Capito podijelio poruku koju mu je Jenson Button poslao odmah nakon kvalifikacija

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 11 komentara

Williamsov šef Jost Capito kaže da je odmah nakon završetka jučerašnjih kvalifikacija u Belgiji primio poruku od Jensona Buttona koji nije skrivao oduševljenje performansama Georgea Russella.

“Odmah nakon kruga sam dobio poruku od Jensona koji je napisao: ‘To je bio jedan od najboljih krugova što sam vidio u svom životu’. Mislim da to dobro opisuje situaciju.”

“Bilo je to apsolutno senzacionalno od Georgea.”

“Ulazak u Q3 je za nas fantastičan rezultat. U tom slučaju više ne možemo izgubiti, sve je samo bonus. Nikad ne bismo vjerovali da možemo doći do 2. pozicije.”

Kad je riječ o najdužoj iscrpljujućoj sagi o vozačkoj postavi Mercedesa, Capito kaže:

“On zaslužuje mjesto u Mercedesu. Mislim da uživa u ovoj sezoni s nama i ako ne dobije ponudu od Mercedesa – sigurno će biti sretan ostati uz nas.”

“Ako otiđe – imamo različite opcije i strategije. Mogla bi biti prednost da uzmemo iskusnog vozača, ali moglo bi biti korisno angažirati debitanta. Nikad ne znate što će se ispostaviti kao bolja opcija. Razmatramo više scenarija – vozače sa iskustvom, vozače s nešto iskustva i vozače bez iskustva.”

Capito je natuknuo da će Nicholas Latifi ostati u momčadi:

“Slažem se [da Latifi može predvoditi ekipu ako Russell ode]. Možda još nije spreman, ali je svaku utrku sve bolji i bolji. Siguran sam da će do kraja sezone biti spreman za to. Njegova osobnost je kao kod pravog lidera.”


Odgovor

11 komentara

  1. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Nije mi jasan ovaj ostanak Latifija unatoč boljoj finansijskoj situaciji ekipe. Barem trenutno ne nedostaje kvalitetnih vozača na tržištu



    2
    2

    0
  2. Bmw
    SKImperator Prikaži

    Stalno se govori da sljedeće godine sve momčadi imaju koliko toliko jednake šanse zbog novih pravila. Zašto se onda stalno Russela gura u merc ako Williams potencijalno može biti brži bolid. Je li se to nama gledateljima(ovcama) pokušava zamazat oči da će s novim pravilnikom grid biti pomiješan ili je javna tajna da će momčadi sa većim utjecajem i buđetom ostati prvi, što merc i je.



    16
    16

    0
    • Kimi Raikkonen
      Mentor_Kimi Prikaži

      Odličan komentar.



      3
      3

      0
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Najbolji ljudi trenutno nisu u Williamsu oni ih tek trebaju regrutirati, a da bi oh oni regrutirali moraju ih neki drugi otpustiti ili ih Williams mora platiti više…. Oprema i infrastruktura su u Mercedesu na višem nivou nego u Williamsu. Treba proći pokoja godina da se osjeti smanjeno financiranje u Mercu, a povećano u Williamsu, ne ide to kao paljenje svjetla.



      4
      4

      0
  3. Williams
    Montoya Prikaži

    Ne mogu se sjetiti da li je ikada promjena pravila zadržala dominaciju iste momčadi. Moja je pretpostavka da će Ferrari uzletit jer F1 treba Ferrari u borbi za vrh, a tko će bit s njim u borbi možemo samo nagađat. I meni se čini da će vrijeme pokazat da se Russell zeznuo. Vozit će 2022. sa HAM, ovaj će se povuć na kraju sezone, a moguće da i 23. ili 24. Mečka proda team onom Ineosu ili kako se već zovu i ostanu samo kao proizvođač motora.



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.