Ricciardo odbija vjerovati da je za sekundu sporiji od Norrisa

Izdvojeno

Daniel Ricciardo je završio kvalifikacije za VN Monaka na dvanaestom mjestu, čak jednu sekundu iza svog momčadskog kolege.

On smatra da je tijekom cijelog vikenda postojala razlika u tempu svakog pojedinog vozača, a prilikom intervjua nakon kvalifikacija priznao je da je pomalo ostao zbunjen:

“Vjerojatno sam više zbunjen nego frustriran. Očito frustriran i uznemiren, znamo da su kvalifikacije ovdje toliko važne, ali vjerojatno je sada došlo do točke kada to nije više ni pozicija, već smo cijeli vikend bili skoro sa sekundom zaostatka.”

“Želio bih reći da jednostavno nemam samopouzdanja ili da još trebam upoznati bolid, ali sekunda [je jako puno].”

“Sigurno ne razmišljam u smjeru da je nešto pokvareno, ali mislim da moramo pogledati širu sliku. Odbijam vjerovati da sam ovdje toliko spor.”

“Očigledno, bio sam ovdje s Maxom [Verstappenom kao timskim kolegom] i siguran sam da je Lando brz, ali odbijam vjerovati da je sekundu brži ovdje i ne mislim pritom ništa loše za njega.”

“Ali samo tijekom cijelog vikenda, čak i kad sam prešao granicu puno krugova, osjećao sam se dobro, činilo mi se kao da je to dobar krug. I mislim da sam u jednom trenutku bio za jednu, dvije sekunde sporiji nego što sam rekao da je Lando upravo napravio, tako da nemam odgovora u ovom trenutaku.”

Daniel je rekao kako cijeli vikend nije bio zadovoljan načinom na koji je bolid funkcionirao. No, smatra da su se na prethodnim utrkama i više mučili sa pojedinim stvarima nego trenutno u Monaku. Rekao je i kako je Monako staza na kojoj bolid ne može biti savršen, s obzirom da je to ulična utrka sa dosta neravnina.

Na pitanje je li mislio da postoji problem s bolidom, Daniel je rekao da je siguran da će tim to istražiti te da ne želi stavljati krivnju na mehaničare i upirati prstom u pojedince. Za kraj je dodao kako ne želi kriviti razlike u načinu vožnje između njega i Norrisa za razliku u tempu:

“Mislim, još uvijek postoji mala razlika u stilu vožnje i stvarima poput tehnike kočenja i to, i opet, čak i ako ne optimiziram bolid, i dalje bih rekao u redu, možda sam dvije ili tri desetinke sporiji.”

“Ali jednu sekundu? Ne znam, čini se puno. Neću zakopati glavu u pijesak reći da sam ja najbolji i da je netko drugi kriv.”

“I dalje želim definitivno raditi na tome i siguran sam da još uvijek postoje stvari koje mogu poboljšati, ali ovaj je vikend do sada najveća anomalija od svih.”

Daniel Ricciardo

Odgovor

10 komentara

  1. Charles Leclerc
    Emin1 Prikaži

    Oni ko da prave bolid za Landa( za njegov stil voznje)



    4
    0

    4
  2. Mclaren
    kimi-f1 Prikaži

    Zanimljivi su ovi trenutni bolidi jer često vidimo veliku razliku među kolegama, i to razliku koja traje cijelu sezonu. Koliko ja pamtim to prije 4-5 godina i ranije i nije bio slučaj.



    8
    8

    0
    • Nigel Mansell
      The Simpsons Prikaži

      Mislim da su ovi današnji bolidi toliko sofisticirani po pitanju postavki za svakog vozača posebno da je “novajlijama” u momčadima to teško “pohvatati”.
      Dodatni problem je što su ovi bolidi evolucijski na svome kraju i vozači koji nisu mjenjali dresove su očekivano u prednosti.
      Velike momčadske razlike prave male sitne, fine postavke i kada na to još nadodamo pritisak današnje F1, promjenu trkaćih inžinjera, sredine, kave sa aparata i sl. dođemo do ovoga. Danas je samo Vettel bio brži od ove grupe “konvertita”.
      Dogodine možda sve bude obratno, ko zna?



      14
      14

      0
  3. Alpine
    Alpine Prikaži

    Ricciardo se prvu godinu u Alpineu mučio s Hulkenbergom više od pola sezone, a i onda nije da ga je rasturio.
    Drugu sezonu je bio nešto sitno brži od Ocona, znači od mladog vozača sa nešto sitno iskustva u F1 i sa 1 godinom pauze, s tim da mu je Ocon zadnje 3 utrke došao jako, jako blizu. Da je ostao u Alpineu bilo bi mu jako napeto sa Oconom ove godine.
    Tako da iskreno nisam ni računao da će biti drugačije u McLarenu, barem 2/3 sezone.



    4
    3

    1
  4. Mclaren
    raca Prikaži

    E moj Ricci, tvoj bolid nije, ali ti jesi, na žalost



    3
    1

    2
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Netko tko je jako dobro parirao Maxu i redovito izvlacio maximum iz bolida mi jednostavno ne djeluje kao netko tko je sekundu sporiji od timskog kolege. Poprilicno sam siguran da se on a i jos neki vozaci nisu privikli na nove bolide i momcadi. Razlika je nekad jednostavno prevelika.



      4
      3

      1
  5. Susie Wolff
    DrWho Donator Prikaži

    Ricciardo je stvarno jedan od najsimpatičnijih likova na stazi. Super karakter, baš mi je žao da se ovako muči. Siguran sam da je u njemu puno brzine ali isto tako i da mu treba još dosta vremena za prilagodbu. Pomalo



    1
    1

    0
  6. Juan Manuel Fangio
    veki66 Donator Prikaži

    ocito su ovi bolidi teski za prilagodbu…….svi vozaci koji su novi u momcadi ove sezone su naocigled sporiji…..Ricci,Alo,Vet,Sai,Tsu,Per…..a to su sve izuzev Tsu iskusni,vrhunski vozaci…tako da ocito svi imaju problema sa promjenma i prilagodbom,ocito je to puno kompliciranije nego mi pratitelji mozemo vidjet…..


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.