Ricciardo: Nije dobar osjećaj, ali ovakve stvari se znaju dogoditi

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 5 komentara

Ulična staza u Bakuu jedna je od najtežih u kalendaru jer svaka greška može biti skupa i može okončati sesiju vozaču koji je učini. To je danas potvrđeno nekoliko puta, a jedan od žrtava bio je i Daniel Ricciardo.

Osim što je opet bio značajno sporiji od Landa Norrisa, Ricciardo je kvalifikacije završio u zidu 3. zavoja. Krenut će s 13. pozicije.

“Nije sjajan osjećaj, ali ovakve stvari se događaju, ovo je ulična staza.”

“Znao sam da ima još vremena koje mogu pronaći i pokušao sam to učiniti na kočenju. Mislio sam da mogu malo kasniti s kočenjem i pokušao sam to iskoristiti. Čim sam krenuo u zavoj kotač je počeo blokirati i onda više nema spasa.”

“Frustrirajuće je, ali ja još uvijek tražim gdje je granica. Sutra će biti malo više posla, ali nadam se da bolid nije jako oštećen i da dečki neće imati previše posla večeras.”

Smatra da ulazak u posljednju kvalifikacijsku rundu nije bio nemoguća misija:

“Moglo je biti blizu, ali takve špekulacije su sad irelevantne. Moramo usmjeriti pogled prema utrci i dati sve od sebe. Ako imate dobar bolid onda možete pretjecati i ovdje se može nešto učiniti. Spreman sam boriti se.”


Odgovor

5 komentara

  1. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    From bad to worse za Riccija.

    Jako neugodno za gledati s obzirom da kao veteran radi rookie pogreške… F1 je nemilosrdna.



    12
    11

    1
  2. Ayrton Senna
    maurich Donator Prikaži

    Da mi je netko početkom sezone rekao da ce Ricci biti ovako izgubljen i toliko slabiji od Norrisa, nasmijao bih mu se u facu.
    Nadam se da ce se ubrzo posloziti, steta za takvog vozaca.



    16
    16

    0
  3. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Ja jednostavno mislim da odredene ekipe daju svu paznju svjeta prvom vozaču. Rb vidi u Maxu najboljeg, Ferrari u Leclercu vidi ogroman talent, McLaren to vidi u Norisu i mislim da jednostavno premalo se bave dtugim vozačima. Jednostavno je nemoguče da netko tko je jako dobro parirao Maxu kasni za krug za Norisom u Monacu. Isto kao sto Leclerc nije bolji koliko to lanjska srzona pokazuje od Vettela. Bottas je cesto bio jako blizi Hamiltonu u kvalama danas preko sekunde. Ajd jos ni necude vozaci kao Bottas ali Ricardo sigurno nije zaboravio voziti.


    0
    -8

    8
    • renato2107 Donator Prikaži

      Gle, ovdje je prvi nedostatak lanjski bolid s malo testiranja, to je ogromnaa prednost sto god tko mislio. Ricu je RB ocito pasao jakopogotovo s kocenjem, s Renaultom se pogubio u losijem bolidu i sad treba uhvatiti ritam



      1
      1

      0
  4. Daniel Ricciardo 3
    Kicker Prikaži

    Kao fan upravo Ricciarda ne mogu reci da ne suosjecam. Ocito je da svi vozaci imaju neki stil auta i voznje koji im pase pa kada se potrefi da se prebacuju izmedu slicnih koncepata auta onda ispada odjednom da su prilagodljivi, a kad to nije slucaj onda imamo ovo. Nadam se da ce se snaci do kraja sezone, glavno da 2022 bude u top formi. Mclaren se ubiti cini brz, steta je da se ne iskoristava maximalni potencijal. Leclerc u Ferrariu pokazuje sto to znaci.



    3
    3

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.