Albon: Verstappen je toliko dobar da mu ne trebaju političke igrice

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 4 komentara

Alexander Albon vjeruje da Max Verstappen nema nikakve potrebe igrati mentalne i političke igrice sa svojim konkurentima jednostavno iz razloga jer je toliko dobar na stazi.

“Imam odličnu vezu s Maxom i to je djelomično zato jer se poznajemo jako dugo. Utrkivali smo se zajedno u kartingu i on je dobar tip.”

“Uvijek je vrlo iskren i on je osoba koja ne treba političke igrice jer je tako dobar vozač. Tako se uvijek može fokusirati na sebe i to je dobro, tako bi trebalo biti. Na kraju krajeva, sve se svodi na to koliko ste vi dobri i Max to zna.”

Albon je trenutno Red Bullov rezervni i testni vozač u simulatoru.

“Red Bull je ove sezone napravio još jedan korak i mislim da je to djelomično zbog našeg posla u simulatoru. Provodimo puno vremena tamo. Bilo je dana kad bih tamo bio konstantno!”

“Ekipa je uspjela posložiti neke sitnice ove sezone i sad se možemo natjecati s Mercedesom. To me jako veseli jer je lijepo vidjeti da se svakog vikenda možemo boriti s njima.”

“Prošle godine smo imali dobar bolid, ali smo preko zime još uspjeli uštimati par stvari. Sad imamo bolid koji se može boriti na vrhu. Ključ je u detaljima – ti detalji čine bolid manje ‘zeznutim’ nego prošle godine. Sigurni smo da se možemo boriti za titulu cijele sezone.”

“Mislim da nije važno vozimo li postavke s više ili manje downforcea – ove godine je dobar osjećaj u oba scenarija.”


Odgovor

4 komentara

  1. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži

    Izrazito čista istina



    19
    19

    0
  2. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    I Hamilton i Alonso su toliko dobri da im ne treba politika, ali ne mogu iz svoje kože.



    18
    17

    1
  3. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Dodao bih da je svima bitan neki opći PR. Recimo Mazepin, njegove vožnje su na razini F3, ali to nije bitno u ovom trenutku. Ono što je bitno je da je lik svrstan pod “krivce” i prije nego se dogodi neka glupost. Moramo svi priznati da je Max bio zaštićeni lički “međed” od trenutka kada se pojavio u F1, slično kao i Hamilton. Hamilton je naravno bildao taj PR i politiku kako su godine prolazile, a Max nije, ali je i dalje ostao zaštićen.

    Onda ostaju oni neutralni vozači koji niti smrde niti mirišu. Kod njih je također bitno da igraju političke igre, više za opstanak u F1 nego za neke dodatne pluseve. Tko kaže da je sve u vožnji, a da politike nema, samo neka pogleda odluke sudaca. Isti krimeni, a različite kazne. U F1 nije bitno samo što se napravilo već i tko je napravio.



    12
    11

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.