Carlos Sainz senior: Moja prisutnost nije potrebna

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 18 komentara

Tata Sainz nije redoviti posjetitelj F1 paddocka u posljednjih nekoliko mjeseci, te kaže da ga njegov sin više ne treba u tolikoj mjeri.

Iako je Sainz mlađi samo 25 godina star, iza sebe ima već 129 utrka i 4 pobjednička postolja. Polovicu njih je ostvario ove sezone (drugo mjesto u Monaku i treće u Mađarskoj), jedan je iz prošle sezone (drugo mjesto u Monzi), a prvi je iz Brazila 2019. godine.

“Uvijek sam znao da ću s vremenom dolaziti na sve manje i manje utrka. To se i dogodilo. Prošle godine nisam nigdje išao zbog Covida, a ove godine sam bio na dvije ili tri utrke.”

“On zna što treba činiti, to je njegov život, njegov izazov, njegova strast. On mora ići svojim putem.”

Iako nije prisutan, Sainz senior dobro zna što se događa. Prati akciju na stazi i ne libi se komentirati sa sinom:

“On zna moj broj mobitela. Naravno, pričamo na kraju skoro svakog dana. No, moja prisutnost nije nužna. Ako dođem, to je iz užitka gledanja.”

Prokomentirao je i pobjedničko postolje iz Mađarske:

“Sretan sam zbog njega, ponosan sam da mu dobro ide.”

Sainz je u Ferrari došao pomalo u sjeni Charlesa Leclerca, ali se vrlo brzi priviknuo na novi bolid i sad na polovici sezone ima tri boda više od Monegažanina.

“Bio sam siguran da se može brzo prilagoditi. Charles je jako brz vozač i to je sigurno izazovno. Carlos i Charles dobro surađuju, pritišću jedan drugog. Prema onome što mogu vidjeti izvana – svi znakovi su pozitivni. Carlos je sretan. Još uvijek čeka savršen vikend, ali kao što je rekao – i to će doći.”

“Ide korak po korak. Dobra stvar je što se poboljšava svake sezone. Uči i jako se trudi. Iduće godine imamo potpuno drukčije bolide i vozači će se morati prilagoditi novom načinu vožnje. To će biti ogroman izazov. Naravno, razlika je u tome što sad nakon jedne godine već bolje poznaje inženjere i kako oni rade.”

[profil broj=”55″]

[profil broj=”16″]


Odgovor

18 komentara

  1. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Junior će za pola mjeseca napuniti 27 godina.
    Senior je sve to fino propratio, nije forsirao kao Joss, manju buku je pravio po medijima i manje se motao po paddocku, sad se još više distancirao



    17
    17

    0
    • Michael Schumacher
      ZJ11 Prikaži

      Jos vjerovatno lijeci neke svoje frustracije jer nikad nista nije osvojio, senior je u svojim natjecanjima uvijek bio ili pobjednik ili jako blizu.



      13
      12

      1
    • Kimi Raikkonen
      Mentor_Kimi Prikaži

      Zato ce mu sin imenjak uvijek ostati prosjek, a Max je svjetlosnim godinama ispred.


      0
      -8

      8
      • Carlos Sainz 55
        2CV6 Prikaži

        Biti skoro ravnopravan sa Leclercom nije “prosjek” – skoro – je samo zbog boljih kvalifikacija Leclerca a u utrci mislim da je i bolji od njega.



        4
        4

        0
        • Kimi Raikkonen
          Mentor_Kimi Prikaži

          Max bi sa Mclarenom i Ferrarijem imao bar jednu pobjedu po sezoni, a Sainz polovicu podija sto ima je dobio diskvalifikacijom drugih, a opet ih nema bas puno. Sve je pokazao onim “branjenjem” pozicije od Hama u Mađarskoj čitavih pola kruga. Prosjek i uvijek ce biti prosjek,sramota da se na ovom portalu uzdizu vozaci kojima je u današnjoj F1 najveci uspjeh podij svako pola godine. Prije 15 godina takvi vozaci bi bili vodonoše.


          0
          -8

          8
      • avalon Prikaži

        Mentor_Kimi … malo je nezgodno suprostavit se nekom sa takvi nickom zato ću citirat ricciarda “Sigurno sam podcijenio Maxa. Znamo sam da će bit teško. Znao sam da može biti brz jer sam poznavao Carlosa Sainza duže od Verstappena. Znao sam da je prokleto brz ( misli na CS ). Max i Sainz su bili PODJEDNAKI mladi vozači danas uče jako brzo.” OK , nije DR neka referenca da bi (pr)ocjenjiva ovu dvojicu ( ipak više virujem tebi mentore ) , a vjerovatno i mrzi maxa jer ga je pobjedija jednu sezonu , jer je DR možda i zbog jega izgubija misto u RB ( malo su ga zapostavili u korist maxa ) . ma sigurno ga mrzi jer je na kraju doda “Verstappen je zasigurno potencijalni svjetski prvak u budućnosti” :) btw u Q 2015. kad su bili kolege prosječni CS je bija nešto uspješniji od MV . u trkama CS je ima više odustajanja + ona situacija kad je max ignorira box i nije vratija poziciju carlosu . bez takvih “dogodovština” vjerovatno bi bili jako blizu na kraju baš ka šta je DR i izjavija . 2019./20. je pobjedija istina neiskusnijega LN no lando je neiskusniji i od DR pa ga ipak “gazi” , a ni LH nedavno nije bilo lako izač na kraj sa norrisom . CS se iznenađujuće brzo navika na ferrari pa iako je većina mislila kako će ga CL “progutat” to se za sada ne događa iako je carlos rookie u timu . a navodno je CL tu negdje uz maxa po talentu , a CS po tvome Mentore_Kimi za maxom zaostaje svjetlosne godine ?!?!? prognoze znaju bit nezahvalne jer eto i podcjenjeni hill je u vrime MS osvojia titulu 1996. , a nije se sramotija ni 1993./94./95. kad je prvenstva završava kao 2 X drugoplasirani i 1 X treći . i LH je bija po mnogima svjetlosne godine ispred “barbike” NR pa ga nikad nije “uništija” u prvenstvima nego mu je NR “uzeja” i titulu ;) za razliku od maxa CS je vozija i vozi bolide koji su lošiji od RB pa je teško ocjenit njegove krajnje domete . ja zadovoljan kako do sada parira CL . mana CS je po meni ta šta su ga roditelji dobro odgojili , ne “pere” ga egoizam već je timski igrač šta je i dobro i loše . ne bi volija da prođe ka bottas u MB , onako …. da krotko sluša jer mislim da CS može poprilično više od običnog “služenja”



        4
        4

        0
        • Kimi Raikkonen
          Mentor_Kimi Prikaži

          Max je sa Red Bullom kao trecim bolidom na gridu(16.,17.,18.19.) svaku godinu imao najmanje jednu pobjedu. Sainz sa Mclarenom prosle godine nijednu, ove godine isto nece, a za sljedecu cemo vidit. Što se tiče DR-a on je taj koji je pobjegao od borbe i sad mu prijeti otkaz ako ovako nastavi, a sve to zbog toga što jednostavno nije dovoljno dobar za sami vrh. Pravi vozač se prepoznaje u prvoj utrci. Ko kaže da je LH bolji vozac od NR?


          0
          -7

          7
        • avalon Prikaži

          Mentor_Kimi …. “Max bi sa Mclarenom i Ferrarijem imao bar jednu pobjedu po sezoni, a Sainz polovicu podija sto ima je dobio diskvalifikacijom drugih, a opet ih nema bas puno.” izvini ali moram se nasmijat … evo hahahahaha nasmija sam se . idemo se pravit “grbavi” pa ne znati da McL sa renautovom PU nije bija bolid za pobjedu . čak ni ove sezone kad imaju PU merca neče imat pobjedu usprkos odličnoj sezoni LN , bar do sada . CL predviđaju blistavu budućnost , mislim da ni on ne očekuje pobjedu ferraria ove sezone kad se “vraćaju iz mrtvih” , a CS da išta vridi bi ima bar jednu pobjedu sa McL i ferrariem jer bi max… šta ? sve maxove pobjede su u RB koji je sve bolji i bolji . McL je zadnu pobjedu “vidija” 2012. , od 2015. je sa hondinom PU propada , pa bi se malo oporavija , oporavak je zapravo počeja sa prelaskom na renautovu PU … 2018. su 6 . , 2019. 4. u konstruktorskom , a i kad su bili 4. 3. RB je ima 272 boda više od McL . 15 pobjeda MB u 21 trku , 3 maxa , 2 CL i jedna seba . CL je za ferrari odvozija 48 trka , ima 2 pobjede , a CS bi u za ferrari rookie sezoni posli 11 trka treba imat bar jedan podij ?!?!? “Sve je pokazao onim “branjenjem” pozicije od Hama u Mađarskoj čitavih pola kruga.” je mentore , ovo je stvarno sramota isto ka šta je sramota da se na ovom portalu uzdizu vozaci kojima je u današnjoj F1 najveci uspjeh podij svako pola godine . treba postupit ka šta ti radiš … krenut sa pretpostavkom da su bolidi MB i ferraria u svim segmentima podjednaki i zanemarit činjenicu da je na hungaroringu CS minja gume u 32 . , a LH u 47 . = 15 krugova “svježije” gume lewisa . ali ako se CS u bolidu po svemu konkuretnom MB i sa tek 15 krugova istrošenijim gumama od lewisovih ne može oduprijeti ovom onda je baš kako ti pišeš … prosjek . ma zapravo osim maxa ( i lewisa naravno ) svi su prosjek i bili bi vodonoše jer npr 2020. ni SV ni CL sa ferrariem nisu ni vidili postolja , a siguran sam da bi max bar nekoliko puta bija na postolju , čak bi ima i bar jednu pobjedu , a sa McL bi se možda borija i za titulu zar ne ? jbga , otvorija si mi oči pa sad i sam vidim da na gridu nikad nije bilo manje vozačke kvalitete …. same vodonoše voze :(



          4
          4

          0
        • Kimi Raikkonen
          Mentor_Kimi Prikaži

          Koje gluposti pišeš, Red Bull je do 2020 bio treci bolid, Mcl je 2020 bio treci bolid, a Sainz nije mogao apsolutno nista. Ako se vodimo tvojom logikom zasto ne kazes da je Red Bulla zadnju sezonu s Renaultom motor zeznuo “sto” puta, pa je pravi vozac isto nasao put ka pobjedi. Što se tiče Mađarske, da merc ima bolji bolid od Ferrarija isto koliko Ferrari ima od Alpine. Uzmi u obzir da Sainz nije bio u nikakvom duelu sve dok Ham nije prestigao Alonsa i tokom tih 10 krugova borbe znatno potrosio gume. Nigdje nisam spomenuo 2020 u vezi Ferrarija, ovo je vec 2-3 komentar gdje vadis zaključke koje nisam napisao, vjerojatno si zanesen branjenjem ovih bezveznjaka. Neka se Sainz u tome ugleda na tebe malo, a prosle godine Gasly odnio pobjedu, Checo takoder, ove Ocon, iduce netko četvrti ali Sainz bas nikada. I što se tiče njegovih podija sam u pravu i zadnji je ostvario diskvalifikacijom Vettela a prvi podij takoder je nekoga izbacilo, zaboravio sma koga, a nije ni bitno.


          0
          -9

          9
      • Carlos Sainz 55
        2CV6 Prikaži

        Tebi zaista treba mentor,
        “Avalon” iznosi svoje mišljenje na uljudan način – a ti mu odgovoriš “koje gluposti pišeš”.

        Zapeo si na činjenici da se Sainz nije branio od Lewisa – Sainz je bio na starim gumama i pametno je učinio ( mada bih ja platio turu pića ekipi da ga je zadržao iza sebe ).
        Da se branio od Lewisa izgubio bi na kraju mjesto i od Alonsa koji je takodje bio na svježijim gumama jer bi u dvoboju sa Lewisom uništio ono malo života u njima.
        To vide oni koji sa razumjevanjem prate trku.



        5
        4

        1
        • Kimi Raikkonen
          Mentor_Kimi Prikaži

          Kakve su gume imali Lewis i Alonso nakon onakve borbe? Prestigli bi ga zato sta su dvije klase iznad njega, a ne zbog guma. Leclerc ove godine dva polea, a pobjedu bi vjerojatno ostvario u Monacu da je sve bilo u redu. To je realnost, pa vi i dalje branite ovakve prevare.
          Lijep pozdrav.


          0
          -6

          6
        • Kimi Raikkonen
          Mentor_Kimi Prikaži

          I još nesto da vise usutkam sve vas znalce. Sainz je ranije stao u pit al je uzeo tvrde gume, a Lewis medium i jos ih potrosio u borbi s Alonsom. Druga stvar, prestigao ga je kad su oba imala drs. Treća stvar, Ferrari je pet puta bolji bolid od Alpine. Četvrta i najvažnija stvar, Sainz je prosjek.


          0
          -6

          6
  2. Nigel Mansell
    pero Prikaži

    Ja bih potpisao ugovor koji mi jamči da me familija nemre daviti na GP vikendima.
    p.s. osim ako se otkrije da mi je Kimi Raikonen nepriznati otac . Može doći kad hoće, nema beda, za njega nema ni propusnica, a u frižideru uvijek bu bilo leda.



    9
    9

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.