Verstappen: Ovaj gubitak bodova će se osjetiti kad se vratimo na normalne staze

Izdvojeno

Nakon kaotične utrke za VN Azerbajdžana, Max Verstappen je rekao kako će povratkom utrkivanja na tradicionalne staze njegova momčad osjetiti gubitak bodova prouzročen odustajanjem na prethodnoj utrci.

Verstappen je došao u Azerbajdžan kao vodeći čovjek u prvenstvu vozača, no nakon puknuća gume i odustajanja, sve nade da i dalje bude vodeći pale su u vodu. Nakon crvene zastave i restarta utrke, njegov glavni suparnik Lewis Hamilton je napravio grešku te sa druge pozicije pao na začelje poretka. Takvim ishodom utrke, Max i Lewis su ostali na istom broju bodova kojeg su imali i prije VN Azerbajdžana.

“Još uvijek sam uznemiren i razočaran, jer smo trebali stvoriti tu veću prednost u prvenstvu.”

“Da, to je bila loša sreća za mene, i onda naravno da sam imao malo sreće da Lewis tada nije osvojio bodove.”

“Ali, bez obzira na to, naravno da to nije ono što želite. Ovdje smo trebali imati samo ugodnu pobjedu. Zato jer mislim da se posebno činilo da smo na uličnim utrkama u odnosu na Mercedes imali malo prednosti, što je dobro.”

“Zato sam ih, naravno, više želio nadmašiti. Jer znam kad se vratimo na normalne staze, one su vrlo teške i jako je teško pobijediti.”

Na pitanje o tome je li mu teško biti vođa utrke u Azerbajdžanu, Max je rekao:

“Uopće nije teško. Iskreno, u početku sam se pomalo podudarao s tempom koji se događao iza mene. A onda sam u jednom trenutku, već prije sigurnosnog automobila, bio tri ili četiri desetinke brži po krugu, dok nisam ni pritiskao gume, tako da sam se osjećao ugodno.”

“Onda sam nakon ponovnog starta smanjio razmak, opet približno četiri sekunde, sasvim ugodno. I to je bilo samo, u tom trenutku, jednostavna vožnja prema kraju, bez preuzimanja rizika ili bilo čega drugog.”

“Pa da, to sve čini još više razočaravajućim, jer ne očekujem da će se ove utrke događati vrlo često, gdje recimo lako osvojimo 25 bodova. Jer kad dođemo na normalne staze, kao što sam već rekao, Mercedes će se vratiti na staro tamo i bit će to zaista teška borba.”

Max Verstappen

Iako su mnogi osudili Hamiltona zbog pogreške koju je učinio, Verstappen je rekao kako ne želi reći da Lewis griješi zbog toga što je pod pritiskom. Nadodao je da i on daje sve najbolje od sebe kao što to i ostali rade.


Odgovor

13 komentara

  1. Haas
    MadM Prikaži

    Max prerasta u jednog skroz skromnog, strastvenog ali pametnog vozača. 👍
    S obzirom na njegove godine i da se po prvi puta bori za titulu i to protiv močnog Mercedesa i Hamiltona big respect.



    33
    33

    0
  2. Marlboro
    AMG Donator Prikaži

    Zato jer mislim da se posebno činilo da smo na uličnim utrkama u odnosu na Mercedes imali malo prednosti, što je dobro

    Kako to?



    3
    -8

    11
  3. Red Bull
    Kico Donator Prikaži

    Ja se uzdam samo u Hondu,samo te japanci mogu spasiti moj Max,iako bi i dan danas volio vidit vise ovaj motor kod McLarena,ali nije bilo sudeno,steta sto Vettel nevozi RB16B,zelim samo da Honda osvoji konstruktorski naslov i krivo mi je sto nemaju gospodarska vozila(teretna ) da se mogu kupit kod nas na Balkanu!Zao mi sto nema tema na forumu o Hondi,ali nekad ni ne treba,napravio bi je ali imam malo vremena dovoljan je ovaj video https://youtu.be/Hx7RAUOdB6U ( ukloni Ante ako smeta)



    4
    4

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.