Hamilton o lošim kvalifikacijama: Ne želim kritizirati ekipu, to ću napraviti iza zatvorenih vrata

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 3 min 35 komentara

Lewis Hamilton kaže da je Mercedes otišao u pogrešnom smjeru uoči jučerašnjih kvalifikacija za Veliku nagradu Monaka, te da će prije utrke morati odraditi par “teških razgovora” kako bi shvatili zašto su završili tek na sedmom mjestu, pola sekunde od Valtterija Bottasa i sedam desetinki iza Charlesa Leclerca.

I Bottas i Hamilton su nakon slobodnih treninga bili nezadovoljni kako se ponaša Mercedesov bolid, ali je Finac uspio uštimati svoj setup i na kraju je bio čak u igri za pole position, ali je u posljednjem pokušaju morao odustati zbog crvene zastave.

Lewis kaže da je ovaj rezultat rezultat pogrešnih odluka i pogrešaka od strane ekipe, ali će detalje zadržati iza zatvorenih vrata:

“Morat ću odraditi neke teške razgovore s mojim inženjerima, vjerojatno večeras [subota] ili nakon trkaćeg vikenda. Postoje neke stvari koje su trebale biti učinjene, a nisu. Naučit ćemo lekciju iz ovoga i bit ćemo jači u idućoj utrci.”

“Ne mogu detaljnije o tome, ne. Kao što sam rekao, iz moje perspektive… Frustrirajuće je, ali što je tu je. Ne mogu previše pričati o tome. Na kraju krajeva, mi smo ekipa. Također, ne želim biti previše kritičan prema ekipi, ali iza zatvorenih vrata ću biti. Moramo više raditi.”

Hamilton je priznao da je dio problema bio u pogrešnom smjeru kojim su otišli nakon treninga u četvrtak.

“Ferrariji i Red Bullovi su bolje tretirali gume od nas. Mi kao ekipa nismo napravili dovoljno dobar posao kako bismo imali istu priliku poput njih. Naravno da je to frustrirajuće jer vas odvede putem u kojem nema nikakvih dobitaka. Četvrtak je bio bolji zbog visokih temperatura, a kvalifikacije su bile hladnije pa smo platili zbog toga.”

“Puno toga smo mijenjali nakon 3. slobodnog treninga koji je bio katastrofalan. Potpuno smo promašili. Pokušali smo učiniti korak unatrag u setupu bolida, ali je onda bio još gori nego prije. Zaista smo se pogubili u četvrtak.”

Naglasio je važnost zagrijavanja guma i komentirao rezultat svog timskog kolege:

“Definitivno smo se mučili s gumama, a to je na ovoj stazi posebno važno. U kvalifikacijama je bilo puno hladnije i vidjeli ste kako je bilo sve gore kasnije tijekom dana. Nisam siguran kako je Valtteri uspio aktivirati svoje gume. Ja sam osjetio malo gripa u posljednjem krugu, ali to je trajalo vrlo kratko.”

“Sedma pozicija nije sjajno mjesto za start, ali dat ću sve od sebe. Sutra ćemo pokušati umanjiti štetu i vidjeti postoji li način za napredovanje.”


Odgovor

35 komentara

  1. F1puls
    Krstas Donator Prikaži
    x1

    Trebas im biti zahvalan i da si na 20 poziciji. To sto su oni uradili za tebe, nema cijenu.



    56
    46

    10
  2. Fernando Alonso 14
    tapa-tapa Prikaži

    Masterclass nema sta😁😁



    15
    10

    5
  3. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Imas jedan slab vikend, nista strasno i umjesto da muci i rece jednostavno imas los vikend on, pljuca po ekipi nevjerovatno mnogo



    30
    24

    6
  4. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    Također, ne želim biti previše kritičan prema ekipi, ali iza zatvorenih vrata ću biti.

    Ne zelim ih kritizirati ali ih hocu kritizirati…vidi se da nije proslo kroz PR masineriju ☺️
    Ako ih ne zelis javno kritizirati onda ni ne pricas da ces ih kritizirati iza zatvorenih vrata…



    30
    26

    4
  5. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    Sir livanjski Lord the Goat Black Senna himself the Lewis placipicka Hamster ladies and fanbois!

    Na jedinim kvalama u sezoni di je bitan vozac mozda podjednako kao i auto covik rasturio sve alfe wiliamse haasove alpine i tako to.



    39
    31

    8
  6. Pirelli Intermedium
    crofessional Donator Prikaži

    Dao mi je jednom bivši šef dobar savjet : “Kad vidiš šefa ljutitog frustriranog i napadački nastrojenog onda je sigurno on kriv”
    Tako i sada. Može pričat o setupu ili kaj ja znam čemu, no on sam je odustao od jednog brzog kruga di je bio na nekih 0,3 od Leca u srednjem sektoru. Mogao je biti barem P4 ili P5.
    Bottas bi se ionako maknuo, iako to ne treba ni sada isključiti ako zatreba.



    11
    10

    1
  7. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Koji lik.. Jedne loše kvale i već pljuje po ekipi.. A koja te ekipa već 8 godina prati i priprema i sve ti poriktava i udovoljava i gura te ka svim tim naslovima i rekordima.. E moj sire.. Nikad ti nećeš biti goat.. Ista stvar i 2016 u maleziji.. Eksplodira motor jednom u sezoni i odmah drvlje i kamenje po Mercedesu i ekipi.. Teorije zavjere.. Bla bla.. Masa ljudi pljuje po Shumiju zbog nekih nesportskih poteza kojih je istina i bilo.. Parkirao ga je u Monaku 2006.. Zabio se u Vilneva 1997.. Znao je napravit sranja ali nikad nije pljuvao po ekipi.. Nikad nije bilo “ekipa je kriva za ovo ekipa je kriva za ono”.. MI SMO KRIVI.. MI.. Svi zajedno.. Formula 1 možda jest puno do vozača i oni su glavne zvijezde ali ipak je to momčadski sport.. Bez momčadi si nitko i ništa moj sire.. Zapamti si to prije nego ih ponovno popljuješ..



    33
    31

    2
  8. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Gospodin #SpreadPositivity #Blessed #Humble uvijek pokaže svoje pravo lice kad stvari ne idu kao po loju.



    29
    28

    1
  9. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    I onda mi neki idu braniti ovaj ljigav karakter, samo dobar vozač, ništa više.
    Imamo drugi Mercedes koji pokazuje da se moglo bolje.



    14
    11

    3
  10. Charles Leclerc 16
    IvantheCatholic Prikaži

    Veličina čovjeka se vidi u njegovim porazima. Tu se npr vidi veličina Sebastiana, imao je Seb puno gluposti u svojoj karijeri, i žustro je neke stvari bez razmišljanja radio no ovaj lik, ovaj Hamilton…. Neću ni pisati dalje



    22
    20

    2
  11. Michael Schumacher
    ZJ11 Prikaži

    Ja nikad nisam kriv i tocka.



    6
    4

    2
  12. Lewis Hamilton 44
    LH1985 Prikaži

    To je pravi šampion. Ni trenutka opuštanja. Neda popust nikom i grize do kosti. Jedino tako do 100 pobjeda.



    1
    -16

    17
  13. Lewis Hamilton 44
    Berislav Donator Prikaži

    Ante, da si na kraju teksta još samo prenio izjavu TW da je tim taj koji nije dobro odradio posao kojeg je trebao odraditi, možda bi komentari ovdje bili mnogo više suvisliji……itd.
    Prije 17h: …https://www.autosport.com/f1/news/mercedes-didnt-provide-hamilton-the-right-car-for-monaco-f1-qualifying/6513683/



    1
    -4

    5
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      A najbolje da ce reci , ma Lewis je odvezao loše. Normalno da ce ga pokrivati. Šefovi ekipa daju takve izjave za svoje vozače koji imaju puno lošije rezultate od Lewisa. Ja ne znam što je to ekipa mogla zajebati a da Lewis nije bio uključen u to. Nije nikakav kvar isl. Nisu pogodili setup i totalno su se pogubili sto govori i on sam. Kriv je i on za ovakav rezultat i to je to. Ali covjek nije nikad ni cuo sta to znaci biti samokritican i znati prihvatiti poraz.



      9
      9

      0
    • Fernando Alonso 14
      tapa-tapa Prikaži

      Ma nebitno uopće… Nije trebao ic sa ovom retorikom prema svojima i ti znaš da je papak jer si ne može pomoći…



      7
      7

      0
  14. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Dosta neobično.
    Za setup je obično kriv vozač, jer se pravi na osnovu njegovih instrukcija.
    Jedino ako ga oni nisu poslušali i uradili nešto po svome, ova izjava ima smisla. A i tada nema potrebe za javnim komentarom.
    Vidjet ćemo nakon vikenda, šta će Wolff reći.



    10
    6

    4
  15. Sc
    RafaelaF1 Prikaži

    Ajme majko pa ovaj je lud.ja da sam šef ekipe zbog ovog bi stavio Russela od danas nadalje pa nek vozi Williams



    4
    3

    1
  16. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Sve bi to imalo smisla da je i Bottas imao te probleme. Bottas bi u zadnjem pokusaju vjerovatno preskocio Leclerca. Da je Lewis bio na svom nivou trebao je imati brze vrijeme od odvezenog blizu sekunde. Mercedes ovdje nije bio spor ako gledamo Bottasa i vidimo kakve on rezultate inace radi. Dali je Lewis zaboravio voziti? Nije, no definitivno nije ni složio dobar krug. Vjerujem da je u bolidu bilo jos brzine. Ovo oko pogubljenosti na 3 treningu je i njegova krivica . Kriviti momcad gdje ti sa njima usitmavas setup na treningu je apsurdno. Covjek jednostavno ne zna reci bilo je brzih i boljih i pruziti muski ruku. “Svi su krivi samo ne ja” , ce ga uvijek drzati na glasu kakvom je vec duze vrijeme. Kad odvezeš pola sekunde sporije od Bottasa se poklopis i prihvatis da nisi odradio dobar posao, bio to trening, setup, ili voznja u kvalama.



    9
    9

    0
  17. Ayrton Senna
    maurich Donator Prikaži

    Taman kad pomislim – koja vozačina, nakon ovogodišnje Imole, kako je sazrio, smiren i kako “prostovski” odrađuje neke stvari, kako je zahvalan na svemu, evo ga, samo malo krenulo nizbrdo i odmah ekipa ne valja. Neće im da prostite, kenjati javno, nego iza zatvorenih vrata. Pa već kenjaš, majstore, i srami se zbog toga! Ovo ti nije trebalo.
    Iskreno želim da Max, Leclerc, bilo tko, u jednom momentu ima malo više sreće ili bolji bolid, da mu poljulja taj mir i malo ga izbaci iz takta, pa da onda svima nama dokaže tu veličinu.
    Neosporan ti je taj talent od Boga, ali izjavama daješ do znanja da još uvijek nisi nivo koji bi jedan višestruki svjetski prvak trebao biti!



    11
    11

    0
  18. Honda
    blown diffuser Prikaži

    Opet netflix drive to survive pr gluposti od izjava….


    0
    -1

    1
  19. Ferrari
    VettelFerrari Prikaži

    Pa mislim da netko tko je GOAT ne može biti sporiji sedam desetinki od pole positiona, i onda kmečati kako je ekipa napravila loš posao, a on pola sekunde sporiji od svog momčadskog kolege (a momčadski kolega Bottas).



    7
    7

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.