Russell: Spreman sam boriti se za naslov prvaka

Izdvojeno

Mladi vozač Williamsa George Russell smatra da je spreman napraviti korak naprijed u svojoj karijeri odnosno da je spreman boriti se za pobjede i naslove svjetskog prvaka u Formuli 1. Trenutno je u trećoj sezoni s momčadi Williamsa, a spominje se i kao glavni kandidat za Bottasovu zamjenu u Mercedesu.

Iskustvo u Mercedesu je stekao prošle godine u Bahreinu, kada je bio zamjena za Hamiltona koji je bio zaražen koronavirusom. Ove sezone se dokazao u Williamsu, nerijetko završavajući u trećoj kvalifikacijskoj rundi te osvojivši prve bodove za Williams u svojoj karijeri na prošloj VN Mađarske. O onome čemu se nada u budućoj F1 karijeri, Russell je rekao:

“Volio bih se boriti za pobjede. Možda ću se osvrnuti za deset ili petnaest godina i reći da mi se ovo iskustvo sa začelja grida dugoročno isplatilo.”

“Ali, bez obzira na to gdje ću završiti sljedeće godine, bez obzira na poziciju za koju se borim, bila to borba za prvenstvo ili samo za bodove, dat ću sve od sebe.”

George Russell

Mnogi vozači smatraju da je Russell talentiran vozač s kojim ne bi bilo jednostavno biti u istoj ekipi, dok drugi smatraju da će ipak morati prihvatiti ulogu drugog vozača. Među njima je i bivši vozač Formule 1 John Watson, koji je rekao:

“Volio bih vidjeti Georgea u Mercedesu.”

“No ako dođe do toga, George bi morao prihvatiti da će biti “vodonoša” Lewisu, kad god budu bili zajedno.”

John Watson

Odgovor

20 komentara

  1. Max Verstappen
    MV33rbr Prikaži

    Ne znam zasto, ali nekako mi se taj Russell nikako ne svida. Posebno karakterno, a niti vozacki nisam bas nesto posebno vidio kod njega. Kako god bilo, ako dode Hamiltonu u Mercedes, on je drugi vozac i mislim da i on to jako dobro zna. Tek kad se Hamilton umirovi, onda ima sanse da bude prvi vozac, uz uvjet da ne dode netko drugi jer mislim da ima dosta kvalitetnijih mladih vozaca od Russella.



    21
    15

    6
    • Max Verstappen 1
      Multi 21 Prikaži

      Ma da sigurno…
      mlad, brz, nabrijan, dokazao što može u top bolidu a i pokazao je neke osobine stoga čisto sumnjam da bi pristao biti druga violina Lewisu. Nešto slično kao i Leclerc.



      14
      12

      2
      • Max Verstappen
        MV33rbr Prikaži

        Stvar dojma. Ja nisam vidio sve to sto ti vidis. Svi znamo kakav monstrum je bio proslogodisnji Mercedes tako da mi ta utrka u Bahrainu nije bas neko mjerilo njegove klase bez obzira na otegotne okolnosti oko samog smjestaja u bolidu.



        6
        1

        5
        • Ross Brawn
          Tuzlaensis Prikaži

          Sumnjam da iko gleda Russellov nastup tada kroz poređenje s ostalim bolidima, nego kroz činjenicu da je sjeo po prvi puta u tijesan bolid i nadmašio Bottasa koji je po svakom osnovu bio iskusniji i bolje pripreljen.



          29
          28

          1
    • F1puls
      ivanh Prikaži

      Ako pristane biti vodonoša, nikad iz njega prvak…..



      7
      7

      0
  2. Alfa Romeo
    laky614 Prikaži

    Ne kužim, ako bi u kojem slučaju bio brži od Lewisa u kvalama, je li bi trebao uvijek na startu prepustiti mjesto ili bi mu rekli vozi sporije u kvalama… Mislim da možeš biti vodonoša jedino ako si sporiji od suparnika. A ne ako ste tu negdje u kvalama, a i u utrci.



    8
    8

    0
  3. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    Ufff ako dodje u Mercedes. Imam neki osjećaj ako uspije dobiti neki vjetar u ledja od britanske javnosti mogao bi stvarno biti u borbi za prvaka. Pogotovo što ju i sam Hamilton ne uživa u potpunosti. Još jedna stvar koju mislim da će se dogoditi Hamster ako ove godine osvoji prelazi u Ferkana. Nekako mislim da ce se to desiti.



    4
    -2

    6
  4. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Ne mora biti vodonoša . Dovoljno je da razvali Lewisa u zid 2 puta i to će cementirati da nije vodonoša.



    4
    2

    2
  5. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Pola sezone gledamo Sainza, Ricciarda i ne znam koga još kako ne mogu konkurirati momčadskim kolegama zbog prilagodbe na bolid.
    Russell prvi put sjedne u Merc i deklasira Bottasa. To sve govori koliko je dobar.
    Sve gledam kako se umiljava Mercedesu i Hamiltonu ove godine, ali uvjeren sa da ako dobije mjesto u Mercu da će okrenuti ploču i pokazati zube.
    Ima talenta, brzine, englez je, tako da će imati svu podršku medija.
    Za Mercedes bi bilo najpametnije da zadrže Bottasa ili da uzmu Strola (kako se šuška po internetu).
    Russell se zakuhati situaciju garant.



    6
    -2

    8
    • Charles Leclerc
      Emin1 Prikaži

      Nemozes mjerit Sainza koji ima Leclerca S Russelom koji ima Bottasa. Leclerc je klasu iznad Bottasa



      16
      15

      1
      • Renault
        zd1400rt Prikaži

        Slažem se s odnosom vozača koji si naveo, ali ne želim to istaknuti, već koliko se Russell brzo prilagodio novom bolidu i vjerujem da je Bahrain solidan primjer. Bio bolid najbolji ili najgori prilagodba je neizbježna.



        4
        3

        1
  6. Kimi Raikkonen
    Mentor_Kimi Prikaži

    Ako pokaže brzinu u pravom bolidu i opravda očekivanja teško će mu se stati na kraj, pogotovo sa ovakvim hypeom oko njega. Imam osjećaj sa Britanci vise njega guraju nego Landa. Bilo kako bilo, vrijeme će nam sve pokazat.



    6
    5

    1
  7. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Nije spreman bez incidenta preteć Bottasa, kakav crni naslov prvaka. U približnim bolidima psihološki bi se raspao. Još je jako zelen.



    4
    0

    4
  8. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Njemu je Vuk menadžer i kada on kaže da je spreman, onda je spreman. Jednostavno kada vam je menadžer ujedno i timski šef, tada si pod lupom.



    2
    2

    0
  9. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Dok je u Mercedesu samo će se Lewis boriti za naslov, neka Max izdrži do zadnje trke biti će dobro.



    1
    1

    0
  10. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Volio bih ga vidjeti u Mercedesu i vjerujem da ima kvalitete da bude bolji od Hamiltona, ali ne bih ga volio vidjeti tamo da mu izigrava drugu violinu, kao što onomad nisam želio da to Leclerc Vettelu bude :D


    0
    0

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.