Alonso: Alpine je malo previše zaostao za McLarenom

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 0 komentara

Dok su se McLaren i tada Renault borili za treće mjesto u konstruktorskom poretku prošle sezone – ove godine je ipak vidljivo da je ekipa iz Wokinga značajno napredovala i ostavila iza sebe Alpine i Aston Martin.

Esteban Ocon je svojom pobjedom u Mađarskoj pomogao ekipi da skoči sa sedmog na peto mjesto u poretku konstruktora i tako su preskočili Aston Martin i AlphaTauri.

To je prva pobjeda za ekipu iz Enstonea još od 2013. godine i Velike nagrade Australije kad su vozili kao Lotus Renault. No, jasno je da im ove sezone nedostaje brzine za prave rezultate.

Fernando Alonso kaže da su pretpostavili kako će Ferrari napredovati nakon loše 2020., ali nisu očekivali da će njegova ekipa pasti ovako daleko iza McLarena.

“Mislim da su naša očekivanja na početku sezone bila ta da ponovimo ono što je Renault učinio prošle sezone.”

“S obzirom na to da je Ferrari imao jako čudnu 2020. godinu s lošim performansama – očekivali smo da će ove godine biti vjerojatno ispred nas, ali također je istina da smo malo previše zaostali za McLarenom.”

“Renault se prošle godine borio s McLarenom do zadnje utrke prošle godine, a to ne uspijevamo ponoviti ove godine.”

Bez obzira na zaostatak za McLarenom, Alpine je sad ipak bliže Mercedesu, a očekuju da će im novi tehnički pravilnik pružiti priliku da naprave veliki korak naprijed.

“Kad analiziramo brojeve vidimo da smo smanjili zaostatak za Mercedesom. Čak i da smo P7 u prvenstvu konstruktora – zaostatak za vodećima je manji i to pokazuje kako je sve postalo neizvjesnije. Od devetog mjesta do vrha svi su bliži jedni drugima.”

“Ista je stvar s Aston Martinom. Prošle godine se Racing Point borio za pobjednička postolja i čak su pobijedili na jednoj utrci, a ove godine smo bliže njima. Prema tome, da, sve ekipe proživljavaju turbulentna vremena, pa tako i mi.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.