Capito misli da bi Russell bio prilično sretan da ostane u Williamsu, ako ne dobije priliku u Mercedesu

Izdvojeno

Katarina Predovan

Prije 3 godina 2 min 3 komentara

Iako se u posljednje vrijeme puno govori o Georgeu Russellu kao potencijalnoj zamjeni za Valtterija Bottasa, Jost Capito smatra da bi Russell bio sretan kad bi ostao u Williamsu. George je debitirao u Formuli 1 upravo kao jedan od vozača Williamsa, no krajem ove sezone njegov ugovor dolazi kraju. Lewis Hamilton je potvrdio da su njegovi pregovori za iduću sezonu u tijeku, dok su pregovori za Bottasovu iduću sezonu zasad neizvjesni.

Trenutno se ne zna hoće li Russell prijeći u Mercedes, no izrazio je želju da potpiše višegodišnji ugovor s budućom momčadi. Capito je rekao kako smatra da će Russell ostati s njima ako ne dobije priliku za prelazak u Mercedes, ali i kako smatra da će uvidjeti pozitivan smjer u kojem momčad ide.

“Georgeov ugovor ističe krajem godine, trogodišnji ugovor koji završava, to je to: on je slobodan na kraju godine.”

“Mislim da se trenutno njemu sviđa biti u Williamsu. Voli raditi s nama. Vidi kuda ide ekipa. Vidi promjene koje radimo, pristup koji zauzimamo. Dakle, on je velika podrška i pozitivan u tom svemu.”

“Naravno, ako bi dobio priliku da ide u Mercedes, bio bi glup da to ne učini.”

“Ali, ako ne dobije priliku da ode u Mercedes, mislim da bi bio prilično sretan da ostane u Williamsu.”

Iz Mercedesa su naglasili kako neće žuriti s odlukom u vezi vozačke postave za iduću sezonu, a Capito je rekao da su u Williamsu opušteni što se toga tiče:

“To je ugovor koji završava i kad god vozačev ugovor istekne, ma gdje bio, oni mogu otići ili mogu ostati. To je normalna diskusija.”

“Naravno da moramo imati rezervni plan jer također vidimo vjerojatnost da će mu Mercedes dati ponudu. Onda ćemo moramo vidjeti…”

“Ali, u ovom trenutku ne vidim da imamo bilo kakve potrebe djelovati prije nego što su u Mercedesu odlučili što će oni učiniti.”

Jost Capito

Odgovor

3 komentara

  1. Alpine
    Alpine Prikaži

    Kako sada stvari stoje, Hamilton će odvoziti još bar 2-3 sezone u Mercedesu. Ako naravno procijeni da će redovno biti u borbi za prvaka.Dovesti mu Russella na te 2-3 sezone bi za Mercedes bila vrlo loša odluka, jer bi imali nenormalnu situaciju u momčadi, što si nijedna momčad koja se bori za prvenstvo neće dopustiti, jer joj treba mir i fokus na prvog vozača. Tako da bi se moglo dogoditi da ga dovedu tek u zadnju Hamiltonovu godinu, a čak bi se moglo dogoditi ako će Hamilton voziti samo još 2 godine da na kraju dočekamo i kombinaciju Russell/Bottas.


    0
    0

    0
  2. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Nadam se da će mali doći što prije i da će išamarati Lewisa kao curicu.



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.