Grosjean pun riječi hvale za Hamiltona i Verstappena

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 4 komentara

Romain Grosjean je impresioniran razinom performansi Lewisa Hamiltona u proteklih nekoliko godina. Francuz kaže da je sedmerostruki svjetski prvak jako malo griješio, čak i u situacijama kad ga lovi Max Verstappen. Grosjean također ima riječi hvale i za Verstappena.

“Ovo je sjajno, stvarno sjajno za gledati. Pratio sam utrku u Bahreinu i bio sam jako impresioniran kako je Lewis vozio.”

“Jako je lijepo gledati tu borbu za titulu.”

“Hamilton je proteklih godina imao nekoliko laganih pobjeda, ali je ova u Bahreinu pokazala zašto je svjetski prvak, zašto je bio toliko jak u nižim kategorijama utrkivanja i zašto se odmah pri dolasku u Formulu 1 mogao natjecati s Fernandom Alonsom.”

Što se tiče Verstappena, kaže da njega nikad nećete vidjeti kako se muči:

“Max je uvijek na vrhuncu. On juri od trenutka kad se svjetla izgase pa do cilja. Zapravo, on juri od slobodnih treninga pa do kraja utrke. Uvijek pritišće i uvijek traži načina kako biti brz. Čak i ako se njegov timski kolega pomalo muči – nećete nikad vidjeti kako se Max muči. On će uvijek pronaći načina kako postaviti dobro vrijeme.”

Dodao je još par hvala na račun Hamiltona:

“On ne griješi, vrlo rijetko. Pogriješio je u Imoli, ali se dobro oporavio. Općenito ako gledamo utrke u težim uvjetima poput Turske prošle godine – to je dobar primjer kako je sjajan po kišnim uvjetima. Valtteri je imao kvalifikacije iz noćne more, ali Lewis je držao bolid na stazi, osvojio svoj sedmi naslov i nije griješio.”

Grosjean je par puta u svojoj karijeri imao priliku boriti se s Hamiltonom direktno na stazi te kaže da Britanac nije igrao prljave igre:

“Svaki naš duel je bio užitak. S nekim dečkima na gridu jednostavno znate da će biti dobro. Kimi Raikkonen, Sebastian Vettel, Lewis, Daniel Ricciardo… S njima znate da se možete boriti.”


Odgovor

4 komentara

  1. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Grozni večeras “starta” sa čela.
    Indy GP, 20:00
    Vrlo brzo je uhvatio prvu PP



    12
    12

    0
  2. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Dobro, Max se zadnjih par godina nije imao naspram koga mučiti. Zato i vlada osjećaj da uvik izvlači maksimum.



    5
    1

    4

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.