Button: Gaslyjev povratak pokazuje da je F1 igra živaca; znam to i po vlastitom primjeru

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 1 komentara

Jenson Button vjeruje da je uspjeh u Formuli 1 igra živaca, te da povratak Pierrea Gaslyja u formu pokazuje koliko pravo stanje uma može utjecati na performanse.

Gasly je 2019. godine dobio priliku voziti za Red Bull, ali je na pola sezone odbačen jer se nije mogao nositi s tempom Maxa Verstappena. Francuz se vratio u sestrinsku ekipu, ali je uskoro postao pravi lider i pokazao nevjerojatne partije u AlphaTauriju.

Button misli da je ključ svega mir u glavi:

“Formula 1 je igra živaca. Uglavnom svaki vozač na gridu je nevjerojatno talentiran, ali je pitanje kome je u glavi sve uštimano.”

“Pierre Gasly uskoči u Red Bull – tamo je uništen. Uskoči natrag u AlphaTauri i pogledajte ga! Nadmašuje toliko top vozača na gridu zato jer mu je mir u glavi. Ljudi oko njega mu pomažu u tome.”

Button i na svom primjeru zna koliko je to bitno:

“Dok sam vozio za Benetton i Renault 2001. i 2002. godine – bio sam očajan ako sam imao loš vikend. Nisam prolazio kroz proces da shvatim što je pošlo po krivu. To bi me mučilo danima i bio je veliki problem ranije u karijeri. Zato sam se toliko mučio u Benettonu.”

“Šef poput Flavija Briatorea je koristio svaku sitnicu da kaže svijetu o vašim problemima i onda vam ne bi pomogao da prođete kroz to. Nakon loše nedjelje ili lošeg vikenda ja bih o tome razmišljao do iduće utrke, a to mi je dosta naškodilo. Postajalo je sve gore i gore pa sam zaista puno morao raditi na tome.”

[profil broj=”10″]


Odgovor

1 komentar

  1. Marlboro
    Keke Prikaži

    Od ovako doslovno prevedenih riječi me boli glava. Bolje bi bilo složiti rečenicu na hrvatskom da zvuci kao hrvatski a ne da dok citaš u isto vrijeme vidis tekst na engleskom…



    1
    0

    1

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.