Montoya: Ovo je kraj igre za Mercedes

Izdvojeno

Juan Pablo Montoya misli kako se Mercedes suočava s nemogućim zadatkom koji su si postavili, a to je osvajanje osme titule prvaka zaredom.

Nakon što je Mercedes dominirao turbo hibridnom erom sa sedam osvojenih prvenstava, čini se kako se sada pojavio dostojan suparnik u obliku Red Bullovog bolida RB16B. Do sada je pet utrka pripalo Red Bullu, od kojih je na četiri pobjedu odnio Max Verstappen, što se posljedično odražava na vozački poredak gdje Max Verstappen trenutno ima 32 boda prednosti ispred Lewisa Hamiltona. Slična situacija je i u konstruktorskom poretku gdje prednost Red Bulla ispred Mercedesa iznosi 44 boda.

Iako je većina fokusa Mercedesovog razvoja na bolidu za sljedeću sezonu, u Mercedesu se nadaju da će novi paket izmjena na bolidu koji donose na VN Velike Britanije donjeti i određena poboljšanja na stazi, kako bi lakše uhvatili Red Bull. No, bivši vozač Formule 1 Juan Pablo Montoya koji se još uvijek natječe u IndyCaru ne vidi način da se Mercedes vrati u utrku za prvaka.

“Po meni će Mercedesu biti vrlo teško. U ovoj su fazi Red Bull i Max [Verstappen] očito dobili zamah. Maxu ide odlično, tamo je [na pobjedničkom postolju] iz tjedna u tjedan. Zapravo ne vidim kako će ga pobijediti.”

“Jedini aspekt koji još uvijek govori u prilog Mercedesu su nadogradnje koje donose u Silverstoneu. Nadam se da je taj korak dovoljno velik da se približe Red Bullu, ali iskreno mislim da neće biti dovoljan. Ne vidim kako to mogu preokrenuti.”

Juan Pablo Montoya

Montoya je impresioniran zrelošću Verstappenovih nastupa, te kaže kako mu nadmoć Red Bullovog bolida u tome značajno pomaže.

“Puno lakše je imati potpunu kontrolu kad imate najbrži bolid i sve vam ide na ruku. Tada je lakše zadržati hladnu glavu, izvršiti zadatke besprijekorno… Zapravo, sve postaje lakše.”

“Mislim da se ne radi o Hamiltonu koji je pod pritiskom. Po meni, Lewis je i dalje izvrstan vozač, ali Red Bull jednostavno ima brži bolid. Pogotovo u Maxovim rukama, taj Red Bull je na drugoj razini.”

“Ako pogledate kako sada stvari stoje, osim ako se ne dogodi nešto posebno, pretpostavit ćemo da bi Max trebao osvojiti ovo prvenstvo.”

Juan Pablo Montoya

Odgovor

6 komentara

  1. Daniel Ricciardo 3
    Kicker Prikaži

    Montoya isto gledao samo zadnju utrku. Kad je Mercedes pobijedio u Barceloni bio je kraj igre za RB.
    Ajmo samo gledati utrke i uživati, ostali neka uplate u kladionici svoja mišljenja.



    29
    28

    1
  2. Rover
    zjurina Prikaži

    “…Po meni, Lewis je i dalje izvrstan vozač…”

    Montoya je tu višestruko u pravu – Lujo je i dalje ” izvrstan vozač ” – uvijek je bio i bit će.

    Poanta je da je on samo ” izvrstan vozač ” , dakle bolji od većine, ali ne i nekakav “motherf*er” kakav bi i on sam želio biti, pa se samonaziva Crni Senna, “Bog Brzine”, i štajaznam, pa su on i Mercedes zapeli iz petnih žila da preteknu sve rekorde M.Schumachera, što im je i u velikoj večini i uspjelo …(ostao još pokoji …neznam sad napamet).
    Čim je malo zaškripalo u Veeeeelikooom Mercedesu već je drugi, treći a bome i četvrti, što u utrkama a sve višše u kvalama, gdje se brzina najviše vidi i dolazi do izražaja…

    Dakle, da – “Ovo je kraj igre za Mercedes” i za Luju…



    15
    6

    9
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      Polako. Jedan dnf i ako nadogradnje mercedesa budu funkcionirale mislim da će biti egal borba. Nije mercedes toliko lošiji da ne mogu dostići tu razliku. Recimo u Francuskoj je na hardu Hamilton bio daleko brži od Maxa. Tek je genijalnost taktičara rb-a donijela pobjedu Maxu. Ključna je po meni utrka u Bakuu gdje je Hamilton morao završiti utrku kao drugi. To je gubitak 20 bodova .Zato ne bi otpisivao još ovu sezonu samo tako.



      5
      4

      1
      • avalon Prikaži

        daleko je do kraja prvenstva i malo je presmjelo donosit nekakve zaključke ka šta radi montoya no isto tako je činjenica da RB u ovom trenutku ima momentum za razliku od MB . ukoliko ga RB uspije zadržat još neko vrime to bi ih moglo dodatno motivirat , a MB stavit pod pritisak koji nisu imali proteklih 7 sezona . a pod pritiskom se događaju greške . “Jedan dnf i ako nadogradnje mercedesa budu funkcionirale mislim da će biti egal borba.” istina ali ova špekulacija je izgleda “naklonjena” MB , a na “štetu” RB ;) jer može se dnf desit i MB , a nadogradnje ne moraju bit uspješne , efikasne , dat očekivani rezultat šta smo već viđali zar ne ? ili su u MB 100% efikasni kad su nadogradnje u pitanju tj uvik daju željeni rezultat …. ima još nešto … LH je iskusan , lukav , može zaigrat “čvršće” svoje psiho igrice samo izgleda da je max neki ” poseban” lik . od samog dolaska u F 1 nije je*ava nikoga , ni tim ( “slučaj” sainz u TR ) ni kolege sa kojima se svađa , napada ih verbalno i skoro fizički ( ocon ) , verbalno uzvratija velikom laudi , ma svima . pokaza je i dozu arogancije dok se dokaziva ne štedeći nikoga ( seb , kimi ) , a drskosti mu ni danas ne nedostaje . poprilično je cool lik i LH će se trebat dodatno potrudit svojim psiho igricama da ga izbaci iz takta . ka pokazatelj ovog su mi neke situacije di “gazeći” bolid uradi nešto ( npr preticanje ) odlično , a na pohvalu TR sa pita odgovori smijanjem i nekom druhovitom primjedbom . ili “pohvali” sam sebe , svoj potez pitu na duhovit način . možda je rođen sa osobinom coolera ?



        4
        2

        2
  3. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Montoya pojeo knjigu pa misli da je pametan.


    0
    -1

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.