Surer: Monako je pokazao da Vettel sad ima povjerenja u svoj bolid

Izdvojeno

josip123

Prije 3 godina 2 min 9 komentara

Sebastian Vettel imao je prilično tešku godinu iza sebe. Relativno je rano prošle sezone objavljeno da mu Ferrari ne planira ponuditi novi ugovor. Njegova najava prelaska u Aston Martin popraćena je teškim utrkama prošle sezone, a sada je možda došlo do preokreta u formi. 

Njemački vozač postao je “vozač dana” u Monaku i ciljem je prošao kao petoplasirani. Takav rezultat će sigurno imati pozitivan utjecaj na samopouzdanje i nastup u Monaku bi napokon mogao biti prekretnica za Vettela. 

Marc Surer, bivši vozač Formule 1, danas stručni komentator za švicarsku televiziju, kaže:

“Stvarno mu je trebao taj osjećaj. Bio je pri kraju poretka već godinu dana. To je bilo stvarno tužno za gledati. Sad, s ovakvim rezultatom, gdje je također cijeloga vikenda bio bolji od svog momčadskog kolege, ima priliku preokrenuti stvari nabolje.”

”Monako je iznimno teška staza jer i najmanja pogreška može biti katastrofalna. Da biste najbolje iskoristili Monako, morate biti na vrhuncu i imati povjerenje u svoj bolid. To je nešto što je Vettel jasno pokazao. U Monaku možete biti brzi samo ako ste jedno s bolidom.”

”Vettelu je najveći problem prilagodba na bolid. Ne može se prilagoditi svakom bolidu i mislim da je to njegova slabost. Ali, s druge strane, kada mu bolid odgovara, tada ga je teško pobijediti”, dodao je Surer. 

[profil broj=”5″]


Odgovor

9 komentara

  1. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Nadam se da je i AM napravio neki korak naprijed. Do Monaka je to bilo navlačenje bodova, ipak teško da će se približiti McLarenu i Ferrariju.



    8
    8

    0
  2. Aston Martin
    tiptronic Prikaži

    Nikad dva dobra zajedno ..prošle godine je vrh poretka bio dosadan, a sredina u grcevitoj i interesantnoj borbi ..do zadnje trke.
    Ove godine vrh poretka zanimljiv a sredina prilicno dosadna ..iz Ferraria kažu da su bili dobri samo zato što im je Monako izuzetno odgovarao ..vjerujem im.
    Bilo bi lijepo da se u igru ukljuce Vettel, Alonso i Riccardo …pred pocetak sezone smo racunali na njih !



    5
    4

    1
    • Ayrton Senna
      OffLiberyMedia Prikaži

      Slabo je ko računao na Fetela, i Ričija, a posebno od Alonsa da će išta uraditi u prvih pet trka. Sredina poretka i više nego zanimljiva, po mom mišljenju.



      7
      3

      4
      • Nigel Mansell
        drv Prikaži

        Većina fanova se je nadala da će Vettel i Alonso nešto pokazati u ovoj sezoni, ali su se svi zapravo bojali ovakvog ishoda, tako da nekog iskrenog računanja na njih nije bilo. Više onako, držimo fige. Kod Ricciarda s druge strane nije bilo nikakvog straha, i očekivanje je bilo da će već prve sezone biti najmanje kao Sainz, ako ne i bolji.

        Slažem se da ima dosta zanimljivih suparništva na stazi: Mercedes-Red Bull na vrhu, pa onda best of the rest McLaren-Ferrari i sredina AM-AT-Alpine. Derbi začelja AR-Williams-Haas je zasad malo manje neizvjestan i nešto su veće razlike, pogotovo za Haas na zadnjoj poziciji. Ima još puno utrka i vjerojatno će se situacija promijeniti, ali zasad je OK.



        2
        -1

        3
  3. Mclaren
    raca Prikaži

    Još samo čekam da i Ricci prigrli McLaren kao svoje dijete. Šteta da se dobar vozač muči sa dobrim bolidom, a i meni bi se tlak normalizirao.



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.