Mercedes odustaje: Nećemo podnijeti tužbu protiv Red Bulla

Izdvojeno

josip123

Prije 3 godina 2 min 29 komentara

Cijelog vikenda na Velikoj nagradi Azerbajdžana fokus je bio na stražnjim krilima. Nakon Velike nagrade Španjolske započela je rasprava o fleksibilnim stražnjim krilima kod nekoliko timova, a najviše pažnje privukao je Red Bull. Unatoč tome što je njihov bolid prošao FIA-in test, ekipa Mercedesa se požalila i ukazala na navodnu ilegalnost bolida. Na sve to FIA je odgovorila sa novim testom na Velikoj nagradi Francuske. 

Međutim, Mercedesu to nije bilo dovoljno. Nakon Velike nagrade Monaka, šef ekipe Mercedesa Toto Wolff je najavio da će podnijeti tužbu protiv Red Bulla ako dođu u Baku s istim stražnjim krilom. Helmut Marko nazvao je ovo lošom prijetnjom.

Cijeli vikend se nametalo isto pitanje, na što je Wolff rekao da će pričekati utrku te da će odlučiti hoće li podnijeti tužbu ili ne. Nakon utrke ispostavilo se da su sve prijetnje ipak bile preveliki zalogaj. Mercedes neće podnijeti tužbu unatoč njihovoj lošoj utrci i pobjedi Sergija Pereza u Red Bullu.

”Ne. Cijela je priča u osnovi dosadna. Nećemo sada uložiti prosvjed protiv Red Bulla, ali vjerujemo novom testu FIA-e”, rekao je Wolff. 

Time se Markovo predviđanje ipak ostvaruje, a to znači da Mercedes zapravo nije mogao dokazati svoje tvrdnje.


Odgovor

29 komentara

  1. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    Stisla gu. a 😂



    17
    17

    0
  2. Mclaren
    LH44 Donator Prikaži

    to je de jure, de fakto niste nista nasli hajte molim vas



    4
    4

    0
  3. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    Šteta, baš sam priželjkivao protest, pa još jedan kako je toto najavio. :D



    6
    6

    0
  4. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Za tužbu su potrebni dokazi, sve ostalo je nagađanje. Ako nemaš dokaze nemaš ni osnove za tužbu. Čak i da imaju kakav dokaz, vjerujem da bi im istom mjerom odgovorio RB za prednje krilo pa bi samo sebi kopali rupu.



    5
    4

    1
  5. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Je zato i dolaze novi testovi jer nema safta.



    3
    -1

    4
  6. Red Bull
    Kico Donator Prikaži

    Odustali su jer kad je FiA stavila naljepnice na zadnje krilo ispalo je da se Mercedesovo vise savija nego od RB( s tim da je RB imao novo krilo a ne ono kao u Barceloni) ali Vuk si je skoro pucao u nogu!!!



    17
    17

    0
  7. ZX10R Prikaži

    Naravno da nečete jer i vaše krilo isto radi kao i od red bulla
    No panika je prisutna,već će oni nači nešto
    Stvari su se promijenile i ako mercedes niti malo ne zaostaje za red bullom,tu su zavisi od staze
    Ali promjenila se jedna jako bitna stvar a to je Perez je brz i to jako,za maxa znamo ,tako da će sada red bull koristiti oba vozača koji su u vrhu što je mercedes radio do sada
    Botas je totalno aut i ako na sljedečoj utrci ne odradi posao biti će adio i dolazi russell,e a onda će se ham morati pokazati,nema sumnje da će i dalje biti podređeno njemu,ali svi će mo vidjeti koliko je russell brz ili možda ne,ili ne smije biti brz,uglavnom botas ne odrađuje posao
    No bumo videli što bi rekli zagorci,ali sezona je tek počela i dobro je da nema dominacije nego borba
    Neka bolji pobjedi i neka svi završe sezonu živi i zdravi
    No pritisak je na mercedesu ,no hamiltona samo oni koji nemaju pojma o f1 vrijeđaju ,ham je vrhunski vozač no biti će po pritiskom
    I svaka mu čast za pokušaj prolaska Pereza ,tako to rade prvaci,,a svjestan je bio da mu se sve posložilo i da bi bilo jajarski da ne pokuša



    9
    8

    1
  8. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    a sto je sa shark finom od merca? Izgleda da je doživio epileptični napad na svakom videu



    13
    13

    0
  9. Michael Schumacher
    Lovac Prikaži

    Zato jer se Horner postavio za razliku od Binotta koji je rep među noge. Al drago mi je vidjet da su srebrni nervozni barem malo, bit će napetije prvenstvo.



    15
    15

    0
  10. Michael Schumacher
    ZJ11 Prikaži

    Tresla se brda rodio se mis



    1
    1

    0
  11. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Cijeli je vikend se nametalo isto pitanje, na što je Wolff rekao da će pričekati utrku te da će odlučiti hoće li podnijeti tužbu ili ne.

    Toliko su se osramotili ovaj vikend da bi bila poprilična antireklama i sramota povlačiti tužbe. Bolje je poklopiti se ušima. Taj Mercedes polako puca pod pritiskom….lijepo je vidjeti kako su zapravo ranjivi kada nema više dominacije i pola sekunde, sekunde prednosti u džepu. Drago mi je da je razbijen i taj mit, ranjivi su pod pritiskom kao i svaka druga momčad što je normalno.



    9
    8

    1
  12. Mclaren
    raca Prikaži

    Paaa, i nemaju se na što žalit, nego, ima li kakve šanse da se Bottasa nagradi postavljanjem za prvog vozača Williamsa? Pitam za Frantica :rofl:



    8
    8

    0
  13. avalon Prikaži

    “… Mercedes zapravo nije mogao dokazati svoje tvrdnje.” još ovo nije gotovo . MB uz pomoć FIA nije moga dokazat svoje tvrdnje ni o neregularnosti ferrarieve PU pa je ipak skrenija vodu na svoj mlin . u ovom slučaju to bi možda i moga ALI prvo trebaju pronaći rješenje da “prikriju” svoje fleksibilnosti … npr prednjeg spojlera , “krilca” na poklopcu motora , shark fina ;) kad to srede , a više puta su pokazali sposobnost da to urade onda bi mogla usljedit i žalba jer treba obratit pažnju na totovo “Nećemo SADA uložiti prosvjed protiv Red Bulla,…” samo RB bi moga bit pretvrd orah ne zbog hornera nego zbog “sive eminencije” marka koji je priznali to ili ne zajeb*an igrač . možda bi i matia bija uspješniji kad se MB žalija da je ima “iza leđa” jednog takvog ka šta je marko . uglavnom izgleda da su “želje” MB za FIA zapovjed jer i ovde će se FIA angažirat dodatnim testiranjima ka i u slučaju ferraria sa dodatnim senzorima jer “prvo stavljeni” su dokazali ništa … isto ka dodatni senzori no MB tada je ostvarija svoj cilj .



    7
    7

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.