Vettel kažnjen s tri mjesta zbog ometanja Alonsa

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 3 godina 1 min 10 komentara

Sebastian Vettel dobio je kaznu pada od tri mjesta na sutrašnjem startnom gridu zbog incidenta s Fernandom Alonsom tijekom današnjih kvalifikacija. Umjesto s osmog, startat će s 11. mjesta.

Alonso je vozio svoj posljednji brzi krug u Q2 i u zadnjem zavoju naletio je na Vettela koji je bio u sporom pripremnom krugu. Španjolac je zbog toga izgubio dragocjeno vrijeme i nije uspio proći u završnu rundu kvalifikacija.

Vettelu je osim kazne od tri mjesta dodijeljen i jedan kazneni bod.

Osim Vettela, pod istragom su bili još i Valtteri Bottas te Carlos Sainz. Njih dvojica bili su pod istragom također zbog prespore vožnje na tom dijelu staze, no suci su odlučili da ih neće kazniti jer je “previše vozača pridonijelo situaciji” koja je dovela do velikog usporavanja vozača u posljednjim zavojima.


Odgovor

10 komentara

  1. Charles Leclerc
    Emin1 Prikaži

    Imo je srece mogao je I vise do biti, ono je bila bas velika greska



    9
    2

    7
  2. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Na kraju nadrapali i Alonso i Vettel zbog ne pažnje trkačeg inžinjera



    24
    24

    0
  3. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    previše vozača pridonijelo situaciji

    Jedan mora bit Pedro pa nek bude zadnji u koloni koji nije htio nikoga pretec…
    Za Alonsa je doslo prekasno upozorenje a ako jos netko spomene taj “gentelmens agreement” neka se sam upuca…



    9
    9

    0
  4. avalon Prikaži

    ovo mi je interesantna kazna pa se na osnovu izjave alonsa koji nije baš neiskusan , nije ni suzdržan kad treba nešto kazat između ostalog izjavija “Kao što sam rekao, ne mislim da je Seb napravio išta pogrešno jer je nekoliko bolida ispred njega već usporavalo.” jesu li ispred seba možda usporavali VB i CS koji su također “provjeravani” ali nisu kažnjeni ? ovo me podsjeća na ameriku 2018. kad je seb također kažnjen sa 3 mista dolje i 2 kaznena na licencu ( sad samo jedan ) jer nije instant usporija na MOKROJ stazi . onda mi je to donekle bilo i “jasno” … 4 trke do kraja , seb 2. u prvenstvu ali nije mi jasno sad jer je seb tek 10 . ako je kako kaže alonso nekoliko bolida ispred seba usporavalo onda je to treba uradit i on , a nije da se to može uradit u zadnji čas jer bolidi ne voze 60 ka u gradu ni 80 ka na magistralnim cestama ili 130 ka na auto putu , voze puno brže zar ne ? a onda to treba usporit . moga je to napravit i u “zadnji čas” čime bi “spalija” novi set guma . da je npr i izaša sa staze da ne omete fernanda ovaj bi “naletija” na druge koji su također usporavali i opet bi mu propa plasman . FA koji je “oštećen” ne krivi seba ali ga krive suci koji sigurno znaju manje od španjolca ?!?!?!?



    13
    10

    3
    • Fia
      Realista Prikaži

      Nisi shvatio sto je Alonso rekao, ne krivi Vettela ali krivi njegovog inženjera, događalo se u proslosti drugim vozacima da jednostavno zbog staze ne mogu vidit tko dolazi ali im isto tako nitko s pit walla nije javio, sto im je duznost. Inzenjer se ne moze kaznit, mora se kaznit vozac iako nije direktno kriv. Sve jasno ko dan.



      7
      2

      5
      • avalon Prikaži

        nikad ne komentiram ako sve ne pročitam . prije komentara sam pročita i izjave alonsa u članku “Alonso ne krivi Vettela za incident u Q2” između ostalog pročita sam i ovo “Ne vjerujem da je Seb mogao napraviti puno više [u izbjegavanju incidenta] jer se u bolidu mi oslanjamo na našeg inženjera, stoga pretpostavljam da je više do tima nego do samog Seba.” ako se ne varam bilo je slučajeva da se novčano kazni tim ako su nešto “zbrčkali” , a inžinjer je dio tima prema tome moglo je i bez kazne sebu . ali nisam ja sudac , a oni su svi znamo dosljedni , pravedni , razborito kažnjavaju “nestašne” . to su više puta pokazali :) :) :)



        11
        11

        0
        • Ferrari
          miki the pirate Donator Prikaži

          Jbg nekome se ništa ne desi kad se njegov tim malo “zbuni” pa kasno jave da se npr. skrene u box preko crta… a netko popije kaznu.



          8
          8

          0
        • Fia
          Realista Prikaži

          Nije moglo bez kazne jer jer previse unistena Alonsova utrka, nije dovoljna samo novcana kazna. Da se radi o jednoj dvije izgubljenje pozicije ajd ok, nije strasno, ali ovako mora bit kazne i za vozaca.


          0
          -1

          1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.