Verschoor pobjednik drugog sprinta na Silverstoneu

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 3 godina 3 min 0 komentara

Nizozemac iz nizozemske momčadi, MP Motorsportov Richard Verschoor, stigao je do svoje prve pobjede u Formuli 2 na drugoj sprint utrci u Velikoj Britaniji.

Verschoor je na temelju desetog mjesta iz prvog sprinta startao s pole positiona, a do pobjede je stigao bez da je ijednom ispustio vodstvo. Drugo i treće mjesto također nije promijenilo vlasnike u odnosu na start – to su ostali Marcus Armstrong i Dan Ticktum.

Novi vodeći vozač prvenstva nakon prvog sprinta Oscar Piastri povećao je svoju ukupnu prednost osvajanjem četvrtog mjesta nakon velike borbe za poziciju s Liamom Lawsonom.

Lawsonov timski kolega Juri Vips uspio se probiti tri mjesta na startu i do kraja je zadržao šestu poziciju, unatoč velikom pritisku Felipea Drugovicha i Davida Beckmanna pred samim krajem utrke. Beckmann je također odlično startao i napredovao je pet pozicija, osvojivši time posljednji bod.

Theo Pourchaire bio je jedan od najvećih gubitnika današnje utrke – startao je šesti, a nakon lošeg starta do cilja je stigao tek kao deseti.

Guanyu Zhou uspio je doći do 11. mjesta sa samog začelja, no unatoč solidnom probijanju, do ovog vikenda ukupno vodeći ostao je bez bodova već četvrtu utrku zaredom. Ni drugoplasirani u prvenstvu, pobjednik jutrošnjeg sprinta, Robert Švarcman, nije se proslavio – sve do kraja pretposljednjeg kruga bio je deveti, a onda se izvrtio i završio na 15. mjestu.

Na drugom sprintu vidjeli smo jedan safety car manje nego jutros. Prvi je izašao na kraju prvog kruga, nakon sudara Ralpha Boschunga i Alessija Deledde. Boschung se izvrtio na izlazu iz četvrtog zavoja nakon što je izašao na travu, a Deledda nije uspio izbjeći njegov nekontrolirani bolid kada je otklizao na stazu.

Utrka se nastavila u petom krugu, no već u sedmom je došlo do novog incidenta, kada je Bent Viscaal pokušao napasti Jehana Daruvalu s vanjske strane zavoja Stowe. Viscaal je bio većim dijelom ispred Daruvale, a onda je Indijac na trenutak izgubio kontrolu nad bolidom i zabio se u Viscaala. Daruvala je sa slomljenim krilom otišao u boks i kasnije je dobio 10 sekundi kazne, a Viscaal je ostao u izletnoj zoni, zbog čega je pozvan drugi safety car.

Novi incident zamalo smo vidjeli u 16. krugu, kada se upravo u Stoweu izvrtio Jack Aitken – srećom, Matteo Nannini za dlaku je izbjegao Britanca i nije bilo kontakta.

Do kraja vikenda ostala je još samo glavna utrka koja kreće sutra u 11:50. Oscar Piastri ima priliku za dodatno povećanje prednosti u prvenstvu jer starta s pole positiona, a Guanyu Zhou ima dobre izglede da napokon osvoji neke bodove jer starta pored Australca u prvom redu. Lijepe bodove ponovo bi mogao osvojiti i današnji pobjednik Verschoor, koji se u petak kvalificirao na treće mjesto. Startni poredak za glavnu utrku možete pogledati ovdje.

Vozač Momčad Zaostatak
1 Richard Verschoor MP Motorsport
2 Marcus Armstrong DAMS +1.202s
3 Dan Ticktum Carlin +2.350s
4 Oscar Piastri Prema +7.726s
5 Liam Lawson Hitech GP +12.161s
6 Juri Vips Hitech GP +14.879s
7 Felipe Drugovich Virtuosi +15.522s
8 David Beckmann Charouz Racing System +16.562s
9 Lirim Zendeli MP Motorsport +18.150s
10 Theo Pourchaire ART Grand Prix +18.619s
11 Guanyu Zhou Virtuosi +19.583s
12 Roy Nissany DAMS +21.141s
13 Christian Lundgaard ART Grand Prix +21.893s
14 Matteo Nannini Campos Racing +23.047s
15 Robert Švarcman Prema +24.329s
16 Marino Sato Trident +26.701s
17 Guilherme Samaia Charouz Racing System +33.083s
18 Jack Aitken HWA Racelab +35.937s
19 Jehan Daruvala Carlin +42.390s
Bent Viscaal Trident sudar
Ralph Boschung Campos Racing sudar
Alessio Deledda HWA Racelab sudar

Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.