Hamilton: Verstappen možda osjeća da mora nešto dokazivati; ja nisam u toj situaciji

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 10 komentara

Lewis Hamilton kaže da vjeruje kako će moći izbjeći bilo kakve sudare s Maxom Verstappenom jer gleda široku sliku u borbi za naslov svjetskog prvaka.

Dvojac je dosad u sve četiri utrke imao dvoboje kotač uz kotač, a prije dva tjedna u Španjolskoj se Hamilton u prvom zavoju morao izmaknuti kako bi izbjegao sudar, ali je kasnije kapitalizirao zbog bolje forme Mercedesovog bolida i prošao Verstappena bez većih problema.

McLarenov Zak Brown je nedavno rekao kako je samo pitanje vremena prije nego se dvojac sudari, ali Hamilton kaže da ne misli tako:

“Mislim da sam dosad odradio dobar posao u izbjegavanju incidenata. Imamo još 19 utrka i moglo bi se dogoditi, ali nadamo se da neće.”

“Dobra stvar je to što se lijepo balansirano poštujemo. Mislim, kao što znate, on osjeća da ima puno toga za dokazati. Ja nisam nužno u takvoj poziciji po tom pitanju.”

Hamilton iza sebe ima 100 pole positiona i u lovu je na rekordni 8. naslov.

“Ja više gledam širu sliku i razmišljam da se ne radi o sprintu nego o maratonu. Zbog toga danas imam takve statistike kakve imam. Nastavit ću s tim stavom i učinit ću sve da izbjegnemo sudare.”

Hamilton je prije dvije godine imao bliski susret s Verstappenom na ovoj stazi kad je pobijedio i uspio izbjeći oštećenje nakon Verstappenovog agresivnog napada u šikani:

“Ne znamo što očekivati ove godine jer je Red Bull bio nevjerojatno blizu 2019.”

“Ovo je drastično različit bolid, imamo i drukčije gume. Bit će jako, jako teško pobijediti Red Bull ovog vikenda. Ovo je staza koja im je uvijek bila dobra i s obzirom na to da je sad razmak među nama jako malen – možete pretpostaviti da bi oni mogli biti brži ovog vikenda.”

“No, učinit ćemo sve što je u našoj moći da to ne bude tako.”


Odgovor

10 komentara

  1. Sebastian Vettel 5
    battery992 Prikaži

    Lewis je jako svjestan bolida kojeg ima pod sobom, nevjerojatno proračunat vozač, jednostavno se mentalno doveo do te razine da gleda širu sliku. Vjerujem da će mnogo puta popustiti i praktički pustiti Maxa jer zna da je važno na kraju imati najviše bodova, tj. važno je dobiti rat, a ne samo skupljati pobjede u pojedinačnim bitkama.

    Naravno da Mercedesova brzina omogućuje takav pristup, ali je činjenica da je Lewis vozač koji se pojavi svake subote i svake nedjelje 100% spreman, a nakon toliko pobjeda i toliko oborenih rekorda stvarno treba imati motivaciju pa ostati vrhunski.



    41
    40

    1
    • Max Verstappen
      MV33rbr Prikaži

      u potpunosti se slažem s ovim komentarom. vrlo je lako biti pametan i gledati širu sliku kad znaš s kakvim arsenalom raspolažeš. možda je najbolji opis razlike u bolidima dao peter windsor nakon barcelone gdje govori o tome koliko užu putanju može hamilton voziti u odnosu na maxa i to dok se vozi na sekundu, sekundu i pol iza njega tj. koliko mu manje staze treba da bi bio brz te zbog toga automatski manje opterećuje i troši gume. dakako, treba znati taj arsenal i iskoristiti, a lewis to fantastično radi već (pre)dugi niz godina.



      19
      18

      1
  2. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Ja to vidim ovako. Max ide u situacijama kao u španjolskoj na “nož” jer je vrlo vjerovatno svjestan da drugačije ne bi bio ispred Lewisa. Lewis razmišlja o tome kao o maratonu jednostavno jer ima taj luksuz da zna da će više manje u svakoj utrci ako se nađe iza imati priliku vratiti tu poziciju. Onda mu je bolje se skoniti pa probati kasnije tokom utrke nego kraj imena imate DNF. Da je sitacija obrnuta itekako bi Lewis morao riskirati. Riskiraš kad znaš da drugačije neide. Očekujem tokom sezone kako se bude bližio kraj malo napetijih situacija, odnosni u trenucima kada se bude lomila sezona. Ako budu izjednačeni i ako svaka pobjeda bude od velikog značaja mislim da bi Lewis mogao promjeniti priču.



    8
    2

    6
  3. Charles Leclerc
    Emin1 Prikaži

    Imo je 7god da se dokazuje, to nije malo



    4
    4

    0
  4. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Lewis “Život je lijep kada živim na zlatnoj ulici” Hamilton. Sve u njegovom životu je tetošenje. Nikakvih problema, najbolji bolid godinama, lova do krova, zarađuje na 10 strana, sreće ima na svakom koraku. I onda kaže da mladi vozač ima potrebu nešto dokazivati.. ma nemoj mi reći jebote život.



    10
    -9

    19
    • Lewis Hamilton
      smr201 Prikaži

      Smiješan komentar u najmanju ruku. Sva sreća, pa je jadan Max iz Pušće Bistre došao do F1. Nije mu uopće pomoglo to što mu je tata vozio F1 i što ga je gurao i financirao od prvog karting dana. Kvyata su tropedirali prvom prilikom jer je ovaj rekao da ide negdje drugdje ako ga ne maknu iz Torro Rossa u RB.
      Sa 16 godina je testirao prvi put F1 bolid itd.
      Ako ništa Lewis je bar na testu morao dobiti Pedra De la Rosu da bi dobio priliku kraj Nanda prve sezone.



      18
      13

      5
    • Max Verstappen 1
      vlado Pretplatnik Prikaži

      Mislim da se dosta pretjeruje u vezi njega. Ali slicno je bilo i za vrijeme Vettela. Ili MS.

      Njegove odluke su ga dovele u situaciju gdje je sada. Težak je potez bio preci u Mercedes.

      Max sto sada radi je sasvim ok kada se uzme sve u ozbir. Već dva puta ga LH pusta u prvom zavoju. Posebnu prošli put. Jako mudro i stabilno od strane LH. Kako god čovjek je pred osmom titulom i ne teži ka lakom životu.

      Koliko god i mene nervira ono sto radi van bolida. Lewis radi dobru stvar i njegov uticaj će se tek vidjeti. Nije lako stati za bilo sto u životu a posebno ne njegovom nivou. Možemo mi pricati sta želimo ali posebno Formula 1 je zestoko bijel sport da je to ne moguće ignorirati. Ima tu dosta problema.

      Sto se mene tiče u zadnje vrijeme, podržavam ga i počinjem mu se diviti na jedan sasvim drugi način. Ustvari toliko da Maxovi porazi me ne diraju previše.



      8
      5

      3

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.