Binotto: Ferrari ima najbolju vozačku postavu u Formuli 1

Izdvojeno

Šef momčadi Ferrarija Mattia Binotto smatra da njegova momčad trenutno ima najbolju vozačku postavu u Formuli 1. S obzirom da se trenutno nalaze na trećem mjestu u poretku konstruktora sa 163 boda, Binotto smatra da je trenutna postava zaista jaka.

Svoje uvjerenje objasnio je sljedećim rečenicama:

“Jako sam sretan iz mnogo razloga.”

“Prvo, mislim da imamo najbolju postavu u cijelom pit laneu.”

“I drugo jer znamo da je Charles fantastičan vozač, ali se neprestano poboljšava, i mi smo prilično zadovoljni s tim.”

Mattia Binotto

Prošla sezona je bila vrlo razočaravajuća za Ferrari. Često su se mučili s ulaskom u treću kvalifikacijsku rundu, a na kraju prvenstva završili su tek na šestom mjestu. Ovogodišnji napredak je vidljiv i u pogledu pogonske jedinice i u pogledu šasije, a Binotto smatra da je postojala mogućnost osvajanja pojedine Velike nagrade. Charles Leclerc trenutno ima 80 bodova, a Carlos Sainz 83 boda, što pokazuje da zaista izvlače maksimum iz bolida s obzirom na malu razliku u bodovima.

“Imali smo sjajne prilike za pobjede ove sezone.”

“Prva je bila u Monaku i iz poznatih nam se razloga to nije dogodilo.”

“S druge strane, Carlos se uklapa vrlo dobro i poboljšava se iz utrke u utrku. Dopustite mi da kažem da je on mjerilo i za Charlesa, gurajući ga također kada su teži uvjeti.”

“To pokazuje koliko je važno imati dva dobra vozača koji osvajaju bodove za prvenstvo konstruktora. Jako sam zadovoljan s tim. Zaista se veselim jer sam siguran da će ta dva momka postići veliki uspjeh za nas.”

Mattia Binotto

[profil broj=”16″]

[profil broj=”55″]


Odgovor

25 komentara

  1. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Oba vozača su precjenjena, a Ferrari je komedija. Bitno da sam navijač crvenih. Tako mi i treba.



    4
    -21

    25
    • Fia
      Realista Prikaži

      Ako je Leclerc precijenjen sta je onda Vettel kad je ovaj obrisao pod s njim dvije sezone?



      13
      7

      6
    • Ayrton Senna
      Scuderia Prikaži

      Sainz precijenjen?? Prije obratno, bar do ove sezone. Za leclerca svi znaju da je sjajan odavno.



      19
      19

      0
      • Ferrari
        Boris_CRO Prikaži

        Leclerc ima brzinu, ali lik radi dosta grešaka, a ono što on nije kriv to mu stigne Kimijeva zla sudbina. Sve u svemu malo sam jalan na sve te nove vozače koji su “budući prvaci”… Russell budući prvak, Norris budući prvak, Leclerc budući prvak i tako svake godine se pojavi još jedan “budući prvak”. I Montoya je bio budući prvak.



        5
        5

        0
        • Ayrton Senna
          Scuderia Prikaži

          Mislim da leclerc čak i nije ima puno grešaka ove sezone, osim one u monte carlu se ne mogu sjetiti još nekih velikih. Rekao bih da je više imao pehova ove sezone nego svojih grešaka npr. u imoli bi lagano bio drugi bez crvene zastave, u mađarskoj ga je izbacio stroll u odličnoj poziciji, da je ferrari mijenjao mjenjač u monte carlu završio bi u top 5, u silverstoneu bi vjerojatno pobijedio bez crvene zastave.
          Što se tiče “budućih prvaka”, ja osobno nikad ne koristim taj naziv jer ovo nije tenis i oni ipak najviše ovise o onome što im ekipa isporuči, bilo u vidu bolida, strategije, tretmana… Ipak, moraš priznati da je ovo stvarno izuzetno kvalitetan grid.



          10
          8

          2
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Svi bi oni bili buduci prvaci da dobiju stroj kao zadnjih godina Mercedes. Možda ne bi svake godine pobijedili ali bi uzeli pokoju titulu 100%. To mislim za Norisa,Leclerca,Maxa vjerovatno i Russel , Rici. Vettel je uzeo četiri titule. Leclerc ga je dobio dva puta. Daj mu bolid sposoban osvojit naslov i on ce to napraviti pogotovo uz nekog losijeg timskog kolegu. Kad imas dominantan stroj godinama onda trebas pobijediti kolegu i to je to. Kada imas smece od bolida nemozes nista, vidjeli smo mnoge prvake koji u nekonkurentnim bolidima nisu mogli puno. Naravno nekada treba imati i srece i da se ljudima stvari poklope kao to cesto ide na ruku Lewisu no i sreca je sastavni dio sporta. Do prije 3 godine smo mislili da su Ham,Vettel ,Max i Rici vrh f1. Sada kada imamo nove decke koji pobjeduju Vettela,Riciarda e oni nisu dovoljno dobri. Naravno da nece svi vjetovatno doci do titula no Ham kad ode Russel djeluje kao izgledni kandidat za preuzeti tu poziciju (mada mislim da nece docekat bolid za naslov). Ferrari ima ekipu za buducnos kao ,McLaren i RB. Netko od tih mladaca ce ugrabiti naslov samo ako dobije dobar stoj u ruke. Za koju godinu cemo imati Russela i nekoga novog u Mecki, Sainz Leclerc u Ferrariju , Noris i pitaj boga tko u McLarenu , Max . Dakle Alonso je usao u 40, Vettel je upitno koliko ce jos dugo kao i Ham. Kimi vrlo vjerovatno vozi zadnju godinu. Odlaze polako ovi stari vozaci sa titulama i netko novi ce biti upisan medu prvake. Pitanje je samo koja ce momcad odraditi najbolji posao za iduce razdoblje.



          6
          6

          0
        • Fernando Alonso
          Brane FA14 Prikaži

          Ma treba dati svima na gridu Hamin Mercedes pa da vidmo tko je najbolji vozač, odnosno tko je to budući i sadašnji prvak



          4
          4

          0
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Radio je greške Lewis,Max,Vettel itd. Zašto bi Leclerc morao biti savršen i iznimka. Covjek je, a tko radi taj i grijesi. Na kraju krajeva ove godine ima više peha nego nekih velikih grešaka.



          1
          1

          0
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Nisu precjenjeni ni jedan ni drugi, cak stovise Sainz je debelo podcijenjen. Zaboravljamo dvije sezone kontra Norisa? Nije ni protiv Verstapena los bio ali je imao vise peha. Dobra je Ferrarijeva postava . Možda nije najbolja ali je među dvije ili tri najbolje.



      7
      7

      0
  2. Kimi Raikkonen
    Mentor_Kimi Prikaži

    Vidjeli smo Sainza na djelu protiv Lewisa proslu utrku. Prosao ko da ga nema…



    5
    -13

    18
  3. Max Verstappen 1
    vlado Pretplatnik Prikaži

    Ja se slazem. Kao Real su, nekada davno dok sam pratio.
    Samo neka mu je bog na pomoci kada budu imali bolid za titulu. Jer ne vjerujem da su sposobni ovakva dva pjetla kontrolisati (ili bilo tko drugi) Zabava nam ne gine. Nadam se vec dogodine.



    11
    8

    3
    • avalon Prikaži

      a kad je to carlos pokaza da je pijetao ? od dolaska u F 1 je pokaziva da je timski igrač . u TR nij eradija nikakve probleme čak ni onda kad max nije ispoštova timsu odredbu . mialim da je sa landom razvija pravi prijateljski odnos koji traje i danas kad su u različitim timovima šta su pokazali svojom međusobnom zafrkancijom u MC za vrime intervjua . nema nesuglasica ni u ferrariu , a ako ih i bude kad (i ako ) budu imali bolid za titulu viruje da će prije CL nego CS bit izvor sra*a ako budu bodovno tu negdje .



      19
      17

      2
      • Max Verstappen 1
        vlado Pretplatnik Prikaži

        Carlos je vuk u jagnjecoj kozi. To je moje misljenje vec dugo.
        Njegov pedigrea je bitan.

        Ja ocekujem da kada dodje vrijeme (ne ako) nesuglasica da ce on pobjediti taj dio i time ultimativno uzeti titulu.

        Sto se tice “pjetla” mislio sam da su obojica napaljeni, sposobni klinci koji samo cekaju pravu priliku.

        Lako se zafrkavati u sredini poredka….



        17
        17

        0
        • Max Verstappen 1
          vlado Pretplatnik Prikaži

          Da malo pojasnim svoje misljenje.

          Po meni, CS je isprogramirana masinerija. Meksa verzija MV. Obojica su odrasli pod uticajem snaznih oceva.

          Sa time da je JV imao dugo iskustvo u f1. I mislim da je jako dobro shvatio iz svoga iskustva sta treba za uspjeh.
          On je bio u minusu sa tehnicke strane sto je pokusao nadomjestiti sa holondskim prkosom.
          Zato i dalje smatram da je Max najbolji vozac, ikada. Jer stari je jako pametan.

          Sa druge strane, CL je po meni jedan veliki emotivac, bez da sumnjam u njegove neupitne vozacke kvalitete.
          Ali plasim se za njega da ce ga to skupo kostati. Nadam se da ne.
          Ne znam kako da se izrazim, ali cini mi se da se previse ulozio u po meni u relativno nebitnoj bici sa SV proslih godina.

          Kako god, njih dvojica u bolidu za titulu su prava poslastica u mojoj glavi.



          1
          -5

          6
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Pa kakav je bio Leclerc sa Vettelm sada se ipak vidi nekakav drugaciji Leclerc. Sa Vettelom se išao bosti gdje treba i gdje netreba. Ne znam kajoj utrci je strategija Sainza bila bolja i kad su u ekipi rekli da Sainz ima bolju strategiju da ga propusti, nije oklijevao ni sekunde. Sa vettelom je to bilo bas lose i mislim da su oni bili dva pijetla. Sainz i Leclerc mi nedjeluju da ce raditi jedan drugome probleme. Nekako mi djeluju najblize Masa Kimi tandemu 2007 i 2008 kad je onaj tko je bio u odredenom dijelu sezone bolji dobio priliku i podrsku ekipe kao i kolege. Ono sa Vettelom se vidjelo iz aviona da nesto ne stima u tom odnosu. Ovdje ipak vidim nekakav respekt na stazi i van nje. Djeluju kao tim i to je najbitnije. E sad ako budu u igri za titulu, tim vise si ne bi smjeli izbijati bodove. Sainz je vozio kontra tri odlicna vozaca do sada i nijednom nije pokazao neposluh, aroganciju, ili da ce ici do te mjere da odustane i on i kolega ako pretjera u nekoj situaciji. Sve u svemu , mislim da je Ferrari po tom pitanju sa najmanje briga od svih ekipa ako russel zavrsi i mercedesu.



          11
          11

          0
  4. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    A to je istina. Skupljaju bodove i to je najbitnije. Sigurno bi vozili agresivnije da se bore za prvenstvo. Targrt je 3 mjesto i obojica to rade



    8
    8

    0
  5. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    Hm, vidim da ima ljudi koji su skeptični prema vozačkim mogućnostima Leclerca. Ne znam, meni je Lec sam vrh F1.
    Najviše mi se sviđa što se ne boji ulaziti u duele i dobar je u njima.



    18
    14

    4
  6. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Mercedes ima sve najbolje. Bottas, Ham i Toto komuniciraju telepatski.
    To niko nema.



    7
    4

    3
  7. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Slazem se, samo jos vi da proradite.



    5
    4

    1
  8. Fernando Alonso 14
    Lukica Prikaži

    I love your sense of humor



    1
    -2

    3
  9. OnlyAlonso Prikaži

    Najbolja….hmmmm cak bi se i slozio,kad gledamo cjelokupo,vecina ima pojedinca ali Ferrari je barem poslozio vozacku postavu najbolje,moje misljenje,sta kazete?



    4
    4

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.