Hamilton ne vidi razlog zašto bi Mercedes morao nužno zamijeniti Bottasa

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 35 komentara

Lewis Hamilton kaže da u partnerstvu s Valtterijem Bottasom ne vidi ništa što bi sugeriralo da ekipa mora potražiti njegovu zamjenu za budućnost.

Podsjetimo, Bottas je trenutno peti u poretku vozača, iza Verstappena, Hamiltona, Pereza i Norrisa.

“Moji pregovori s ekipom su započeli. Nema puno toga što vam mogu reći, ali mogu reći da su stvari pozitivne – pregovori su započeli.”

“Što se tiče Valtterija, on je moj timski kolega i obojica smo u karijeri imali bolje i lošije trenutke. On je fantastičan timski kolega i ne vidim nužno razlog zašto bi se to mijenjalo.”

Na upit da prokomentira Georgea Russella koji se spominje kao vjerojatni nasljednik Finca, Hamilton kaže:

“Pa, on trenutno nije moj timski kolega pa ne moram ništa reći.”

Hamilton se osvrnuo na potez Red Bulla u Francuskoj gdje su vrlo efikasno zamijenili pozicije svoja dva vozača jednom kad je Max Verstappen na svježijim gumama došao do Sergija Pereza:

“Mislim da mi u tom pogledu možemo biti bolji. Ako pogledate Red Bull primjerice, vidio sam snimku Sergija i Maxa… Da je to bilo par sekundi kasnije bilo bi usred zavoja i izgubili bi više vremena. To je bio savršen tajming da se sretnu na stazi i pretpostavljam da je to malo drukčije od onog [kako je bilo nama] u Barceloni.”

“Radit ćemo na tome kao ekipa, kao što smo dosad radili već dugi niz godina.”

“Kako sam uvijek govorio – Valtteri je bio najbolji timski kolega sveukupno gledajući. Kad to kažem ne mislim samo na vozačke performanse već na ozračje u ekipi. Važno je kakvo je okruženje. Mi ćemo i dalje raditi na komunikaciji i nadam se da ćemo biti bolji u tome.”


Odgovor

35 komentara

  1. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži

    Nužno ne,ali ako žele naslove(a žele) treba im jači igrač jel samo Ham nije dovoljan iako je sam Hamilton i dalje jak!



    13
    13

    0
  2. Kimi Raikkonen
    Michael Schumacher Prikaži

    Sine dragi naravno da ti ne vidiš razlog, ali tvom timu su potrebni konstruktorski bodovi. Suštinski gledano Mercedesu više znaći konstruktorski naslov nego tvoj naslov, a sa ovakim Bottasom koji ove godine ili nema sreće sa postavkama bolida ili je naprosto toliko pao u formi, Mercedesu nikako nije u interesu držati ga kao tvog kolegu. Ono što je pokazao George Russell dok je imao prilike sjesti u tvoj bolid sve je reklo zašto ti on baš i ne bih bio savršen timski kolega.



    26
    22

    4
  3. Mercedes
    Jester Donator Prikaži

    Praviti se slijep pored zdravih očiju je najbolji opis ove izjave.



    31
    31

    0
  4. Mick Schumacher
    Ante Maras novinar Prikaži

    Ti sigurno(zasad) ne vidiš razlog zašto Mercedes gleda alternative Bottasu, ali Mercedes ima itekako svojih razloga jer su svjesni da im ovakav Bottas može biti prevelik uteg prema osvajanju WDCa i WCCa, stoga gledaju alternative u vidu Russella, a i svjesni su da ti vječno nećeš biti tu i da vječno nećeš biti na visokom nivou, pa gledaju budućnost iza tebe. Tebi je zasad Bottas super, ali što ako izgubiš borbu za naslov jer Bottas nije u pojedinim utrkama dovoljno kvalitetno ili dovoljno dugo štopao Verstappena, hoćeš li i onda braniti Bottasa ili ćeš ipak žaliti što nisu na vrijeme doveli Russella, Hulkenberga ili bilo kojeg vozača koji bi kvalitetnije odradio posao u drugom Mercedesovom bolidu? Što ako zbog Bottasa ne prestigneš Schumachera po broju naslova na kraju 2021. godine? Što ćemo onda?



    16
    13

    3
  5. Fernando Alonso 14
    Orao Prikaži

    Pa naravno da hvali Bottasa koji mu nije konkurencija niti će ikad biti, a Russella ne komentira jer bi mu ovaj bio
    opasna konkurencija. Mislim da bi Ham mogao u pregovorima oko novog ugovora tražiti ostanak Bottasa jer zamisli da dođe Russell i pobjedi ga u prvoj sezoni, bolje odigrati na sigurnicu i vozit i dalje s Bottasom i biti uvjerljivo ispred.



    13
    8

    5
  6. Ferrari
    07drogo Donator Prikaži

    Naravno da ne vidi jer tko god dodje da ga j… ne more bit bolji čuko od njega



    3
    0

    3
  7. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Vec se trese od sunarodnjaka, nece rec totu kao max dovedite koga hocete pobjedit cu ga



    14
    14

    0
  8. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    A što bi trebao reći? Maknite Bottasa usred sezone, da to bi mu baš pomoglo i njemu i atmosferi u ekipi. Smiješni ste u hejtanju Hama. Ne znam kad je neko javno rekao za kolegu maknite ga. Max je prošle godine isto tako govorio za Albona.

    “I think at the moment the team is happy with both of us, and I have to say I’m really happy with Alex as a teammate.

    “He’s a really nice guy in the team which is good for everyone. He’s good with set-up, so we both give good feedback to the team, and he’s a fast guy, so I don’t think there’s any reason to change. I think Christian and Helmut (Marko) can back that up. It’s also not up to me at the end of the day to decide these things.”

    Samo je moderno pljuvati po Lewisu šta god kaže, a po Maxu nije 😄



    8
    -3

    11
    • Sergio Perez
      Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

      To si izvukao s početka sezone.
      Max je stalno čičio kao ne moze sam bla bla bla, onda su se i Horner i Marko isto nakačili na to i Albon je sad u simulatoru.

      Lewis govori realno, kako stvari stoje.
      Sto će Russell raditi u Mercedesu dok Sir tu vozi?
      Bottas je najidealniji drugi vozač koji postoji na trzistu. Reci boljeg drugog vozača molim te koji je dostupan ili će biti dostupan.
      Bot je vozio lose neke utrke, ali takoder ga je i Merc sje*ao na par.
      Mercu najbolje sto se moze dogoditi je da Perez se nekako dokopa bodova i dode u igru za prvenstvo, onda neće biti vise pustanja i krenit ce kokosaranje, aa do toga ce tesko doci.
      Imamo prvenstvo.



      16
      16

      0
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        Nisam, citat će iz članka obavljenog
        09.07. prošle godine, dakle skoro isto vrijeme kao i ova Lewsiova izjava.
        Slažem se ja s tobom oko ovog šta si napisao, naravno da govori realno. Čovjek je imao 2 DNFa u 7 utrka, normalno sa je iza u prvenstvu.
        Nego mi je smiješno pljuvanje po Hamu kad je Max izjavio istu stvar za Albona prošle godine.
        Nitko normalan nebi rekao na pola sezone u javnosti da treba maknuti momčadskog kolegu, ali očito bitno je baciti koju strelicu prema Lewisu iako nema veze s mozgom.



        3
        -7

        10
        • Niki Lauda
          wapi Pretplatnik Prikaži

          9.7. prošle godine je bio početak sezone.



          9
          9

          0
        • Lewis Hamilton
          smr201 Prikaži

          @wapi
          Istina haha.
          Ali poanta ostaje ista. Da li ti misliš da je pametno u bilo kojem dijelu sezone reci u novinama da treba zamijeniti tvog kolegu?
          Ili treba reći nešto u ovom stilu?



          1
          -4

          5
        • Niki Lauda
          wapi Pretplatnik Prikaži

          Ja da sam vozač uopće se o tome ne bi izjašnjavao. Rekao bi da dobro surađujemo, a da je sve ostalo na onima koji upravljaju momčadi i da ne mislim da je u redu da komentiram potencijalne odluke Uprave momčadi.

          Dakle, da. nitko pametan ne govori takve stvari usred sezone osim idiota koji upravlja Ferrarijem, on je poseban slučaj klauna (čak mu je i frizura odgovarajuća), samo još da stavi crveni nos.

          A kaj se tiče Lewisa glupo ga je napadati zbog te izjave. Zašto bi čovjek navijao da mu se život zakomplicira?



          10
          9

          1
  9. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    hamsta naravno gleda samo sebe i njemu bottas paše.
    iako si zapravo puca u nogu jer je botas u zadnje vrijeme toliko loš da i hamsta gubi support

    merc naravno ima u interesu konstruktorski, a ovakvim tempom, bez da botas proradi, gube konstruktorski sigurno.

    trla baba lan



    4
    4

    0
    • Carlos Sainz 55
      2CV6 Prikaži

      Bottas je u Francuskoj “proradio”.
      Konstruktorske bodove su izgubili zbog svoje greške a ne Bottasove, trebali su ga pustiti na drugu zamjenu guma i bio bi sigurno treci tj. ispred Pereza. Naravno to su trebali uciniti cim je to ucinio Max.
      Vjerovatno je postajala bojazan da bi i on ugrozio Lewisa, mada oni to lako riješavaju sa naredbama.
      Mislim da im je Bottas bio kolateralna šteta (kao i uvijek) da bi oduzeo mogucnost Maxu da stigne Lewisa tj. da ga natjera da izgubi vrijeme i uništi gume. No to ne uspijeva uvijek a narocito ne ako su Bottasu gume na izdisaju.



      2
      2

      0
  10. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Niti ja ne vidim razlog da se Hamiltonu ne pokloni još barem 10 naslova. Dajte mu sve rekorde i recite mu da je najbolji vegan ikada.



    6
    5

    1
  11. Susie Wolff
    DrWho Donator Prikaži

    Čuj ovo, Battery Voltas je bio najbolji momčadski kolega. Pa najbolje da je bio Nico koji ti je maznuo naslov :-)



    7
    7

    0
  12. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Russell će doći u Mercedes dogodine (jer mislim da je bilo kakva druga opcija promašaj) i onda će kroz neko kratko vrijeme početi ugrožavati Hamiltona.

    Kada pogledamo ovogodišnje vozače u svojim novim momčadima, svima je trebalo 6-7 ili više utrka da se adaptiraju u njima novim bolidima.

    Russellu je trebalo dva dana da se spremi i da se s Mercedesom bori za PP protiv Bottasa (koji je jak u kvalifikacijama). U utrci ga je deklasirao pa možda i jače nego što ga Hamilton deklasira. S tim da mu je bolid bio tijesan i bolan za vožnju, morao je nositi broj manje cipele da mu noge stanu do pedala…

    Što će biti kada se bolid skroji po njemu?

    Eto zašto Hamiltonu paše ova dobričina od čovjeka. Bottas živi u bajci gdje misli da dobrim odnosima i poštenjem može pobijediti momčadskog kolegu poput Hamiltona. Neka mu Bottas jednom zatvori vrata poput Rosberga pa ćemo vidjeti hoće li mu izjave biti ovako divne i krasne.



    6
    5

    1
    • Ferrari
      Boris_CRO Prikaži

      Ako se misliš boriti protiv vozača visokoga skilla moraš mu utjerati strah u kosti da bude više emotivan. Kada je Barbika Nico bio mekan i dobar prijatelj onda ga je Lewis pri svakom startu nasilno gurao u stranu i dominirao do prvog zavoja. Čim je Nico pokazao cojones i laktom ga raspalio na 3-4 utrke najednom se Lewis krenuo plakati i počeo mu je ostavljati više prostora. Ona utrka u Španiji je bio glavni trenutak. Tada je Lewis znao što slijedi. S “alfa” vozačom ne možeš biti prijatelj, ali ga možeš natjerati da te poštuje kroz strah.



      6
      5

      1
  13. Ayrton Senna
    maurich Donator Prikaži

    U Mercedesu već neko vrijeme ne funkcionira sve kako treba, vidi se to po govoru tijela…Tota Wolfa pogotovo…u posljednje vrijeme izjavlljivao je kako je umoran od ovoga cirkusa, da traži adrkvatnoga nasljednika…pa njegovo ulaganje u Aston Martin…pa lanjski Racing Point koji je iskopirani Mercedes iz prosle sezone – sve to nekako govori o pripremanju terena Tota Wolfa za odlazak i neslaganje sa upravom Mercedesa…
    Drugo su jako dugi pregovori oko Lewisovog novog ugovora – na kraju je potpisao na samo godinu dana. Lewis je izjavljivao da zeli voziti tamo gdje je Toto i vjerujem da su njih dvojica sjeli i rekli – ajmo uzeti taj osmi naslov, uđimo u legendu, pa ćemo vidjeti što život nosi…
    Mislim da nisu slutili da će žilavi Red Bull sa ovako dobrom Hondinom pogonskom jedinicom, ekstrabrzim Maxom i odličnim Perezom koji je a razlogom doveden – otpočetka biti baš ovoliko konkurentan.
    I na kraju, logično je da je to tako. Zamor materijala, baš se osjeti. Atmosfera u Mercu sigurno nije bajna, Valterri sada već psuje k’o kočijaš, Lewisu je paiha narušena čim nije onako dominantan, a Toto…ma nema straha za Tota… 😁
    Sve u svemu, izuzetno me veseli nastavak cijele priče i izvrsne sezone. McLaren i Ferrari iza, Gasly ima izvanredne predstave, Vettel se konačno našao sa sobom i bolidom – zato volimo F1! ❤️



    3
    3

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.