Masi: Nije bilo potrebe istraživati sudar Leclerca i Gaslyja

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 9 komentara

Trkaći direktor Formule 1 Michael Masi kaže da nije bilo potrebe istražiti incident između Charlesa Leclerca i Pierrea Gaslyja koji je okončao utrku vozača AlphaTaurija.

Dvojac se sudario pri izlasku iz prvog zavoja prvog kruga utrke kad je Gasly prošao naprijed, a Leclerc pokušao ući u zavjetrinu, ali je pritom šlampavo svojim prednjim krilom zakačio stražnju lijevu gumu Gaslyja. Posljedice toga osjetili su Antonio Giovinazzi i Nicholas Latifi koje je Gasly dodirnuo pokušavajući zadržati bolid na stazi.

“Kontakt je bio jedan od onih koji se događaju u prvom krugu i, kad se u obzir uzme cijela situacija, zabilježili smo ga, ali nije bilo potrebno dodatno istraživati.”

Leclerc je u nastavku utrke imao kontakte s Kimijem Raikkonenom i Fernandom Alonsom, a svoj incident s Gaslyjem objašnjava:

“Bio sam lijevo od Pierrea i mislim da je on pokušavao hvatati slipstream ekipe koji su bili blago ulijevo. On je krenuo lijevo u istom trenutku kad sam ja pokušao doći iza njega i iznenadili smo se obojica, imali smo kontakt. Vrlo mali kontakt, ali s velikim posljedicama za obojicu.”

Leclerc je otišao po novo prednje krilo i u cilj stigao sedmi, a Gasly se sretno dokotrljao do garaže.

“Na kraju krajeva, nije me briga [za istragu] jer je moja utrka završila. To ne bi ništa promijenilo. Očigledno, jako sam razočaran jer je bolid bio dobar cijelog vikenda. Imali smo sjajne kvalifikacije i mislim da je postojala šansa za dobre bodove.”

Gaslyju je ove sezone imao fenomenalne subote. U Azerbajdžanu je bio četvrti, u Bahreinu i Imoli je bio peti, a u Monaku, Francuskoj i Štajerskoj šesti. U poretku vozača se trenutno nalazi na 8. mjestu, 13 bodova iza Carlosa Sainza.

[profil broj=”10″]


Odgovor

9 komentara

  1. Mika Hakkinen
    Djuvedj Pretplatnik Prikaži

    Nisam nigdje jos vidio kako se slomila straznja lijeva suspenzija Gaslyjevog bolida? Jel se to dogodilo od posljedica vibracija nakon sto je probio gumu ili je imao kontakt jos negdje?



    8
    8

    0
  2. Pierre Gasly
    jenson Donator Prikaži

    Po meni kazna za Leclerca. Nije tipični incident u prvom krugu jer se nije dogodio u gužvi na kočenju, nego na ravnome.



    9
    3

    6
  3. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Leclerc je u nastavku utrke imao kontakte s Kimijem Raikkonenom i Fernandom Alonsom,

    Malo mi je to previše po jednoj utrci?
    A da mu Binotto da svoje naočale?



    10
    7

    3

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.