Nannini se vraća u F2, mijenja Petecofa u Camposu

Formula 2 / Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 3 godina 2 min 0 komentara

Nakon što je zbog financijskih poteškoća odustao od dvostrukog programa s HWA-om, Matteo Nannini vratit će se u F2 na mjesto Gianluce Petecofa, koji je također ostao bez mjesta u Camposu zbog financijskih razloga.

Nannini, inače 17-godišnji nećak jednostrukog F1 pobjednika Alessandra Nanninija, započeo je 2021. vožnjom za HWA u F2 i F3. Planirao je voziti u obje kategorije tijekom čitave sezone, no uoči runde u Monaku objavio je kako mu je zbog “nepredviđenih okolnosti” glavni sponzor odlučio prestati financirati dvostruki program.

Petecof, bivši Ferrarijev junior i aktualni prvak Formula Regional European Championshipa, u jednom je intervjuu nakon VN Monaka već otkrio kako vrlo vjerojatno zbog nedostatka sponzora neće biti na gridu u Bakuu.

“Žao nam je zbog Gianluce i okolnosti koje su ga spriječile u dolasku ovdje (u Baku, op.a.), ali nadamo se da će u budućnosti ponovo biti s nama”, rekao je Adrian Campos Junior, sportski direktor Camposa.

Nannini je zasad potvrđen samo za rundu u Azerbajdžanu, a na njegovom bivšem mjestu u HWA-u i dalje će biti četverostruki F2 pobjednik Jack Aitken.

Raspored F2 runde u Azerbajdžanu

Petak
Kvalifikacije: 12:30-13:00
Subota
1. sprint utrka: 9:25-10:10
2. sprint utrka: 15:40-16:25
Nedjelja
Glavna utrka: 10:45-11:45


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.