Ocon i Vettel žale zbog propuštanja Q3

Izdvojeno

Rea Banić

Prije 3 godina 3 min 2 komentara

Uvijek zahtjevna staza u Bakuu i ovaj put je napravila probleme ekipama s čak četiri crvene zastave u kvalifikacijama. Momčadi su se mučile sa strategijama, izborom guma, nemogućnosti da završe brzi krug što je najviše koštalo Estebana Ocona i Sebastiana Vettela.

Obje momčadi su smatrale da su bile dovoljno dobre za Q3, ali im je posljednji brzi krug u Q2 bio prekinut crvenom zastavom zbog Ricciardovog bolida koji je završio u barijeri.

Ocon je na sva tri treninga u Azerbajdžanu imao solidan tempo te je već pokazao da ima bolid koji ima mogućnost biti u top 10. Udarac u barijeru sa zadnjom desnom gumom i prekidanje Q2 donijeli su mu tek 12. mjesto.

“Mislim da ovo nije bila naša sesija, očito. Bilo je puno incidenata na stazi. U mom brzom krugu sam bio ometen u trećem zavoju i zbog toga sam udario u zid. Nakon toga bila je crvena zastava pa nisam mogao odvoziti još jedan krug. ”

Esteban Ocon

”Ali, bolid je izgledao dobro, bolid je dobro izgledao za prvih 10, pa ćemo to pokušati ostvariti i sutra. Mislim da je puno toga moguće s našim tempom. Definitivno se radujem toj utrci koja je ovdje uvijek luda.”

Esteban Ocon

Vettel je također bio frustriran crvenom zastavom koja mu nije omogućila da završi do kraja svoj brzi krug. Nakon što mu je jedan krug omeo lock-up, u posljednjom krugu ga je zaustavila crvena zastava zbog koje je ostao na 11. mjestu. Još frustriraniji je bio zbog činjenice da mu je do mjesta u Q3 nedostajalo samo 0,029s.

“Pomalo sam razočaran jer sam imao jednu grešku, a trebao sam biti bolji. Imao sam lock-up u 15. zavoju i izgubio puno vremena. Inače bi do Q3 bilo prilično lako, ali tako je kako je. Na kraju je bila crvena zastava pa nisam mogao ništa učiniti.”

Sebastian Vettel

Iako Vettel nije bio zadovoljan svojim rezultatom, na kraju se našalio i izvukao pozitivnu činjenicu iz situacije u kojoj se našao.

“To je prednost za slobodan izbor guma. Mislim da je to standardna fraza koju svi s P11 uvijek govore.”

Sebastian Vettel

Uz 11. mjesto Vettela, Aston Martin je u Q1 ostao bez drugog bolida kada se Stroll zabio u barijeru problematičnog 15. zavoja. Taj udarac ga je postavio u zadnji red sutrašnje utrke zajedno s Giovinazzijem. S druge strane, Alpine se može pohvaliti 8. mjestom Fernanda Alonsa koji se zbog Norrisove kazne popeo za jedno mjesto i osigurao svoj najbolji kvalifikacijski rezultat ove sezone.


Odgovor

2 komentara

  1. Bmw
    SKImperator Prikaži

    Lijepo ih je Ricciardo sje***.



    6
    6

    0
  2. Mika Hakkinen
    Hakan Prikaži

    Po mom mišljenju, na svakim kvalama, izuzev Monte Carla, puno je zahvalnije završiti u Q2 na 11 mjestu nego proći u Q1 i završiti na 10 ili 9 mjestu. U normalnim uvjetima kada svi prolaze Q2 na softu biti 11 i imati slobodan izbor guma je puno bolja opcija.



    7
    7

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.