Ricciardu nije jasno gdje je izgubio sekundu preko noći

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 9 komentara

Daniel Ricciardo kaže da je njegov gubitak tempa na kvalifikacijama za Veliku nagradu Štajerske misterij.

McLarenov vozač će sutra na startnom poretku biti 10 mjesta iza timskog kolege Landa Norrisa koji vozi sezonu karijere. Iako je u petak bio drugi najbrži, Australac danas nije izgledao dobro:

“Ovo je misterij, zapravo. Jučer smo bili brzi. Znam da je to samo petak i trening pa nisam očekivao da ću se danas boriti za pole position, ali očigledno smo se osjećali prilično dobro oko svih stvari.”

“Danas smo izišli na stazu i bili oko sekunde sporiji. Jednostavno je nedostajalo tempa, ne znamo zašto, to je produkt jutrošnjeg treninga. Zašto? Nisam siguran.”

Ricciardo je ove godine imao tek nekoliko bljeskova, ali je uglavnom uvjerljivo sporiji od Norrisa. Pritom priznaje da ne postoji jedan očigledan aspekt u kojem je danas bio lošiji:

“Ovo je jedan od onih dana, znate, frustrirajuće… Pokušat ćemo shvatiti što, kako… Nisam mislio da je puno vremena ostalo na stolu. Bilo je pomalo posvuda, ali sam imao dojam da nisam mogao izvući ništa više iz bolida bez obzira što pokušam.”

McLaren preko noći nije radio značajne promjene na bolidu koje su mogle uzrokovati ovakav pad.

“Radili smo fina uštimavanja, ali ništa ludo, ništa što bi objasnilo ovakav zaostatak. Uvijek pokušavate promijeniti bolid kako biste bili brži, ali definitivno ovo nismo očekivali danas.”

Unatoč svemu, Ricciardo je ove godine samo u jednoj utrci ostao bez bodova pa se i ovaj put nada da će biti u top 10:

“Moramo se okrenuti sutrašnjem danu. Pozitivno je to što možemo birati gume. Pretpostavljam da je trenutno sve jako osjetljivo. Bit će dobro to što se idućeg vikenda vraćamo tu i pokušat ću opet.”

“Nakon Le Castelleta bio sam zadovoljan napretkom. Jučer sam razmišljao: ‘Dobro, ovo je lijepo, sve se polako slaže’, a onda dođe ovakav dan kad mi nije jasno što i kako se dogodilo.”

#VozačEkipaVrijeme
4L.NORRISMcLaren1:04.120
13D.RICCIARDOMcLaren1:04.808

[profil broj=”3″]

[profil broj=”4″]


Odgovor

9 komentara

  1. Felipe Massa 19
    mrgud88 Prikaži

    Mozda bi trebao da manje promovira na instagramu carape, vino i indy glazbenike a vise da radi sa timom u tvornici. Da se razumije, Ricia volim ali ovakvi rezultati su nedopustivi.



    13
    13

    0
  2. Pastor Maldonado
    Widowmaker Prikaži

    Sudeći po prvom dijelu sezone, neka potraži u zimskoj jakni.



    4
    4

    0
  3. Kimi Raikkonen 7
    Dragan3333 Prikaži

    PROBUDI SE MOMCE!!



    2
    2

    0
  4. Brawn Gp
    F1 Zagorec Prikaži

    Je Ricciardo zgubil tu sekundu prije ili poslje ponoći? 😂😂



    5
    5

    0
  5. Ferrari
    Kojot Prikaži

    Kako su se svi smijali Sainzu sta je otisao iz McLarena u Ferrari, a najvise iz pozicije koliko ce Riccardo profitirati u McLaren, gledajući ovu sezonu nije to bas tako, iako je McLaren kao paket bolji od Ferkana. Mislim i dalje da Sainz se od svih vozaca najbolje snasao u novom bolidu, da znam Perez je u Red Bullu, A Alonso u Alpini.



    7
    7

    0
    • Mclaren
      AlkY Donator Prikaži

      Nitko ozbiljan mu se nije smijao , jer svi znaju sta Ferrari znaci vozacima i da se Ferrari tesko odbija.
      Ali realno , da je ostao u McLarenu , imao bi gotovo sigurno sada vise bodova nego sta ima u Ferrariju.
      Takoder nitko ne garantira da ce Ferrari biti prije McLarena u borbi za sam vrh. Ali eto to je Ferrari pa je “morao” otici.

      Sta se tice Riccia , vise manje je i on dobar potez napravio jer je nedvojbeno dosao u bolji bolid i ekipu. Ali je problem u njemu samome sta se jos ne snalazi u njemu
      Kako god , oba vozaca su napravila ocekivani i logican potez.



      3
      3

      0
  6. Mclaren
    raca Prikaži

    Mislim da je puno više od te sekunde i pol koju spominješ i rekao bih da imaš drugih, puno ozbiljnijih problema. Nisi ti izgubio sekundu i pol, već je Max, a i ostali bili brži onda kad treba bit brži, a to su kvalifikacije za pp. Ricciardo je u petak vozio drugi trening 1:05:748, a u kvlifikacijama još i bolje. Skoro sekundu bolje. Šta je mislio da drugi ne smiju bit brži? Desetljećima navijam za McLaren i pamtim solidno za svoje godine, al mislim da si uz Keke Rosberga, jedan od večih razočaranja. Mansela ne računam, čovjeku je skučeno bilo u bolidu. Došao si sa reputacijom dobrog vozača u bolid koji je vrlo, vrlo solidan, ali ti, bogami, pokazuješ manje od Micka i Latifija. Dečki voze to što voze, al pokazuju nešto. Ti, ama baš niš. Bilo bi pametno da Mercedes zadrži Borata, a umjesto tebe u McLaren, uskoči Russell. Sainz pizdo. Zašto si otišao :rofl:



    5
    5

    0
  7. Alpine
    Alpine Prikaži

    Kad je dolazio u Renault bio sam jako sretan, a kad je odlazio, biti ću kulturan pa ću reći da nisam bio nesretan.
    Očekivao sam, za 20 milijuna, da će izvući iz tog bolida maksimum maksimuma. Naravno, nije imao bog zna kakav bolid, ali nema ga ni Russell, pa izvlači iz Williamsa sve što taj bolid ima i nema. Isto izvlači i Leclerc iz svog bolida, a radio je to fenomenalno i u Alfi, svima je jasno da bolje trenutno ne može. Prva sezona je Ricciardu bila loša, a druga nije bila puno bolja. I sad dolazimo do treće sezone poslije Red Bulla koja će mu biti isto takva. Biti će on u te 3-4 sezone koliko je potpisao, naravno bitno bolji, ali ako McLaren uspije do tada napraviti pobjednički bolid, prvak najvjerovatnije neće biti on nego Norris.
    Tako da na kraju priče, mogao se i dalje voziti iza Maxa u Red Bullu, došlo bi mu na isto.



    3
    3

    0
    • Mclaren
      AlkY Donator Prikaži

      Slazem se sa svime napisanim.
      Ali znamo da on nije otisao iz Red Bulla jer nije imao pobjednicki bolid , niti je otisao jer je mislio da ce u drugim ekipama prije doci do pobjednickog bolida.
      Nego vjerojatno odnosi tamo nisu stimali , nije htio biti u ekipi gdje se podilazilo samo Maxu a njemu nista , u krajnjem slucaju nije htio biti u ekipi gdje od njega rade budalu. Nisu ovo moje rijeci , ali pretpostavljam da je nesto slicno bilo Ricciu u glavi :D



      4
      3

      1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.