Szafnauer: Vettel je proširio način na koji radimo stvari

Izdvojeno

Šef momčadi Aston Martin Otmar Szafnauer pozdravio je utjecaj koji je Sebasitan Vettel imao na momčad od svojeg dolaska iz Ferrarija nakon završetka prošle sezone. Nakon sporog početka sezone, četverostruki svjetski prvak nakon što je u Monaku osvojio peto mjesto, a zatim i drugo mjesto na podiju na utrci u Azerbajdžanu, izgleda kao da je postigao svoju vrhunsku formu.

Sebastian Vettel trenutno zauzima deveto mjesto u poretku vozača, a Aston Martin se nalazi na šestom mjestu u konstruktorskom poretku. Otmar Szafnauer pojasnio je kako je Sebastianova prisutnost pomogla da momčad proširi način na koji rade.

“Sebastian [Vettel] je proširio način na koji radimo stvari. Lance [Stroll] nije više rookie, već neko vrijeme je s nama i postoji dobra dinamika između Sebastiana i Lancea.”

“Sebastian ima više iskustva i način na koji sada radimo sastanke malo se promijenio, i ne samo Lance, već je i čitav tim to prihvatio.”

Otmar Szafnauer

Iako Vettelov povratak u formu djeluje pomalo “iz vedra neba”, postojali su znakovi kako se osjeća ugodnije u bolidu posljednjih nekoliko vikenda i gledajući unatrag, Otmar Sznafnauer je rekao da je postolje vrhunac niza malih koraka.

“Postajao je [Sebastian Vettel] sve bolji i bolji. Ne bi smio reći sve bolji i bolji, već sve ugodnije se osjećao u bolidu. Mislim da je to napredak od niza malih koraka. Logično je postepeno doći do vrhunca.”

“Svi smo malo poboljšali proces u načinu na koji radimo oko vikenda. Svi učimo, Lance isto, i zajedno ćemo podići tim.”

Otmar Szafnauer


Odgovor

2 komentara

  1. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    Horner: “The detail he used to go into in recounting every stage of the race, every stage of the tyre, it was way too much information for us to be even able to digest… Mark [Webber] would take about 15 minutes to do the entire race.”

    Isti Seb, drugi tim. Mišljenja sam da mu Ferrari nikad nije trebao, nije to okolina za njega. Znam da je bio opčinjen Šumijevim uspjesima u tom timu koje je htjeo ponoviti, no engleski timovi (zaposlenici) je tamo gdje se on osjeća ugodno, a način funkcioniranja RedBulla i danas Aston Martina je vrlo slična i poprilično različita Ferrariju koji je vođen više politički od ljudi koji nisu u tom sportu već foteljama. Todt je jedini uspio zaštiti taj tim od političkih utjecaja tokom svog vođenja sa Brownom, i to više Talijani nikad neće dopustiti.

    Želim Sebu i Astonu puno sreće, mislim da zaslužuju biti opet sa najvećim ekipama pri vrhu. Nakon ovih promjena sa budžetom (limitom) po svoj logici upravo taj tim bi trebao najviše profitirati, kako su svi očekivali, no malo im je sezona počela na lijevoj nozi zbog promjene aero pravila na što se nisu snašli kao vodeći Mercedes. Samo neka dovrše rekonstrukciju ekipe do kraja, pa ćemo vidjeti do kud će to sve odvesti.



    15
    15

    0
    • Monisha Kaltenborn
      monkeyseat Donator Prikaži

      Iskusio je i Schumacher po dolasku u Ferrari njihovu šlampavost i (ne)rad prije prvog espressa. Kasnije su ih Francuz, Englez i Nijemac postrojili pa se raspravljalo do sitnih sati uz pizzu.
      Nisam ljubitelj Seba, ali radna etika i količina korisnog feedbacka su mu odlični.
      Englezi valjda mogu uz čaj raspravljat zašto je prednja lijeva guma u desnom zavoju u 34. krugu pola stupnja hladnija i slično.



      5
      5

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.