel nece doći raditi nemir i da će se morati na stazi izboriti da ima priliku , kad nemas podršku tima to je jako teško i onim najboljim vozačima.


        0
        0

        0
  8. Pirelli Intermedium
    crofessional Donator Prikaži

    Sretno Valteri!
    Najbolji wingman ikada napušta svoju funkciju i ode u “solo” karijeru.
    Lijepa statistika i manje lijep sveukupni dojam.
    O Russelu ćemo kad dođe članak o njemu….



    9
    8

    1
  9. Mclaren
    BNL_McLaren Prikaži

    A trebo si mu uzet onda taj najbrzi krug, sta si se stiso :D



    12
    10

    2
  10. Formula1
    Formula Fan Prikaži

    Mislim da će Bole iduće godine sve prijatno iznenaditi, i biti možda veće iznenađenje od Đorđa.

    Bez pritiska i očekivanja, potpuno opušteno, slično kao i Gasly.



    12
    11

    1
  11. Kimi Raikkonen
    Michael Schumacher Prikaži

    Čitajuči komentare shvatiš da neki od vas jako loše razumiju posao i poslovne modele. Bottas od prvog dana u Mercedesu nije bio doveden da bude prvak u niti jednom scenariju, doveden je kao drugi vozač i kao vozač koji će donijeti Mercedesu naslov. Mercedes ga je angažirao na plaču kao što i vas poslodavci angažiraju na placu ma štogod netko mislio da je tome suprotno. Bottas naprosto nije kalibar za prvaka, fali mu ono nešto, niti je nažalost marketinški zanimljiv niti ima tu crtu prvaka. Suštinska je činjenica da radi za placu i svaki neposluh se kažnjava ma štogod netko mislio da tome nije tako. Je l’ kao i u svakome poslu netko je uložio u nešto i želi iz toga izvući van maksimalno, a Bottas je od prvog dana tu da obrani svog kolegu. Ako netko misli da bi Perez u RB drugačije prošao gadno se vara. Naprosto Bottas je bio i ostao savršen zaposlenik Mercedesa i takvog radnika svaka ekipa želi, a mi ga možemo zvati kako želimo.



    42
    39

    3
  12. Mclaren
    LH44 Donator Prikaži

    Jel moguce ovo ja ne vjerujem jos



    11
    11

    0
  13. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    Pa ti napravi najbrzi krug 😂



    16
    15

    1
  14. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    S konja na magarca, al hajde valjda znaju šta rade…



    3
    1

    2
  15. antisha17 Prikaži

    Stiže Abraham, Noa skupa s Mojsijem u Mercedes..



    13
    13

    0
  16. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Kao što je netko gore napisao. U Merc je zaposlen da odradi posao i odradio ga je savršeno. Hamilton je mogao biti u svome raju jer je Rosberg nestao, a Toto se posvetiti rihtanju momčadi i osvajanju naslova.
    Bottasa mi je žao jer mi je skroz čovik na mistu. Žao mi je što će ga povijest pamtiti kao najboljeg vodonošu.

    Ova rečenica govori sve… kao kada daš otkaz pa kao dobar radnik odradiš do kraja sve.

    potpuno sam usredotočen da dovršim posao dok traje borba za svjetsko prvenstvo.

    Nisam siguran jel govorio istinu ili ono što mu je Toto rekao kada je početkom svake sezone govorio da ide u napad na naslov.

    U Alfi nećemo niti čuti za njega. Tu i tamo…

    Ali, boli ga džon. Ima para više nego svi mi skupa i poput Kimija ide se još par godina vozikati.



    7
    6

    1
  17. Renault
    Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

    E pa od Monze se nadam da ćeš stisnuti Hamiltona, daj ugazi ga malo brate, sad ili nikad! Reci Jamesu da se odsad naduva 😆



    7
    5

    2
  18. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    Napokon. Do zadnjeg sam se bojao. Dobio je previše šansi. Red je na mlađe.

    Russell Hamilton. Bit će interesantno :)



    3
    3

    0
  19. Lewis Hamilton 44
    LH1985 Prikaži

    Nek mu je sa srećom. Odradio je sve šta se od njega očekivalo. Doprinio osvajanju 4 (5) naslova. Tu i tamo pobjeda i pole, nabrao se love za cijeli život i cao.
    Vrhunski iskorištena srednja kvaliteta vozačkih sposobnosti.



    5
    1

    4
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      Njegov talent i vještine su već tada bili evidentni, a s vremenom su samo rasli.

      Pa evo VASSEUR se ne slaže s tobom.



      2
      0

      2
      • Kimi Raikkonen 7
        Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

        A šta je Vasseur treba reći za vozača kojeg je tek potpisao?
        Valtteri je srednje kvalitete vozač ali i mi smo srednje kvalitete tim pa si baš pašemo.



        6
        5

        1
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Pa iskreno , uz duzno postovanje Kimiju i njegovom karakteru te brzini kakvu je nakada imao mislim da smo svi vidjeli da Kimi naspram Alonsa i Vettela nije bio ni blizu spomenutog dvojca i dojma sam da je V.B bio bliže Hamiltonu nego Kimi Alonsu i Vettelu. Tako da je moje mišljenje da V.B u Alfi neće biti ništa lošiji od Kimija tj čak očekujem da bude bolji. V.B je razočarao po pitanju toga što je uvijek gledao da pomogne timu a ne sebi no to su stvari koje se prvo dokazuju na stazi a tu je Ham uvijek bio u situaciji da se tim prilagodavao njemu oa cak i kada su dominirali. Doveli su V.B da cuva Hamiltonu leđa i to je bila njegova zadaća kao i skupljanje bodova za konstruktorsko prvenstvo i pitanju toga on je svoj posao odradio. Većina nas bi vjerovatno htjela da smo na njegovom mjestu više, no nitko se ne pita kada je došao u Merc koji su uvijeti bili prije sklapanja ugovora. Znao je dosta puta biti čak i brži od Hama i imao je svakako više peha. Kasnije je vjerovatno pod frustracijom i saznanjem da ne može ništa više bilo i onih loših utrka gdje bi bio nerealno nisko no kako smo se uvjerili zadnjih godina nitko nije imun na to pa ni Alonso,Vettel , Riciardo ili Ham. I ja sam jedan od onih koji su očekivali da se tu i tamo Bottaa barem pokuša oduprijeti Lewisu no nije sve tako crno/bijelo kako mi to vidimo.



          5
          5

          0
  20. Ayrton Senna
    OffLiberyMedia Prikaži

    Možda i prevaga za prvenstvo. Iskreno iznenađenje u svakom slučaju



    3
    3

    0
  21. OnlyAlonso Prikaži

    Sretno Bottas,dobar si covjek i zao mi je sta nisi uzeo ni jedan naslov,mozda je tako bilo sudeno,zelim ti srecu u nastavku karijere



    10
    10

    0
  22. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    “Potencijal u Hinwilu je jasan i radujem se voditi ekipu prema vrhu poretka”

    Prestao sam čitat nakon ovog dijela izjave :D Ti pajdo moj nemoš krave vodit na lancu do vrha ledine a kamoli nešto drugo. Alfa mi nije jasna nikako sa ovim potezom.



    2
    -8

    10
    • Sebastian Vettel 5
      battery992 Prikaži

      Zašto? Da je RB uzeo Bottasa to bi bio čudan potez.
      Bottas dosta loše izgleda iz razloga da se uvijek borio u vrhu protiv vozača koji predstavljaju sami vrh talenta u F1… Alfa možda i jeste pravi fit za njega i njegovu razinu… A s druge strane mislim da je i za Alfu bolje da imaju iskusnog vozača a ne nekog Yukija ili Mazespina ili čak Micka trenutno…
      Mladi vozač u tim treba doći pored nekog iskusnog…



      12
      12

      0
  23. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Hamitlon ulazi u godine a Russel veliki talent bi moga otic, razumljiva odluka Mercedesa
    Alfin potpis je pametan, kao što drze Kubicu sigurno ima puno znanja ali budimo iskreni ima brzine jer u 80% slucajeva nije strasno daleko od Hamiltona, velika mana mu je kiša sto je cudno za finca, ali moglo bi se desit kao i Kimiu a to je da se trgne jer nema više tolko politike nego je čisto utrkivanje (kao što je Kimi i rekao)
    Covjek je definitivno najsavrseniji wingman ikad jer svake kvale sporiji za desetinku a svaku trku oko 15 20 sekundi, kao da imaju u ekipi dva Hamiltona s tim da ovi drugi nema m*da pa neide preko pasica



    5
    5

    0
  24. Juan Manuel Fangio
    veki66 Donator Prikaži

    Sav tvoj posao u Mercedesu je bio jasan…iako nisam nikako volio sto nikad ne pokaze zube…nadam se da ce zablistat u AR i pokazat dio svojeg talenta kojeg je pokazivao u manjim kategorijama i u Williamsu…..



    7
    7

    0
  25. Lotus
    zion11 Prikaži

    Toto pjeva:
    nije život cvjetno poljeeee moglo nam je biti boljeee!

    Valtteri pjeva:
    nije zlato sve što sjaaa, volio sam samo jaaa!



    9
    9

    0
  26. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    S jedne strane ce mu sigurno biti bolje u Alfi.
    S neke psihicke strane sta nece morati biti teklic nikome , nece morat brukat sam sebe zbog drugog vozaca itd itd.

    Naravno da se nemoze mjeriti Merc i Alfa , ali nesto kao Ricci sta je otisao iz Red Bulla.
    Nikad vise takve rezultate nece imati ali mozda su na neki nacin sretiniji :D



    3
    3

    0
  27. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    -kao f1 fan smatram da je godinu-dvije prekasno napustio merc.
    -ali pošto je merc bio toliko dominantan nije bilo potrebe za smjenom.
    -kao honda fan, drago mi je da je da svojim lošim vožnjama pomaže mojima. osim mađarske – to mu neću oprostit.
    -još jednom ću ponovit – najkasnije u petom mjesecu je odlučeno da ga gr mijenja.



    4
    4

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.