Rosberg: Odbio sam 100 milijuna dolara za nastavak karijere

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 31 komentara

Nico Rosberg otkriva kako je na kraju 2016. godine na stolu imao izdašnu ponudu za nastavak karijere, ali je imao drugih prioriteta i odlučio je povući se iz uloge vozača. Danas i dalje često posjećuje utrke, uglavnom kao televizijski komentator.

Kaže da ne žali ni za čime:

“Htio sam izbjeći scenarij da se vucaram po gridu kao netko koga više ne žele ili tko živi na staroj slavi.”

“Na stolu je bilo 100 milijuna dolara koje sam odbio.”

“Žudio sam za drukčijim životom. Kad se utrkujete nemate fleksibilnost. To je bila najbolja odluka za moju obitelj, nisam ni trenutka razmišljao o novcu.”

Novinar ga je upitao radi li se o situaciji kao kod slavnih bendova koji se raspadnu kad se dva protagonista raziđu u mišljenjima:

“Zato se raziđu kad tad, prevelik je ulog. Počnu se boriti jedan protiv drugog sve češće i na kraju se moraju razdvojiti jer je prevelik ulog.”

Podsjetio se svog duela s Hamiltonom:

“Postojala su dva kampa – Nico kamp i Hamiltonovi navijači. Svi Hamiltonovi navijači su bili protiv mene, naravno. Sjećam se prigode gdje su četverogodišnje curice sa svojim očevima stajale direktno ispred mene – davali mi palac dolje. Njihov otac im je rekao da sam ja negativac i da me trebaju izviždati.”


Odgovor

31 komentara

  1. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Hamilton, Toto i britanski novinari u glavni negativci godinama. Što se tiče britanskih novinara oni su glavni negativci formule 1 desetljećima. Timovi dolaze i odlaze, vozači dolaze i odlaze, ali svinjeća klasa njihovih medija ostaje trajna.



    37
    32

    5
  2. Honda
    blown diffuser Prikaži

    Sjećam se prigode gdje su četverogodišnje curice sa svojim očevima stajale direktno ispred mene – davali mi palac dolje. Njihov otac im je rekao da sam ja negativac i da me trebaju izviždati.

    Dobro si i prošao :D da te nisu kamenovali kao Gorana Baru kad je odlazio iz Vinkovaca.



    13
    13

    0
  3. Kimi Raikkonen 7
    Iceman Donator Prikaži

    Prvo Alonso, sada Rosberg… ma da li je moguce da ima nesto u tome da britanski mediji i navijaci stvarno profiliraju tko je dobar, tko je los a tko je zao? Hm…



    21
    18

    3
  4. James Hunt
    Luca Badoer Prikaži

    Steta sta jos bere lovu od F1 direktno i indirektno pa ne smije rec: “Odbio sam 100 milijuna dolara da budem drugi vozac i vjecna podrska nasoj britanskoj princezi”…



    10
    0

    10
  5. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Na Rosbergu se vidi da uživa u životu izvan cockpita. I dok je bio aktivan na njemu se vidjelo da mu F1 nije sve u životu kao npr. Hamiltonu, Alonsu, Maxu…
    2016. se borio i osvojio naslov, ali po meni taj stil življenja za F1 nije njegovo prirodno stanje kao što je ovoj trojici koje sam naveo za primjer. Konstanti mindgame s najodvratnijim likom kada je to u pitanju. Lažna Hamiltonova optuživanja koja gutaju fanovi i engleski mediji…
    Porazio je ne samo Hamiltona, nego i sve u vezi s njim. Odlaskom iz F1 otišao je kao pobjednik te na fini način digao srednji prst Hamiltonu i Mercedesu koji ga je odgurao kada je Schumacher došao, a onda Hamilton.

    Alonso, Rosberg i Jeremy Clarkson redovno su počeli pljucati po Hamiltonu. OK, možda Alonso već priprema mindgame teren za dogodinu, ali kada se javljaju ostali koji nemaju interesa u tome onda to dosta govori.



    14
    9

    5
    • Ayrton Senna
      Scuderia Prikaži

      Jeremy Clarkson? Što je izjavio?


      0
      0

      0
      • Alfa Romeo
        joja Prikaži

        Lewis Hamilton needs a smacked bottom. He spent most of last week’s thrilling race on the radio, claiming the chap in front of him Fernando Alonso was cheating. Which he wasn’t. And then when Lewis finishes in third place, he flopped about on the podium claiming he has ‘long Covid’, which seems to me to be another way of saying: ‘Please ignore Esteban Ocon, the rookie who just beat me. I’m the real hero and don’t you forget that,” it reads.

        Clarkson, however, is not keen on that attitude, and let it be known. ”Well I’m sorry Lewis, but if you behave like that, you aren’t. Oh, and pay your taxes,” Clarkson concludes.



        15
        15

        0
        • Carlos Sainz 55
          Tudum Donator Prikaži

          Oduran lik koji je usavršio umjetnost glumljenja žrtve. Nakon Silverstonea je, potpomognut britanskim medijima, uspješno skrenuo pažnju sa svog prljavog poteza. Par debila na twitteru je stavilo majmunske emojie što je njemu i onima oko njega došlo kao naručeno. Više nije žrtva Max koji se sa 300 km/h spizdio u zid nego Lewis.



          8
          6

          2
        • avalon Prikaži

          “nemilosrdni” clarkson , da ga nema trebalo bi ga izmislit . bojim se da ne “dobije po prstima” od pravne države GB jer spominje nekakvo plaćanje poreza tj nekakvim insinuacijama blati viteza koji ka ne plaća porez !?!?!? LH je već početkom karijere sa 22 ( kakav master mind već tada ) otiša u švicu da izbjegne porez u GB , sad je u MC ka i dosta drugih vozača F 1 . njima mogu “oprostit” šta ne plačaju “pun porez” svojim državama jer nisu vitezovi pa su stoga kvarni ali kad jedan vitez ( čestititost , poštenje ) uskraćuje porez onda…. zaista idemo ka “zadnjim danima” . mislim da je clarkson još jedan hejter koji će odgovarat zbog svoje mržnje , laži koje piše o vitezu lewisu ….



          7
          6

          1
  6. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    A ja mislio da su ga otjerali, jer je pokazao zube 🤔



    3
    -6

    9
  7. Mika Hakkinen
    stoka Prikaži

    Ma pusti rosberga i hamiltona. Jel ide ko u Monzu? Sto je s kartama nemogu nac da ima ista… Dugo je 2g bez F1



    2
    2

    0
  8. lukarak Donator Prikaži

    Hehe, znao je da nece Hamiltonu 2x riknut motor i zato je otisao.



    8
    -5

    13
    • Kimi Raikkonen 7
      Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

      Samo zapamti da je Ham 2014 osvojio titulu upravo zbog kvarova na njegovom Mercedesu.



      2
      -1

      3
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        To nije tačno.



        3
        -2

        5
      • Antonio Giovinazzi
        Mazzacane Prikaži

        Hamilton 3 odustajanja zbog kvarova.

        Rosberg 2 odustajanja zbog kvarova + Abu Dhabi.

        Utrke koje su zajedno završili: 9-4 za Hamiltona. (bez Abu Dhabija)

        Pobjede: 11-5 za Hamiltona.



        2
        1

        1
        • Kimi Raikkonen 7
          Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

          Ako tu cilja da je ham odustao u Kanadi a Nico nije, ne ide ti u korist.
          Ima video di je sam Ham. Izjavio kako je on “kriv” da su se kočnice pregrijale.



          1
          0

          1
        • avalon Prikaži

          istini za volju LH je uoči zadnje trke u abu dabiju 2014. ima bolje šanse jer je ima 17 bodova više od NR . vrlo dostižna razlika tim više šta su se dobijali “dupli” bodovi . u Q NR je “odradija sve po zanatu” tj P 1 sa gotovo 4 desetinke prednosti pred LH na P 2 . ipak , LH je poveja trku i ako zanemarimo box lewis je vodija do 31. kruga . od 32. do 41. je trku vodija massa , LH je bija 2. , NR 3 . i onda su počeli prvi problemi NR . od 32. do 49. je vozija na P 7 i P 8 . u 50 . krugu su problemi NR kulminirali …. sa P 9 na P 13 da bi trku završija na P 14 sa KRUGOM ZAOSTATKA za LH !?!? misli li neko da je ova pozicija NR bila realna tim više šta su veći dio prvenstva bili blizu , izmjenijivali se u vodstvu ( po tablici ) ? meni je žal jer je i nico ima šansu za osvajanje titule . obratite pažnju fanovi LH , nisam napisa da bi NR osvojia nego bi ima šansu za titulu da je bolid bija OK ;) osim toga neka odustajanja se relativno lako kompenziraju , zavisno u kom dijelu sezone se dogode , neka odustajanja je nemoguče nadoknadit .. npr ovo NR ili onom MS 2006. koje se desilo u predzadnoj trci . za NR bi reka da je bija vuk u koži “barbike” . samo takav je moga pobjedit LH jer valjda smo sad svjesni koliko je lewisa “namazanog svim mastima” teško pobjedit . NR je ima ogromna muda i da ih ima VB vjerovatno danas ne bi vozija MB ali bi možda ima titulu . no VB je odabra drugi put tj poniznost za razliku od NR koji se borija suptilno ali se i izborija ;)



          2
          1

          1
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      Hehe, znao je da nece Hamiltonu 2x riknut motor i zato je otisao.

      Rosberg je vodio prvenstvo nakon Australije, Bahreina, Kine, Rusije, Španjolske, Monaka, Kanade, Europe, Austrije, Britanije, Singapura, Malezije, Japana, SAD-a, Meksika, Brazila i naravno Abu Dhabija.

      Hamilton je vodio u prvenstvu nakon Mađarske, Njemačke, Belgije i Italije.



      9
      7

      2
      • lukarak Donator Prikaži

        Da, i?

        Hamilton je ostao bez 25 bodova u Maleziji, s motorom koji je zaradio startom sa zacelja u Belgiji, dakle 2 sjebane utrke.

        Rosberg je dobio za 5 bodova.

        Ostalo je nebitno.



        2
        -3

        5
        • Dietrich Mateschitz
          Ante Vetma glavni urednik Prikaži

          Naravno da je bitno. Ne možeš vremensku lentu sažeti u jednu točku koja ti odgovara. Rosberg je dobio za 5 bodova, ali to je pet puta više nego mu je bilo potrebno. Da je trebalo više, možda bi se borio za više. Da Hamiltonu nije krepao motor u Maleziji, Rosberg se u finišu sezone ne bi vozikao na drugom mjestu. Kad kreneš u priče “da ovo, onda ono” – možeš pronaći više scenarija, ne samo onaj koji ti odgovara da potvrdi stav koji želiš potvrditi.

          Poanta moje poruke je da je Rosberg te sezone kontrolirao situaciju, što se jasno vidi iz stanja u poretku nakon skoro svih utrka.



          3
          3

          0
        • lukarak Donator Prikaži

          Ma naravno, koji bi to vozac zelio napraviti malo vecu razliku da si stvori zalihu za osvojiti prvenstvo, on si je matematicki izracunao da ce mu biti dovoljno taman 5 bodova za osvojiti.

          Ziher nije zelio pobijediti na utrci jer je izracunao da moze izgubiti 4×7 bodova na zadnje 4 utrke.

          Ziher mu nije palo na pamet da mozda ce ga netko zakaciti na startu pa nece moc doc do 2 mjejsta nego mozda 4.

          Nista on nije kontrolirao nego je imao ludu srecu da su Hamilton imao odustajanje a on ne.



          2
          -2

          4
        • Dietrich Mateschitz
          Ante Vetma glavni urednik Prikaži

          Retroaktivna sreća onda očito, Malezija je bila 16. utrka sezone, a Rosbergu je dala da vodi već nakon prve, druge, treće, četvrte, pete (…) utrke u sezoni.



          3
          1

          2
        • Max Verstappen 1
          Multi 21 Prikaži

          Hamilton je te godine imao problema sa PU u Kini pa je morao startati zadnji. Također u Rusiji pa nije sudjelovao u Q3. Startao je zadnji i u Belgiji te ispao iz vodstva utrke u Maleziji.



          4
          4

          0
        • lukarak Donator Prikaži

          Matematika je neumoljiva.

          Hamilton odustaje iz vodstva. Gubi 25 plus jos bodova koliko je Rosberg napredovao u toj utrci.
          Plus jos 10 ili 3 boda u Belgiji jer je zbog motora startao zadnji i dosao do 3. mjesta a ne 1. ili 2.

          Sve ostalo su samo spinovi.



          1
          -1

          2
  9. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Sjećam se prigode gdje su četverogodišnje curice sa svojim očevima stajale direktno ispred mene – davali mi palac dolje. Njihov otac im je rekao da sam ja negativac i da me trebaju izviždati.”

    ……uh, gadno…… :facepalm:



    3
    3

    0
  10. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Zamisli prodjes sve male serije, dodjes u F1, kuješ se u Williamsu, pokažeš da možeš bolje, na kraju predjes u Mercedes, voziš sa 7-erostrukim šampionom, čak od istog pokažeš više, učestvuješ u razvoju stroja koji će na kraju samljeti konkurenciju.

    Prve dvije sezone se malo laktaš sa Hamiltonom i onda pokažeš da imaš muda, klepiš titulu i na kraju se povučeš? Možda mediji su najveće konjske zuzare, ali Rosberg je 2016 imao armiju fanova koja bi mu dala vjetar u ledja. Mene bi mudo zabolilo sta jedan britanski list aka žutilo piše o meni, kada hukne tribina puna navijača. Hamiltonova fan baza i jesu te djevojčice i napaljeni klinci, protiv takvih se ne boriš, samo ignorišeš.

    Kako nekada univerzum nije nekome naklonjen. Koliko vozaca žudi da bude u poziciji Rosberga ili Bottasa. Rosberg je isto što i Bottas, samo sa titulom. Nije mi jasna poenta takvih u F1.



    3
    -1

    4
  11. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Bio mi je uvijek draži Mercedesov vozač, iako me je živcirao pristupom kakav je imao u zadnji par utrka 2016., ispostavit će se i zadnjih njegovih u F1. Tom njegovom naslovu sam se radovao ponajviše zbog 2017. godine, jer sam mu davao realne šanse da u njoj zaustavi potpuno Hamiltona. Žalit ću za tim valjda uvijek, pogotovo što ga je naslijedio najgori mogući mediokritet u tom trenutku.



    4
    3

    1
  12. Ferrari
    07drogo Donator Prikaži

    Sir “snake in the grass”



    2
    0

    2

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.