Horner: Norris nije zaslužio kaznu za incident s Perezom

Izdvojeno

Šef momčadi Red Bulla smatra da Lando Norris nije zaslužio kaznu od 5 sekundi zbog incidenta s vozačem njegove momčadi Sergijom Perezom. Za njega osobno to je bilo žestoko utrkivanje.

Nakon rane intervencije safety cara na stazi, Perez je pokušao proći s vanjske strane u zavoju broj 4. Potom je izašao izvan granica staze, što je rezultiralo kaznom za Norrisa.

Nakon ovog incidenta dogodila su se još dva slična između Leclerca i Pereza, zbog kojih je Perez dobio dvije kazne po pet sekundi. Horner smatra da kazne ipak nisu bile potrebne:

“Mislim da sam u komentiranju rekao da nisam imao većih problema s Landovim potezom.”

“To je bilo utrkivanje. Bilo je to snažno utrkivanje. Bilo je to kotač do kotača, pa onda dobiti kaznu za to, pretpostavljam da sebi nisu dali izbora kad je on imao to isto s Charlesom.”

“Ali, to je utrkivanje. Inače ćete natjerati vozače da se samo odbiju od staze i potvrđuju kazne. Tako da je to pomalo razočaravajuće. Za mene, to je žestoko utrkivanje.”

Christian Horner

Andreas Seidl iz McLarena također smatra da utrkivanje između Pereza i Norrisa nije bilo vrijedno kažnjavnja:

“Također se ne slažem s kaznom. To je na početku utrke i, prema riječima Michaela Masija, u kartingu već naučite da ćete, ako odete tamo, završiti u šljunku.”

“Mislim da, budući da su bolidi bili jedan pokraj drugog, ne mislim da je to kažnjivo. No, usredotočimo se na pozitivno: bila je to senzacionalna utrka i vikend os strane ekipe i Landa, te senzacionalni oporavak Daniela [Ricciarda]. Želim zahvaliti svima ovdje na stazi i kod kuće.”

Andreas Seidl

Odgovor

21 komentara

  1. Fia
    Realista Prikaži

    Ma ne serendaj, to govoris samo zato sto je Perez izgorio i napravio istu stvar 2 puta, inace bi druga ploca svirala.



    9
    -18

    27
  2. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Stvarno i mi navijači jedemo govna. Kazna jeste, nije, jeste nije, kako kome se prahne.

    Danas je Norris zaslužio kaznu, kao što je i Perez. Treba vec jednom biti dosljedan i stati u kraj vožnji na sve ili ništa. Zar je nekada problem pustiti nekoga kada je već predjen i onda ga pokušati napasti dok ima zavjetrinu i DRS? Imali bi tako vise duela i manje incidenata.

    A ne, idu svi glavom kroz zid, niko ne popusta, zato se i izbacuju bezveze sa staze.



    12
    -5

    17
    • Michael Schumacher
      DDR Donator Prikaži

      Ako Verstappenovo 2019. nije bilo za kaznu, nisu ni ove 3 situacije.

      Reminder



      11
      9

      2

      • Niki Lauda
        Vordas Pretplatnik Prikaži

        Kako je ovo uživo bilo bolno gledati okružen sa Maxovim navijačima. Barem su nas počastili pivom.



        8
        8

        0
      • Marlboro
        AMG Donator Prikaži

        Slicna situacija je bila kada je Rosberg dobio kaznu u njemackoj 2016., Max je Leclercu krug prije ostavio dovoljno prostora pa je Leclerc vratio poziciju bez problema, pa mu je onda porucio “e nece vise”, a suci odmarali ipak je bio zadnji krug 😉

        Ja osobno za ovo ne bih dijelio kazne, ali ne uvijek npr. ocito je bilo da je Verstappen bio brzi od Leclerca ali se stvarno dobro branio i samo je bilo pitanje kada ce doci do nekog incidenta + Verstappen je presao Leca pa je ovaj vratio poziciju sto je ajmo reci dokaz da je brzi a ostao je samo jos jedan krug…



        6
        5

        1
    • mika50 Prikaži

      Tako je Perez, je išao na sve lili ništa pa se izbacio sa staze. Norris tu apsolutno ništa nije kriv.



      7
      6

      1
    • Michael Schumacher
      Slavenowsky Donator Prikaži

      Današnja generacija je dosta agresivnija, idu doslovno na nož u svakoj situaciji. Pa valjda je bolje da se pretiču na stazi, nego da se poizbacivaju van nje. Nije ni čudo što imamo malo duela, tj preticanja, većinom budu laktanja, otkidanje dijelova bolida, pa do izbacivanja istih sa staze.

      Danas je Lando mogao da pusti Pereza, pa onda da ga momentalno napadne, zar to nije gust gledati? Nego se zatvori – gura do kraja staze bok bolida, ta situacija pretežno završi izlijetanjem drugog sa staze, kao što je i bilo tako.

      Svi su oni ludi i brzi na stazi, ali treba nekad biti malo i promišljen.



      6
      4

      2
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        A ipak najgori incident je napravio najstariji vozač na stazi…

        Ne treba ni ulijetati u svaki minimalni prostor, jer ne može ni ovaj drugi bolid baš tako odjednom se skloniti, jer ga inercija gura vani, pri brzini sa kojom je već ušao u krivinu. Fizika ti ne dozvoljava. Niti je Norris namjerno izgurao Pereza, Niti je Perez Leclerca. Sve preagresivni pokušaji prestizanja. A nisu bili u tolikoj prednosti da bi im se prepustila pozicija. Da je barem za pola bolida ijedan od njih bio ispred, moglo bi se reći da je ovaj drugi trebao popustiti.



        9
        7

        2
        • Carlos Sainz 55
          2CV6 Prikaži

          Isto mislimo !



          1
          1

          0
        • Michael Schumacher
          Slavenowsky Donator Prikaži

          Ocigledno ja gledam neke stvari drugacije. Meni se oni samo laktaju, jeste, gust je, adrenalin, ali ti dueli traju jako kratko, većinom neko nagrabusi, al hajde…

          Ono sto je Kimi uradio je samo shvatljivo njemu, obrazloženja pametnog nema…


          0
          0

          0
  3. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Možda je na “savjest i kriterij” sudaca uticao i incident sa zadnje trke F3, između Leclerca mlađeg i Martinsa, na prilazu 4. zavoju.
    Arthur doduše nije nijednog trenutka bio uporedo sa Martinsom, prvo mu je prodao nekakvog “polu-dummya”, ali ga je Martins prilično jako zatvorio i (po meni) natjerao na travu. Došlo je do kontakta (krilo – guma), i izlijetanja Leclerca.
    Nije izgledalo nimalo bezazleno. Kasnije je stradao i Novalak, kao kolateralna šteta, jer je Leclerc produžio ravno uz zid, pa kroz četvorku, a bolid nije mogao kontrolisati.
    Da je Martins ostavio iole normalno prostora, možda bi vidjeli preticanje, možda i ne bi, ali mislim da ne bi imali onakav krš.



    5
    3

    2
  4. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Velika vecina misli da nije za kaznu niti ovo , niti duel Perez-Charles. I ja se slazem s njima.
    Pravo musko utrkivanje. Netreba nam mlako utrkivanje gdje ce u svakom duelu netko odustat jer ili se boji sljunka ili se boji kazne.
    Naravno da neke granice moraju postojati , ali zato sudacka ekipa i postoji da vidi razliku izmedu pravog utrkivanja i necega “goreg” , a danas je nisu vidjeli
    Moje misljenje , i to je to.



    4
    2

    2
  5. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Po meni ovo je full kontakt sport. Muda…. Takve stvari se niti ne propituju.



    4
    0

    4
  6. Ferrari
    Gilles Prikaži

    Bravo za Hornera, izjaviti ovako nesto javno na stetu svog vozaca i ekipe je za svaku pohvalu. Ja iskreno mislim da je bilo na ivici, bas kako i treba da bude. Zestoko trkanje, bez kazne ali recimo sa opomenom, nesto kao zuti karton. Pa ako ponovis tako nesto onda moze i kazna 5 sec.



    5
    4

    1
  7. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    jedan meni nedragi vozač davno je izjavio ‘all the time you have to leave the space’.
    meni su kazne opravdane.



    5
    5

    0
    • Ferrari
      Boris_CRO Prikaži

      Suci u hrvatskom auto sportu su bili ispred svoga vremena kada su diskvalificiralii Čolaka zbog “izbacivanja protivnika sa ceste”. Činjenica je da stara garda vozača bila mnogo drugačija nego što današnja pravila dopuštaju. Schumacher nije bio čudovište već isljučivo produkt mentaliteta 80ih i ranih 90ih. Senna, Prost i Schumacher su imali iste ideje vožnje. Ironija je što bi sva trojca s takvim vožnjama danas bili kvalificirani kao Maldonado. Vidio sam one obrane Mazepina iz F2 koje su reddit korisnici okarakterizirali kao potezi luđaka koji nebi smio sjesti u auto Formule 1, a ono što je kamera pokazala je klasična Šumaherovska obrana i korištenje cijele trake do krajnjih granica.

      Došlo je do veoma gadne pussyfikacije formule 1 gdje snowflake cvilidrete pišu pravila brineći se o sigurnosti, a zapravo se radi o moraliziranju licemjernih “časnih sestara”. Lol, pa glavna fora Senne je bila da toliko udesima zastraši glavne oponente da mu se doslovno maknu u stranu kada ga vide u retrovizoru.



      2
      1

      1
  8. Ferrari
    nelinjo Prikaži

    Cijenim razna misljenja! Ali uzmimo samo jednu situaciju… Sta bi se desilo da prvo Perez, a kasnije Charles dva puta nijesu skrenuli van staze na sljunak? Posljedice otprilike znamo, ostecenja, mozda cak i kraj trke. Bismo li tada pricali o muskom utrkivanju?!

    Lako je Horneru Laprdati sad, kada je prvi u oba prvenstva… I kad je zadnjih 5 godina imao vozaca koga je gotovo svaku drugu trku morao pravdati zbog njegovih sranja! Vjerovatno bih i ja to radio! Laprdao! 😁



    2
    1

    1
    • Ferrari
      Boris_CRO Prikaži

      Tako je.. MUŠKO UTRKIVANJE. Takvim sudarima se šalje poruka da si glavni baja u selu i da se nećeš libiti i drugi puta dijeliti laktove, koljena i šamare oko sebe. Nico Rosberg je većinu karijere bio mala barbika, da ne kažem neku grublju riječ, i uvijek se bojao vozača kao Hamilton. Naravno da je svaki puta bio guran lijevo ili desno i uvijek je popuštao.

      Nakon što je 2 puta odalamio Hamitona u bulju i obadva su odustala, odmah je Lewis imao drugi stav prema njemu. Bojao se. Kao što se Lewis već godinama boji Maxa jer zna da mu uvaj neće pustiti igrice i da će mu uvaliti vozačku šamarčinu prvom prilikom.



      2
      0

      2

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.