Dan Ticktum više nije Williamsov razvojni vozač

Formula 2 / Izdvojeno

Ante Maras

Prije 3 godina 2 min 10 komentara

Nakon manje od dvije godine Dan Ticktum više nije član Williamsa u kojem je obavljao dužnost razvojnog vozača.

Nakon što je dvaput izbačen iz Red Bullove vozačke akademije, Williams mu je pružio ruku te ga stavio na poziciju razvojnog vozača i time mu dao nadu da će jednog dana doći u Formulu 1.

Dosad je iskazao veliku zahvalnost budući da je veliki dio vremena provodio u Groveu te je trenutno na 4. mjestu ukupnog poretka prvenstva Formule 2. Iako se spominjao kao jedan od potencijalnih kandidata za mjesto u Williamsu u slučaju odlaska Georgea Russella u Mercedes, ovom Williamsovom odlukom vrata F1 su mu zatvorena, barem po pitanju britanske momčadi.

Iako nije naveden razlog raskida suradnje, nagađalo se da je razlog bio Ticktumov uvredljiv komentar na Nicholasa Latifija, kojeg je kroz pjesmicu izjavio tijekom streama na Twitchu dok je igrao Call of Duty: Warzone.

“Do-be-do-be-do, Latifi is poo”, zapjevao je Ticktum.

Izjavu “Latifi je drek” ponovio je još jednom, što se nije svidjelo jednom gledatelju koji je napomenuo da je Latifi ipak u F1, a Ticktum još u Formuli 2, što je Ticktuma izbacilo iz takta te je izjavio:

“Mislim, stariji je od mene, platio je da stigne u F1.”

Nakon toga je, uz par uvreda, izbacio tog gledatelja te rekao da mu takav ne treba na kanalu. U streamu su se čule i uvrede za Nicu Rosberga koji je nazvan varalicom.

Ticktum je zatim dodao da bi radije bio prvi u Formuli 2 nego zadnji u F1, jer napredak kroz motorsport nije isti kao kroz nogomet, gdje je lako napredovati iz League One u Premier Ligu te kako nedolazak u Formulu 1 ne znači da je netko automatski loš.

Nakon tog streama se oglasio na Instagramu gdje je objasnio da je odluka o prekidu suradnje došla prije streama budući da je otpao kao opcija za mjesto u Williamsu sljedeće godine. Također se zahvalio Williamsu na suradnji te rekao da se nada da će se on i Williams u budućnosti ponovno sresti i surađivati. Iz toga se da zaključiti kako ovaj ispad, koji Ticktumu nije prvi u karijeri, nije bio uzrok, već posljedica raskida s Williamsom.


Odgovor

10 komentara

  1. Fernando Alonso
    Lovro Andraka urednik Prikaži

    Evo i snimke tog dijela streama:
    https://www.youtube.com/watch?v=LyVFdszywTY

    Iz Williamsa su izjavili kako je odluka donesena prije Mađarske, tako da je ovdje očito već samo izbacivao frustracije, no svejedno glup i nepotreban ispad.



    19
    19

    0
  2. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    ne vidim problem. Svatko ima pravo na mišljenje. Da sam vozač formule 1 opleo bih po Sir woke plačku do kosti.



    2
    -10

    12
    • Carlos Sainz 55
      Tudum Donator Prikaži

      Ticktum je premlad i prenebitan da bi imao pravo na vlastito mišljenje. Jezičina će ga koštati F1 karijere. Neka ode kod Georgea na PR lekcije



      9
      7

      2
      • Michael Schumacher
        ZJ11 Prikaži

        Ocito njegovo misljenje i nije neko opceprihvaceno kad je vec treci put izbacen iz nekog tima. Razlozi mogu biti svakojaki ali danasnja mladjarija mora shvatit da im je svaki korak pracen i da se jako brzo mogu dovest u probleme zbog dugog jezika.



        9
        9

        0
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      ne vidim problem. Svatko ima pravo na mišljenje

      Slazem se. Ali, ako netko smatra da je to mišljenje glupo, nepristojno ili nešto treće – onda ga ima pravo otvoreno kritizirati i/ili mu dati otkaz.

      Drugim riječima – ne volimo PR robote, ali to ne znači da volimo kad je netko otvoreno idiot.



      17
      16

      1
  3. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Velika je razlika imati svoje mišljenje ili jednostavno biti debil. Na žalost po Ticktuma on je ovo drugo, što ne iznenađuje nikoga.



    16
    16

    0
  4. Mick Schumacher
    Ante Maras novinar Prikaži

    Ticktume, ljudi vole galamdžije, ali pod uvjetom da imaju pokriće za to i da imaju gram mozga. Nažalost, tebi i jedno i drugo nedostaje.



    7
    6

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.