Robert Švarcman pobjednik prvog sprinta u Azerbajdžanu

Formula 2

Ivan Barin-Turica

Prije 3 godina 3 min 0 komentara

Vozač Prema Racinga, Robert Švarcman, pobjednik je prve sprint utrke ovog vikenda u Azerbajdžanu. Rus je startao s prve pozicije i ni u jednom trenutku utrke nije ju ispustio. Drugi je završio Dan Ticktum, a podij je kompletirao Guanyu Zhou.

U prvih nekoliko zavoja vodeći su vozači mirovali, dok se drama odvijala od sredine prema kraju poretka. Dalje od prvog zavoja nije uspio Jack Aitken, jedini vozač s grida koji u dosadašnjoj karijeri ima F2 pobjedu u Bakuu, dok je u drugom zavoju zid pogodio Liam Lawson, polesitter za glavnu utrku ovog vikenda i pobjednik prvog ovosezonskog sprinta iz Bahreina.

Na stazu je kroz nekoliko trenutaka izašao sigurnosni automobil, a ubrzo smo ostali i bez Aitkenova momčadskog kolege Alessija Deledde, ali i pobjednika drugog bahreinskog sprinta, Oscara Piastrija, koji se morao povući zbog oštećenja uslijed kontakta s Lawsonom u drugom zavoju.

U petom krugu safety car se povukao, a Švarcman se momentalno počeo odvajati i već je u osmom krugu došao do četiri sekunde prednosti ispred Jehana Daruvale. Najaktivniji vozač prve polovice utrke bio je Dan Ticktum, koji je prestigao Ralpha Boschunga i Marcusa Armstronga. Ubrzo se probudio i vodeći u ukupnom poretku Guanyu Zhou, koji je u devetom krugu napao i prošao Daruvalu te se probio na drugu poziciju, dok samo dva kruga kasnije indijskog vozača prolazi i odlično raspoloženi Ticktum, koji se nije na tome zaustavio.

Početkom 12. kruga dovršio je i svoje četvrto pretjecanje, došao na drugu poziciju te krenuo u napad na vodećeg Švarcmana. No, Rus je bio miran, do kraja je samo i povećao prednost te uzeo svoju prvu pobjedu nakon sprint utrke u Bahreinu prošle sezone. Drugi je završio Ticktum, a treći Zhou koji je tako dodatno učvrstio vodeću poziciju u ukupnom poretku. Daruvala je na kraju bio četvrti, a umalo je i tu poziciju izgubio od Thea Pourchairea, najmlađeg vozača na gridu, koji je na samom kraju pokupio i dodatna dva boda za najbrži krug te je skočio na drugu poziciju ukupnog poretka. Krug osvajača bodova zatvaraju Boschung, Armstrong i Juri Vips.

Druga sprint utrka na rasporedu je ovog popodneva od 15:40, a s pole positiona kreće Bent Viscaal.

Vozač Momčad Zaostatak
1 Švarcman Prema
2 Ticktum Carlin 5.144
3 Zhou UNI-Virtuosi 8.872
4 Daruvala Carlin 10.352
5 Pourchaire ART 11.039
6 Boschung Campos 13.124
7 Armstrong DAMS 14.455
8 Vips Hitech 14.524
9 Beckmann Charouz 17.299
10 Viscaal Trident 17.764
11 Lundgaard ART 19.738
12 Verschoor MP 21.064
13 Zendeli MP 21.837
14 Drugovich UNI-Virtuosi 25.849
15 Nannini Campos 35.970
16 Nissany DAMS 42.471
17 Samaia Charouz 49.289
18 Sato Trident 1’31.300
Piastri Prema
Lawson Hitech
Aitken HWA
Deledda HWA

Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.