Red Bull potvrdio Pereza za 2022.

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 6 komentara

Red Bull je upravo potvrdio da će iduće godine zadržati istu vozačku postavu, odnosno, da će uz Maxa Verstappena u ekipi biti Sergio Perez.

Perez je u svojih prvih pet utrka s Red Bullom bio unutar top 5, a radna etika u kombinaciji s timskim duhom i konzistentnošću u sakupljanju bodova bila je dovoljna da austrijska ekipa odluči da je on najbolje rješenje za 2022. godinu.

Perez ove godine ima i jednu pobjedu – na Velikoj nagradi Azerbajdžana, a trenutno se nalazi na petom mjestu u poretku vozača, četiri boda iza Valtterija Bottasa.

“Checo je član ekipe kojeg svi jako poštuju. Njegovo iskustvo i sposobnost utrkivanja je neprocjenjivo u našoj borbi u konstruktorskom poretku. Sjajno se uklopio u ekipu i impresionirao nas je performansama u prvom dijelu sezone. To dokazuje što može učiniti u našem bolidu.”

“Iduće godine ulazimo u novu eru Formule 1 s novim pravilnikom i novim bolidima, a s više od 200 utrka iza sebe i desetljećem iskustva – Checo će igrati integralnu ulogu u pomaganju ekipi u tom periodu.”

– Christian Horner

Sergio Perez je komentirao:

“Zaista sam sretan što ostajem u sjajnoj ekipi kao što je Red Bull uoči ove nove ere Formule 1. To mi je sjajna prilika. Dogodine svi krećuod nule i moj cilj je doći do vrha s Red Bullom. Uvijek je potrebno nešto vremena kad dođete u novu ekipu, ali za mene se sve dobro ispostavilo ove sezone i zaista se radujem biti dijelom Red Bullove obitelji.”

“Marljivo surađujemo da bismo isporučili rezultate i lijepo je vidjeti da ekipa vjeruje u mene. Imamo toliko toga za ostvariti zajedno i ispred nas je veliki izazov ove sezone. Nadam se da možemo dobro završiti godinu i onda prenijeti taj momentum u 2022.”

“Također želim zahvaliti svim svojim navijačima diljem svijeta, a pogotovo u Meksiku. Od sponzora do navijača – svi su bili entuzijastični otkad sam došao u Red Bull i nadam se da im možemo uzvratiti tako da dođemo do vrha i osvojimo titulu.”

[profil broj=”11″]


Odgovor

6 komentara

  1. Mick Schumacher
    Ante Maras novinar Prikaži

    Nekako i očekivana odluka jer ipak Perez nije tako loš, unatoč tome što mu još ponešto fali. Uostalom, koga bi doveli da bude dobar, a da ne remeti mir Verstappenu? Albon se baš i nije pokazao, a potencijalni prelazak Russella u Red Bull bi bilo ravno samoranjavanju.



    13
    13

    0
    • Stefan Bellof
      pigmalion Prikaži

      Perez je dobra odluka.
      Vjerujem da je ova moja izjava nerealna; ali da se je moglo dovesti Russella, to bi bila još bolja odluka – jer čini se, da će Mercedes zadržati Bottasa.



      6
      5

      1
  2. Charles Leclerc
    Emin1 Prikaži

    Ja bi prije doveo Gasly-a



    7
    2

    5
  3. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Najbolji moguci izbor i potez RB-a.
    Ako kod Cheka nesto šteka, to sigurno znaci da nesto ne štima s bolidom. To iskustvo i partije koje je toliko god konstantno pružao su velika stvar za ekipu.
    A Max je posebna kategorija, jbga…



    10
    8

    2
    • Toro Rosso
      25_321 Prikaži

      Da LH-a netko posjedne u taj auto i on bi vjerojatno kasnio pola sekunde i gubio zivce za MV-om.

      Vjerojatno u RB-u misle da ce 2022 godine Checo biti konkurentniji, bolid je redizajn i napustaju ovaj koncept koji ocito Maxu pase vise nego drugima.



      2
      0

      2
  4. Alpine
    Laguna Prikaži

    Šteta što Red Bull ne želi Alonsa. U njihovu bi bolidu mogao popraviti statistiku koja zaostaje za vozačkim sposobnostima. Ali, ni Red Bull, kao ni ostali, ne želi drugog vozača koji bi mogao ugroziti prvog.



    6
    3

    3

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.